SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Poppenspeelbescherming 2.

Publicatie: | Louisa Weijenbergh

Het lijkt mij echt een machtige baan; Jeugdbeschermer. In feite zijn het een soort poppenspelers, maar dan van en met échte mensen.
De hedendaagse 'Gepetto's' beschikken over speciale vetorechtachtige krachten, wat inhoudt dat ze het begrip gelijkheidsbeginsel op geheel eigen wijze mogen herdefiniëren. Valsspelen dus. Gewoon omdat het kan. Het wordt maatschappelijk gezien geaccepteerd en gedoogd. Het is gewoonweg té complex om te saneren.

Jaarlijkse bezuinigingen worden ook hier evengoed doorgevoerd. Mijns inziens veegt men in Den Haag onze Hollandse kinderkopjes liever onder het tapijt (zodat ons straatje, financieel gezien, schoon blijft) dan dat er écht gekeken wordt naar de rechten van het kind. Door deze 'botte bijl strategie' wordt de werkdruk (lees:macht) van het individu, de poppenspeelbeschermer, namelijk steeds groter.

Bij mijn gezin, persoonlijk, werd gebruik gemaakt van de golden buzzer. Doordat vier jaar geleden de knop werd ingedrukt weten mijn beide dochters nu in ieder geval dat álles wat hun papa en mama zeggen per definitie niet waar is en overrulled moet worden. En dat hun papa dus écht niet alles kan. Hij kan verrassend weinig, eigenlijk, blijkt, en ook nog eens helemaal verkeerd.

Ikzelf ben recentelijk, moegestreden teneer geslagen. Het kan niet waar zijn; de wereld draait door!
Ik leef in een land waar je met een sober HBO-SPH-diploma, uitvoering mag geven aan een monopolyvariant van een IBS of Rechtelijke Machtiging uit de GGZ. Maar dan eentje zonder dat de rechter of burgermeester ter plaatse komt.
Schadelijker dan de aanvankelijke kwaal, als je het mij vraagt.

Nu hoor ik u denken; overdrijft u nu niet een beetje? Het is toch goed dat dergelijke organisaties er zijn! Bovendien nog kosteloos en voor iedere Hollands staatsburger toegankelijk, wanneer noodzakelijk. 

Mijn antwoord hierop is dat filosoof Socrates voorspellende woorden sprak en wellicht toen al refereerde aan 'hedendaagse institutionele tumoren die de jeugd beschadiging biedt';
"Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet."

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
09.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik snap niet waar je heen wilt! Ik vind dit een gaaf stukje maar wil je nou wel of geen jeugdbeschermer worden?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.