SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Raadsel van de dag

Publicatie: | Ewald Hagedorn
Als ik zeg 751, dan zegt u meteen…
Nee? Hm, misschien iets te moeilijk inderdaad. Vooruit, we maken het iets gemakkelijker.
Ik zeg nu 3263. En? Gaat er nog steeds geen lichtje bij u branden? Potverdikkie. Nou, nog maar een poging wagen. Als u het dan nog niet weet, vrees ik het ergste.
Daar komt ie: 22844. Prachtig getal trouwens. Eerst twee tweetjes, die qua uiterlijk iets van zwaantjes weghebben (terwijl eentjes daarentegen in het geheel niet op eendjes lijken, eerder op jaknikkers) dan een acht, dat een verticale lemniscaat is, het oneindigheidsteken in de wiskunde, zoals u waarschijnlijk bekend is, en tot slot twee vieren, het dubbele van tweeëntwintig, dat we al aan het begin van dit schitterende getal zagen. Oké, ik begrijp dat u er nog steeds niet uit bent. We gaan rustig door, een kwestie van volhouden en geduld.
Let op: 548256. Nou ja, een kind kan de was doen. Althans, dat zou je denken. Maar goed, we gaan vrolijk verder. De volgende: 32895400. Mooi afgerond. Niet helemaal toeval, dat heb ik zo uitgekiend. U bent er nog niet uit? Wat? U geeft het op? Nu al? Welnu, dan zal ik het zelf maar zeggen, al stelt u me danig teleur, dat mag u rustig weten.
Op dit specifieke moment, maandag 25 juli 2022, 13.50 uur, ben ik, tot op de minuut af nauwkeurig, tweeënzestig jaar, zes maanden, twee weken, drie dagen en negen uur. Het is maar dat u het weet! Voor degenen die het nu nog steeds niet begrijpen, leg ik het graag even uit. Eerst alle maanden genoemd, toen de weken, gevolgd door de dagen, de volledige uren en ten slotte het totaal aantal minuten dat ik op deze aardkloot rondwaar. Zo simpel is dat. De seconden heb ik u trouwens bespaard. Die gingen aardig richting de twee miljard.
En als u zich nu afvraagt – en terecht – of ik niks beters heb te doen… Inderdaad, op dit moment niet. Een genoeglijke voortzetting van deze dag.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
25.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Volgens mijn rekenmachine is 22844 dagen x 24 uur = 548256 uur. Het grootste raadsel is dus: waar zijn die acht uur gebleven?
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 25.07.22
  Arjan, dat ga ik morgen nog eens op mijn gemak uitzoeken. Dank voor je oplettendheid.
  • Ewald Hagedorn 26.07.22
   @azu Arjan, ik was gisteravond door jouw reactie even overdonderd, maar nu ik het rustig terugkijk, zie ik niet over welke 8 uren je het hebt. Jouw en mijn rekenmachine geven namelijk beide hetzelfde resultaat: 548256.
  • Ewald Hagedorn 26.07.22
   @azu Arjan, ik was gisteravond door jouw reactie even overdonderd, maar nu ik het rustig terugkijk, zie ik niet over welke 8 uren je het hebt. Jouw en mijn rekenmachine geven namelijk beide hetzelfde resultaat: 548256.
  • Arjan Zuidervliet 25.07.22
   Hou je ook wel rekening met de zomertijd? Niemand gaat het uitrekenen ;)
25.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik krijg het gevoel dat we allebei zo'n beetje onze tijd hebben verknoeid Ewald...
Moest jij het niet geweest zijn, dan had het verhaal me niet getriggerd om er commentaar op te geven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik had even niks beters te doen dan dit stukje te lezen. Helemaal geen spijt van want correct én daarbij ook nog eens origineel geschreven. Had ik dat verwacht van Ewald Hagedorn? Ja. Desalniettemin vijf sterretjes voor dit ogenschijnlijke niemendalletje. Mijn felicitaties, ook met jouw verjaardag uiteraard.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 25.07.22
  Dank je wel, Danny. De felicitaties voor m'n verjaardag bewaar ik op een mooi plekje, tot het moment daar is.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.