SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Polderend glijmiddel

Publicatie: 21.02.2021 | Hedwig Meesters

Hoera, waarschijnlijk blijft de VVD na de verkiezingen de grootste partij. Fijn, want we hebben een hoop te danken aan Rutte en zijn kornuiten.
Kleine greep (uit krant en nieuwsprogramma’s op tv): Een deel van de buurthuizen en bibliotheken sluit de deuren. Net als verzorgingstehuizen. Pech voor ouderen zonder sociaal vangnet die thuis in eenzaamheid mogen wegkwijnen. Sociale werkplaatsen verdwijnen; mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bij ‘gewone’ bedrijven terecht. Waar nauwelijks werk voor ze is. De geestelijke gezondheidszorg is uitgehold. Voor sommige mensen komt hulp nu te laat. Leg dat maar eens uit aan de nabestaanden. Wat klimaatmaatregelen betreft bungelt Nederland onderaan; bedrijven mogen hun vervuilende gang gaan. Het aantal slecht lezende middelbarescholieren is gestegen van 7% naar bijna 25%. ‘Maar,’ zegt Rutte, ‘als je je best doet, komt het wel goed. En krijg je te maken met structurele discriminatie op de arbeidsmarkt? Dan moet je je maar invechten.'
Je mag verwachten dat mens, dier en milieu de uitgangspunten van beleid zijn. Bij de kabinetten Rutte is dat gebaseerd op politieke rekenmodellen. Zodra carrière beluste ambtenaren een strak uitgestippeld doel hebben bereikt, verdwijnen ze naar een andere afdeling. Kennis van het nieuwe werkterrein is niet direct nodig, die doen ze gaandeweg wel op. Verklaart dit waarom Jeugdzorg zo slecht presteert? Of dat het bij de Belastingdienst een bende is? Onzin, beweert Rutte. Hij staat achter dit ‘activerend stelsel,’ dat sociaal democraten liever een verschraling van sociale voorzieningen noemen. De belofte om meer blauw op straat te krijgen is in de afgelopen vorstperiode gelukt dankzij de vele blauwbekkende daklozen, daar beneden op de bodem van de kloof tussen rijk en arm. Door vermindering van overheidsbemoeienis bestaat Nederland uit eilandjes die steeds verder uit elkaar drijven.
Benieuwd wat het volgende kabinet – met Rutte als altijd lachend polderend glijmiddel – gaat uithollen of afschaffen. Om vervolgens – net zoals nu – geld te steken in oplossingen voor de problemen die zijn kabinetten eerder zelf hebben veroorzaakt. 

WAARDERING

HITS:

330

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.