Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: Blog
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Pred #hondenleven

Publicatie: 10 december 2020
Sam is aan de prednison. Hij is vier jaar oud. Ik ken prednison als een medicijn dat mijn oma nam, niet lang voor ze stierf. Zoveel ‘Pred’, vind ik er dus niet aan.
 
In tegenstelling tot de mens, die als bijwerking een opgeblazen hoofd krijgt, heeft een hond dit niet. Sam plast zich wel helemaal suf en heeft last van vraatzucht.
 
Onlangs waren we op pad, klein wandelingetje. Meneer voelt zich de ene dag energieker dan de andere dag. Deze keer had hij iets van zijn schalksheid terug. Terwijl we wandelen is zijn neus dicht bij de grond, alles wordt grondig besnuffeld. Er zijn loopse teefjes in de buurt en dat maakt het snuffelen extra aantrekkelijk. Echter, is het daarom niet de doen, meneer heeft honger! Werkelijk elk papiertje, katten- dan wel paardendrol is een potentiële snack, die uiteraard niet te versmaden is.
 
Ik loop als een politieagente over straat: ‘Sam foei’, ‘Sam los’ en af en toe ren ik in een drafje naar hem toe om iets uit zijn bek te trekken. Hoe drukker ik doe, hoe schalkser Sam kijkt.
 
Naast de Pred volgt hij een nauwkeurig eliminatiedieet ten aanzien van zijn voeding. Daarbij zitten we in een balanszoekende speurtocht, die hopelijk leidt tot wat minder Pred en meer fun.
 
Sam vindt het Sonja Bakkerachtig dieet maar niets. Hij zucht de laatste tijd veel, smakken doet hij ook. Ik weet inmiddels dat hij dan misselijk is. Aandoenlijk vind ik het, als hij zich weer rot voelt.
 
Het zonnige nieuws is dat de internist goede hoop heeft op balans, daar houd ik mij aan vast. Sam droomt slechts van een bak vol met lekkernijen.
 
#hondenleven
WAARDERING
HITS
302
AANGEPAST: 10-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
13.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Wederom genoten van Sam's hondenleven. Beterschap aan hem. Een typfoutje: het is 'daarom niet te doen' en niet ' daarom niet de doen' .
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
11.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Grappig dat ik het woord 'schalks' weer eens lees. Ik zou een ander woord voor 'aandoenlijk' gebruiken als je ziet dat je hond zich beroerd voelt. Bij aandoenlijk denk ik toch eerder aan een puppy die voor het eerst naar buiten gaat. Misschien 'aangrijpend?'
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Mariça van de Weerd 12.12.20
    Dank voor je feedback Hedwig en ook voor het delen van jouw associatie met het woord aandoenlijk.