• Blogs

  Blogs op Schrijverspunt
 • Informatie

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Organisatie gezocht !

Al vanaf - zeg - 2009 is in verschillende media te lezen dat overal gezocht wordt naar Islamitische pleegouders; ik heb hier al vaker over geschreven, maar of het opgelost werd …  eind 2018 was er nog steeds sprake van het feit dat er Islamitische pleegouders gezocht werden, op verschillende sites en middels verschillende midstream media. 


Echter als je medio 2019 verschillende organisaties aanschrijft dat er contacten zijn met verschillende mensen die Islamitische pleegouder willen worden, dan geven de meeste organisaties niet thuis, tot en met de grote site pleegzorg.nl toe. Het is net of er met de contacten langs de deuren geleurd moet worden om die mensen te koppelen aan Islamitische kinderen. Wat is er toch aan de hand in Nederland? 


Dat Islamitische kinderen niet zo maar overal neergezet moeten worden, is alom bekend, zie het dossier Yousef die bij twee lesbische ouders werd geplaatst en daardoor geheel van slag is geraakt. Je kan een Islamitisch kind zomaar niet in een niet-Islam omgeving zetten. Deze kinderen brengen een achtergrond, een opvoeding, een religie, een gevoel mee, waar rekening mee gehouden moet worden en dat is vaak heel zwaar voor mensen (te begrijpen) zonder een Islam achtergrond. 

Zelfs een stichting met dito site die specifiek voor deze kinderen is opgezet, is niet (meer) operationeel; met één van de oprichters is contact hierover gezocht, die aangaf dat het werk voor (Islamitische) pleegkinderen vrij zwaar is, wat een dagtaak met zich meebrengt. Natuurlijk is het werk van de organisatie zwaar en zo wie zo is ouder-zijn een dag-en-nacht taak, daar mogen we niet aan voorbij gaan ! 


Dat hoeft natuurlijk niet de reden te zijn, dat er nog steeds er geen contact is tussen (mogelijke) organisaties en Islamitische pleegouders die op zoek zijn. Er zijn artikelen gezien waar weer werd afgegeven op het feit dat een organisatie contacten in Turkije en / of Turkse overheid zou hebben, ja en? Daar kan toch niet het probleem liggen, zeg nu zelf.

Er zijn kinderen in onze maatschappij met een Islamitische achtergrond zonder ouders, die op zoek zijn naar Islamitische pleegouders, die de kinderen de warmte, liefde en de kennis van de Islam kunnen geven. En met grote smart en spoed ! 


In de Qur’an verwijst Soera Al-Baqarah, vers 215, naar de wees, het pleegkind:  “ … Zij vragen jou wat zij als bijdrage moeten geven. Zeg: "Wat jullie aan goeds geven als bijdrage, is bestemd voor de ouders en de verwanten en de wezen en de armen en de reiziger zonder proviand”. En wat jullie aan goeds doen: voorwaar, Allah is daarover Alwetend … “ (vertaling van Sofian S. Siregar).  Volgens bepaalde sites betekent dit vers uit Soera Al-Baqarah dat de Islam, mensen, en dan m.n. de moslims, oproept goed te zijn voor de weeskinderen en zich over hen te ontfermen. 


Dit betekent m.i. dat er toch organisaties in Nederland zouden moeten zijn, die kunnen aangeven hoe mensen die de vraag hebben neergelegd dat ze Islamitische pleegouders willen zijn, geholpen moeten kunnen worden. Ik ben benieuwd of dat nu deze organisaties eens op zullen staan en een reactie gaan geven al is het maar met een contactadres cq. contactformulier, daar er ondertussen best wel mensen zijn, die gemeld hebben dat ze Islamitische pleegouder willen worden. Ik ben afwachtend voor de reacties van deze organisaties.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 217
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor deze rubriek met een hoge waardering van bezoekers.

co2 neutraliteit

dec 01, 2019 Louisa Weijenbergh

Pater Kan

dec 10, 2019 Gerard Treffers

Laatste omhelzing

nov 29, 2019 Diane Thone

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…