Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Pensioen versus huurverhoging

Elk jaar aan het eind van april is het weer feest, want dan mag economisch Nederland weer de jaarlijkse verhogingen doorvoeren en ook mijn woningbouwvereniging krijgt het - aan het begin van de lente - weer op d’r heupen. Het zijn net dartelende lammetjes.


En ook dit jaar was het weer prijs, maar deze keer had ik wat meer interesse in de brief die ik van de woningbouwvereniging had gekregen. Wat was er nu aan de hand, tenslotte zijn we een kleine 1,5 jaar geleden hier komen wonen en we kwamen van een goedkoper appartement en dus nu opletten. Wat schetste mijn verbazing? De woningbouwvereniging hanteert twee percentages om de huren te mogen verhogen, nl 1.6 % en 5.6% en daar zit nogal een verschil in. Als men bij mij de lage verhoging had gebruikt, had ik waarschijnlijk dit niet geschreven, maar men gebruikte de 5.6% verhoging, want - zoals de brief aangaf - men had van de Belastingdienst een brief gekregen dat ons huishoudinkomen boven een bepaald bedrag (een lager bedrag dan in de brief van de woningbouwvereniging) was uitgekomen … let op … in 2017.

Echter de woningbouwvereniging had aangegeven dat men - ondanks de brief van de Belastingdienst - niet kon zien dat ons inkomen boven het tweede bedrag uitgekomen was, maar dat ze daar maar voor het gemak zijn van uitgegaan en daarom de hogere verhoging hebben doorgevoerd.


Ja, zo lust ik er nog wel een paar.  Dat is net zo iets als de politie u aanhoudt voor een te hoge snelheid binnen de bebouwde kom en zegt: “We kunnen niet aantonen dat u te hard reed, naar we hebben maar aangenomen dat u 180 reed en moeten uw wagen en rijbewijs in beslag nemen.” M’n hoela.


Maar ondertussen komt er al wat geld van mijn pensioen binnen en dat zal dus over 2 jaar weer problemen gaan geven met het jaarlijkse festijn van huurverhogingen, omdat ik een salaris ontvang en tevens een klein gedeelte van een pensioen, omdat de verzekeraar van het laatste niet wilde meewerken om alles onder één noemer te krijgen.

Mijn vrouw zei laatst dat het lijkt dat een woningbouwvereniging het beleid heeft om mensen uit de huurwoningen te drijven om naar een koophuis te gaan, waarop ik reageerde dat het voor mensen op leeftijd niet echt makkelijk is om een huis te kopen, zonder een berg eigen geld mee te brengen.


Nu heb je je hele werkzame leven je best gedaan voor de baas, heb je al je schulden die ontstaan zijn in het leven netjes betaald, kom je op een bepaald moment op het tijdstip om eens lekker te gaan genieten van meer rust dan daarvoor, gaat men meteen moeilijk doen; de verzekeraars, pensioen reuzen met bergen geld op de bank en de huizen verstrekkers die elk jaar mogen verhogen, een laag percentage maar liefst nog het hogere percentage.


Over mijn woning klaag ik niet, want ik woon echt verschrikkelijk mooi, maar die jaarlijkse verhogingen … kunnen wat mij betreft wel eens een keer achterwege blijven.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 221
(Gemiddelde waardering 3 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten