Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 242

POST 26 [deel 7 van 9]

© Edo Elzenga op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Blog
Hits: 186

Willem stond op en keek om zich heen. De stapel oriënteringsposten kon hij onmogelijk met zich meenemen. Dan maar niet. Hij trok post 26 uit de grond, pakte zijn kaart en liep op een van de heuveltjes af. Met twee, drie stappen was hij erover en verdween in de mist.
‘Dag Heikneuter!’ riep hij in de richting van de kuil.
Na een paar stappen werd hij opgetild en teruggeworpen. Terug de kuil in. Met een smak belandde hij tegen een groot eikenhouten bureau. De driezitsbank stond er nog, maar waar het kampvuur had gebrand, brandde nu een statige open haard. Heikneuter zat achter het bureau met zijn voeten op het blad, ernaast stond een platenspeler.
‘Muziekje d’r bij, Willem?’ Met een borsteltje maakte Heikneuter de naald schoon en voorzichtig trok hij het hefboompje naar zich toe. De naald zakte in de groef en vioolklanken, begeleid door een zacht gekraak, vulden de ruimte: I put a spell on you, because you’re mine. You better stop the things you do…

Heikneuter lachte. ‘Het is Nina Simone, Willem. Niet Creedence, Nina Simone. Zul je nog veel van horen de komende tijd, wen d’r maar aan.’
Willem stond op en nam een aanloop. In volle vaart rende hij op de heuveltjes af, de mist in. Even leek hij succes te hebben. Tien, vijftien stappen kwam hij los van de cirkel. Toen werd hij opnieuw opgetild en terug geslingerd. Met een dreun kwam hij op een marmeren vloer terecht, aan de voeten van Heikneuter die op een soort troon zat.
Heikneuter droeg prachtige kleren, om zijn schouders een koninklijke mantel. Links van hem brandde een vuur op een grote schaal en rechts van hem stond de draaitafel met daarop Nina Simone: I’m yours right now, I put a spell on you, cause you’re mine…
Opnieuw stond Willem op en pakte post 26 van de grond. Hij liep ermee naar de platenspeler en hief de ijzeren pin hoog boven zijn hoofd. Met kracht liet hij de punt van de post op de plaat terecht komen, waarna hij de arm van de platenspeler beetpakte en deze omhoog afknakte. Daarna gooide hij de brokstukken in het vuur, maar zelfs zonder draaitafel of plaat bleef Nina Simone doorzingen.
‘Willem, luister’, zei Heikneuter. ‘Ik heb je verteld hoe je hier weg kunt komen. Je zou de eerste zijn die het lukt, maar ik mag je die kans niet ontnemen. Zie je deze hand? Je hebt vijf kwartieren.’
 
*

Voor deel 8 van dit verhaal, klik hier: https://www.schrijverspunt.nl/blogs/post-26-deel-8-van-9

Het verhaal begint hier:  https://www.schrijverspunt.nl/blogs/post-26-deel-1-van-9

Dit artikel delen?

De waardering voor: "POST 26 [deel 7 van 9]"

Geschreven door Edo Elzenga .
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

Klik op het gewenste aantal sterren om een waardering te geven. Daarbij: 5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

November schrijfmaand
| marjon klomps | Column