SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Papadag

Publicatie: | Merel de Bonte
Dit is de dag waar ik me al de hele week op verheug.
Papadag, oftewel mama met rust laat dag.
Met een peuter van twee die de hele dag aan staat kan ik je vertellen dat het naast hartstikke leuk en gezellig ook erg vermoeidend en een tikkeltje stressvol kan zijn.
Helemaal als je tijdelijk niet werkt en dus sowieso vijf dagen in de week klaar staat voor je kleine spruit.
Dat klaar staan begint vaak al om 06.30 uur in de ochtend en eindigt als je zelf ook bijna jouw ogen niet meer kunt openhouden van vermoeidheid.
Het vrolijke mannetje dat 's ochtends begint met ''mama het is ochtend, we moeten eruit!'' Is iedere dag weer klaar om vol nieuwe energie de dag tegemoet te springen.
In de letterlijkste zin van het woord.
Dus na wat aandringen heeft manlief mij vorige week beloofd om mij deze dag helemaal te ontzien en lekker met zijn zoon op pad te gaan. Een echte mannendag dus.
De enige tegenprestatie die hij vroeg was dat ik aan het eind van de dag het eten klaar heb staan, nou prima deal lijkt me!
Vanmorgen vroeg hoorde ik dat schattige, vrolijke kinderstemmetje gelijk al roepen. "Mama het is ochtend, we moeten eruit!"
Automatisch geef ik hem een schone luier en maak ik een flesje warme melk klaar, zodat ik het echte opstaan nog even kan rekken.
Hup nog even terug in bed. Toen realiseerde ik mij dat het vandaag papadag is en ik dus even lekker kan doen waar ik zin in heb en ik achteraf dus ook helemaal niet verantwoordelijk was voor de schone luier en het flesje melk. Met een voldaan gevoel draai ik me om in bed om mij alvast te verheugen op MIJN dag.
Mazzeltje voor papa dat hij toch nog even lekker een kwartiertje langer in bed kan blijven liggen. 
Toen drong voor de tweede keer het lieve, schattige stemmetje zich aan. "Mama het is ochtend, we moeten eruit!'' Na manlief een aantal porren in zijn zij te hebben gegeven heeft hij de hint begrepen en stapt wat schoorvoetend uit bed. Om beneden vol overgave aan zijn papadag te beginnen.
Een uurtje later stap ik uit bed. Lekker mijn ochtendjas aan, want ik hoef vandaag niks.
Papadag is beneden al in volle gang. Er wordt flink gestoeid en mijn zoontje weet mij te vertellen dat ze vandaag sowieso twee dingen gaan doen. Naar de kinderboerderij en Sinterklaas zoeken.
Niet veel later wordt er een tasje ingepakt, al is het dan papadag ik kan me niet bedwingen om toch wat nodige tips te geven over de inhoud van het tasje.
Ik krijg twee dikke zoenen en vol enthousiasme gaan ze samen op pad. Ik zie nog net een klein zwaaiend handje vanuit de auto en ik pink binnen een klein traantje weg, want wat ben ik trots op dit heerlijke gezin.
En nu kan ''mamadag'' dan toch echt beginnen. Ik sla mijn laptop open, na een aantal weken log ik weer eens in op schrijverspunt en mijn eerste blog is een feit!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk om lezen. Geniet nog van je dag!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.