Blogs

Blogs op Schrijverspunt
Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

Hieronder zijn de laatste blogs te vinden. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw blog. We nodigen je dan ook graag uit om jouw blog in te sturen. Voor leden is dat gratis. Om een blog toe te voegen is het noodzakelijk eerst in te loggen.
Waardeer je een blog? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Pensioen versus huurverhoging

Elk jaar aan het eind van april is het weer feest, want dan mag economisch Nederland weer de jaarlijkse verhogingen doorvoeren en ook mijn woningbouwvereniging krijgt het - aan het begin van de lente - weer op d’r heupen. Het zijn net dartelende lammetjes.


En ook dit jaar was het weer prijs, maar deze keer had ik wat meer interesse in de brief die ik van de woningbouwvereniging had gekregen. Wat was er nu aan de hand, tenslotte zijn we een kleine 1,5 jaar geleden hier komen wonen en we kwamen van een goedkoper appartement en dus nu opletten. Wat schetste mijn verbazing? De woningbouwvereniging hanteert twee percentages om de huren te mogen verhogen, nl 1.6 % en 5.6% en daar zit nogal een verschil in. Als men bij mij de lage verhoging had gebruikt, had ik waarschijnlijk dit niet geschreven, maar men gebruikte de 5.6% verhoging, want - zoals de brief aangaf - men had van de Belastingdienst een brief gekregen dat ons huishoudinkomen boven een bepaald bedrag (een lager bedrag dan in de brief van de woningbouwvereniging) was uitgekomen … let op … in 2017.

Echter de woningbouwvereniging had aangegeven dat men - ondanks de brief van de Belastingdienst - niet kon zien dat ons inkomen boven het tweede bedrag uitgekomen was, maar dat ze daar maar voor het gemak zijn van uitgegaan en daarom de hogere verhoging hebben doorgevoerd.


Ja, zo lust ik er nog wel een paar.  Dat is net zo iets als de politie u aanhoudt voor een te hoge snelheid binnen de bebouwde kom en zegt: “We kunnen niet aantonen dat u te hard reed, naar we hebben maar aangenomen dat u 180 reed en moeten uw wagen en rijbewijs in beslag nemen.” M’n hoela.


Maar ondertussen komt er al wat geld van mijn pensioen binnen en dat zal dus over 2 jaar weer problemen gaan geven met het jaarlijkse festijn van huurverhogingen, omdat ik een salaris ontvang en tevens een klein gedeelte van een pensioen, omdat de verzekeraar van het laatste niet wilde meewerken om alles onder één noemer te krijgen.

Mijn vrouw zei laatst dat het lijkt dat een woningbouwvereniging het beleid heeft om mensen uit de huurwoningen te drijven om naar een koophuis te gaan, waarop ik reageerde dat het voor mensen op leeftijd niet echt makkelijk is om een huis te kopen, zonder een berg eigen geld mee te brengen.


Nu heb je je hele werkzame leven je best gedaan voor de baas, heb je al je schulden die ontstaan zijn in het leven netjes betaald, kom je op een bepaald moment op het tijdstip om eens lekker te gaan genieten van meer rust dan daarvoor, gaat men meteen moeilijk doen; de verzekeraars, pensioen reuzen met bergen geld op de bank en de huizen verstrekkers die elk jaar mogen verhogen, een laag percentage maar liefst nog het hogere percentage.


Over mijn woning klaag ik niet, want ik woon echt verschrikkelijk mooi, maar die jaarlijkse verhogingen … kunnen wat mij betreft wel eens een keer achterwege blijven.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 191
(Gemiddelde waardering 3 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster