Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

169 Hits

Publicatie op:
Quarantaine dag 6
Mijn echtgenoot heeft vandaag een test gedaan en werd positief bevonden. Gelukkig voelt hij zich niet meer zo ziek. Dat betekent dat er eindelijk ruimte is om míjn lieve huisgenoten een beetje te zieken... gewoon omdat het kan. Ik ben me ervan bewust dat anderen nog strijden en vertrouw erop dat men weet dat ik chargeer.

Het is beslist. Ik heb het beste COVID-19 afweersysteem des huizes! Want wat zijn mijn witte bloedlichaampjes op de proef gesteld. De eerste 'aanval' was de meest schadelijke. We werden getest; wie zijn handen vóór en ná het eten wast, desinfecteert wanneer nodig en wie zijn mondkapje het meest hygiënisch in elkaar draait, met de COVID-kant naar bínnen, uiteraard.

Op de tweede 'aanval' was ik voorbereid. Gewapend met mondkap, Dettol en handenalcohol trotseerde ik niesaanvallen, hoestpartijen en snottebellen. En nog steeds moest ik binnenblijven. Om te zien uit welk hout ik gesneden ben denk ik.

Het meest ironische zou zijn dat ik alsnog ziek zou worden want dit heeft mij dan de meeste quarantainedagen opgeleverd van iedereen. Maar daar ga ik niet meer vanuit.

Zuster Klivia; u bent geslaagd!
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Quarantaine dag 6"

30.12.20
Feedback:
Hang on zuster Klivia! Ik weet hoe vervelend een quarantaine is, zeker als je zelf nergens last van hebt. Beterschap aan the family en met de top 2000 en de oudejaarsconference wordt het morgen misschien toch gezellig.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa van den Heerik 31.12.20
    Ik ga persoonlijk voor Queen @ Wembley maar alvast een hele fijne jaarwisseling!