SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Poetin, de idioot

Publicatie: | Jules du Lac

Poetin, de idioot

Onze Nederlandse landbaas, Mark Rutte, is naast premier ook geschiedenisleraar. In beide functies heeft hij verschrikkelijk gefaald ten aanzien van Oekraïne. Ik zal je uitleggen, waarom dat zo is.
Ikzelf ben nooit geschiedenisleraar geweest en ik heb me ook nooit erg verdiept in de wereldgeschiedenis, maar iedereen, werkelijk ieder iedereen die ooit de lagere school of  basisschool doorlopen heeft, kan weten dat in het verleden tirannen, veldheren of landveroveraars nooit blijvend succes hebben gehad met het bezetten van andere landen.

Ga maar na beste lezer: het is al begonnen in de oudheid met het Groot Assyrische rijk in Azië, met Babylonië als centrum. Niets van overgebleven. In het begin van de jaartelling had men keizer Nero en Julius César, alleenheersers in Rome die Europa met wrede veroveringen probeerden in te lijven. De Romeinen kwamen niet verder dan de Rijn in Nederland, waarna het als een kaartenhuis in elkaar is gestort. Toen kregen we in Europa en ver daarbuiten Karel de Vijfde. Zijn rijk is uiteengevallen in vele zelfstandige landen. Napoleon doorkruiste met zijn leger heel Europa tot aan Rusland toe. Hitler droomde van één machtig Duits rijk. Misschien zijn er in het verleden nog andere wreedaards geweest die moord en verderf hebben uitgestrooide over andere volkeren. 
Er is niets van hun dromen overgebleven. Integendeel, de mensheid ziet ze als verachtelijke bloeddorstige monsters. Mogelijk hebben sommigen ook hun positieve verdiensten gehad, maar het afschuwelijke negativisme overheerst.

Nu hebben we dus de gek Poetin die droomt van de hergeboorte van een groot Sovjet Unie dat ook met bloed en miljoenen mensenlevens tot stand is gekomen, maar ook net als andere grote veroveringen uit elkaar was gevallen.
Zijn geest is helemaal overgenomen door dit idee en hij wil koste wat kost vóór zijn dood hier een begin aan maken.

Kijk, als Rutte nu eens, in plaats van een softe speech over hoe wij met Oekraïne meeleven, de wereld een lesje geschiedenis had gegeven, had hij drie vliegen in één klap geslagen.
Hij had daarmee de bevolking van Oekraïne een enorme push gegeven in hun zelfvertrouwen. Daarnaast zouden Poetin en zijn laffe volgelingen, als zij deze feiten onder ogen hadden gekregen, wellicht aan het twijfelen zijn gebracht over deze nutteloze oorlog. Maar ook zouden de softe wereldleiders, voor zover zij dat nog niet wisten, geïnformeerd zijn over de mislukkingen in het verleden. In plaats van te verkondigen dat ze in Oekraïne niet zullen ingrijpen, zouden ze deze feiten breed moeten uitdragen, waardoor iedereen, ook de Russen weten hoe de vork aan de steel zit. Een verloren kans.

Behalve dat Poetin zijn tegenstanders het zwijgen oplegt door gevangenneming, of door ze te laten doden, is hij immens corrupt, verrijkt hij zichzelf en zijn jaknikkende vrienden op absurde wijze. Daarnaast heeft hij een angstcultuur om zich heen geschapen. Laffe rechters, journalisten, Doema-leden, legerleiders durven hem niet tegen te spreken.
Hij zal in de toekomst ook altijd worden vereenzelvigd als een niets en niemand ontziende dictator en wrede, bloeddorstige oorlogvoerder.
Zijn kromme geest is zo negatief dat het deze idioot allemaal niets kan schelen, zolang hij maar aan de macht kan blijven.

Maar als Rutte in zijn slappe speech een lesje wereldgeschiedenis had opgenomen, zou er toch mogelijk een kentering hebben kunnen plaatsvinden in zijn gedachtewereld, maar vooral in die van zijn volgelingen.
Ook Europese leiders zouden hierop meer kunnen inspelen. Maar helaas, ook die zogenaamde knappe koppen zijn nogal kortzichtig. Wel roepen dat ze Poetin met rust zullen laten, maar totaal niet waarschuwen tegen de gevolgen van zijn landjepik.
Absurd gewoon.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Na mijn detailkritiek op de vorige recensent nu toch ook nog een paar opmerkingen bij de oorspronkelijke tekst. Daar gaat-ie: Dus Rutte moet eventjes aan de Russen vertellen, dat geen enkele verovering voor eeuwig is en hun huidige president een wrede idioot? Begrijp ik dat goed? Vertel me: Wat (behalve de dood) duurt volgens jou dan wèl voor altijd en waarom is eeuwig beter dan tijdelijk? En denk je echt, dat soldaten ontvankelijk zijn voor een dergelijk geschiedenislesje in steenkolenengels, wanneer ze juist lekker bezig zijn met de delicate beschieting van een kerncentrale? Begrijp me goed, ik keur moordpartijen niet goed. Ik heb alleen geen fiducie in jouw strategie.
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
06.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met belangstelling gelezen. Kanttekening: Veel van die heersers en opvolgelingen waren wel heel lang (soms eeuwen) aan de macht maar het liep altijd verkeerd af. Daarbij die idioten zitten in elk kamp om Trump maar eens als voorbeeld te noemen. net zo'n idioot en tot hetzelfde in staat. Ook in Nederland zijn er klonen te vinden van dit soort idioten. WE komen er nooit vanaf helaas.
Show more
1 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 07.03.22
    Het motto van Trump ‘Make America great again’ heeft niet geleid tot gebiedsuitbreiding. Toegegeven, hij wilde Groenland hebben. Maar hij bood aan om het te kopen. Van platbombarderen was geen sprake. Dus hoort hij niet thuis in een rijtje van bloeddorstige veroveraars.
  • Jules du Lac 07.03.22
    Er zijn inderdaad veel idioten in verschillende soorten, maar sommige bloeddorstige dictators hebben/hadden er geen moeite mee om vele onschuldigen op hun geweten te hebben. Dank voor de reacties en de discussie.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.