• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Plons #hondenleven

Publicatie: 31 januari 2021

Ik ben op bezoek bij de hondenpsycholoog (HP), die tijdelijk in een vakantiehuis vertoeft vanwege de verbouwing van de thuisbasis. Het vakantiehuis staat aan het water, met uitzicht op een groep gakkende ganzen en een romantisch zwanenpaar. Het stulpje heeft aan alle kanten ramen. Voor Sam is het nog onbekend terrein.

Terwijl ik van de parkeerplaats naar het tijdelijke verblijf wandel, snuffelt Sam zich suf. HP haar manlief loopt mij tegemoet. Zodra Sam hem in de smiezen heeft, volgt een bijzondere begroeting met veel gepiep, gedraai en gekwispel. We lopen samen naar het huis. Daar volgt hetzelfde ritueel met de HP. Het huis wordt vervolgens grondig besnuffeld. Tot slot vestigt Sam zich voor één van de ramen, waar hij onbeweeglijk alles in zijn gezichtsveld observeert.

Na een boterham rijden de HP, Sam en ik naar de thuisbasis om de vorderingen van de verbouwing te bekijken. Na inspectie besluiten we een wandeling te maken.

Terwijl we lang het Noord-Willemskanaal lopen heeft Sam het druk met graven naar muizen en mollen. Het is een verfijnd stukje atletiek. Hij neemt een korte aanloop. Springt met vier poten tegelijk in de lucht, landt op zijn achterpoten waarna zijn voorpoten zich startklaar maken voor het razendsnel opgraven van muis of mol. Behalve dat de atleet een miscalculatie maakt en pardoes in het kanaal plonst.

Sam is zo geschrokken dat hij als een malloot rondjes begint te zwemmen en tegen de kant botst, zonder eruit te kunnen. Binnen één seconde lig ik op mijn buik op de steil aflopende kant, roep tegen de HP dat ze mijn been moet vasthouden. Als een spartelende vis op het droge, probeer ik Sam te verleiden naar mij toe te komen. Hij zwemt weg, ik spring op, ren een stukje en maak een buikschuiver. Opnieuw probeer ik Sam naar de kant te lokken, terwijl de HP allerlei adviezen roept. Uiteindelijk lukt het de hond met één arm op de kant te trekken. Twee voorbijgangers bevestigen nog even de situatie, ‘eenmaal in het water komt de hond er niet meer uit’. Glazig kijk ik op terwijl mijn blik op mijn panty valt. Na een week dezelfde broek aan te hebben gehad, onder het mom van thuis werken, had ik eens wat anders aan. De panty is groen-zwart i.p.v. lichtgrijs en mijn rok bevindt zich ergens onder mijn oksels.

Terwijl de HP een analyse los laat op het uitbundige gedrag van Sam lopen we door. Sam bibbert, maar heeft snel weer de smaak van het stukje atletiek te pakken. Terwijl de HP zich ongerust maakt over Sam, suggereert ze hem aan de lijn te doen. Ik mompel dat de hond geen ezel is.

Terwijl we verder lopen kijk ik achterom, dertig meter achter ons zie ik een kring in het water. Het zou toch niet waar zijn..?! En ja hoor meneer spartelt wederom als een zeehond zonder zwemdiploma, in het ijskoude water. Zelfde ritueel, ik schuif op mijn buik, hond zwemt weg, ik vloek de wereld bij elkaar, sodemieter zelf bijna de plomp in en weet Sam tijdig het droge op te trekken.

Nu ben ik boos en grijp hem in zijn nekvel, waarbij hij dramatisch piept. We lopen flink door. Net als we bespreken dat dit een onrustige wandeling is, zie ik uit mijn ooghoek de HP met een potsierlijke boog op het zandpad vallen. Sam is er als de kippen bij, met een geestige blik in zijn ogen besnuffeld hij de HP. Behalve een zere knie, brak het zachte pad de val. Met een natte hond, een groene panty, modderige jas en een zanderige HP komen we aan bij de auto. Sam wrijf ik met een handdoek flink droog. Hij kijkt donzig naar mij op en gaat tevreden in de achterbak liggen met zijn neus in zijn staart en valt met een zucht in slaap.

#hondenleven

WAARDERING

HITS

221

Artikel aangepast: 31-01-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!