Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: Blog
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Polderend glijmiddel

Publicatie: 21 februari 2021

Hoera, waarschijnlijk blijft de VVD na de verkiezingen de grootste partij. Fijn, want we hebben een hoop te danken aan Rutte en zijn kornuiten.
Kleine greep (uit krant en nieuwsprogramma’s op tv): Een deel van de buurthuizen en bibliotheken sluit de deuren. Net als verzorgingstehuizen. Pech voor ouderen zonder sociaal vangnet die thuis in eenzaamheid mogen wegkwijnen. Sociale werkplaatsen verdwijnen; mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bij ‘gewone’ bedrijven terecht. Waar nauwelijks werk voor ze is. De geestelijke gezondheidszorg is uitgehold. Voor sommige mensen komt hulp nu te laat. Leg dat maar eens uit aan de nabestaanden. Wat klimaatmaatregelen betreft bungelt Nederland onderaan; bedrijven mogen hun vervuilende gang gaan. Het aantal slecht lezende middelbarescholieren is gestegen van 7% naar bijna 25%. ‘Maar,’ zegt Rutte, ‘als je je best doet, komt het wel goed. En krijg je te maken met structurele discriminatie op de arbeidsmarkt? Dan moet je je maar invechten.'
Je mag verwachten dat mens, dier en milieu de uitgangspunten van beleid zijn. Bij de kabinetten Rutte is dat gebaseerd op politieke rekenmodellen. Zodra carrière beluste ambtenaren een strak uitgestippeld doel hebben bereikt, verdwijnen ze naar een andere afdeling. Kennis van het nieuwe werkterrein is niet direct nodig, die doen ze gaandeweg wel op. Verklaart dit waarom Jeugdzorg zo slecht presteert? Of dat het bij de Belastingdienst een bende is? Onzin, beweert Rutte. Hij staat achter dit ‘activerend stelsel,’ dat sociaal democraten liever een verschraling van sociale voorzieningen noemen. De belofte om meer blauw op straat te krijgen is in de afgelopen vorstperiode gelukt dankzij de vele blauwbekkende daklozen, daar beneden op de bodem van de kloof tussen rijk en arm. Door vermindering van overheidsbemoeienis bestaat Nederland uit eilandjes die steeds verder uit elkaar drijven.
Benieuwd wat het volgende kabinet – met Rutte als altijd lachend polderend glijmiddel – gaat uithollen of afschaffen. Om vervolgens – net zoals nu – geld te steken in oplossingen voor de problemen die zijn kabinetten eerder zelf hebben veroorzaakt. 

WAARDERING
HITS
234
AANGEPAST: 05-03-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!