Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Inzendingen: 339
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Organisatie gezocht !
© Henny A.J. Kreeft op .
Aantal hits: 536

Al vanaf - zeg - 2009 is in verschillende media te lezen dat overal gezocht wordt naar Islamitische pleegouders; ik heb hier al vaker over geschreven, maar of het opgelost werd …  eind 2018 was er nog steeds sprake van het feit dat er Islamitische pleegouders gezocht werden, op verschillende sites en middels verschillende midstream media. 


Echter als je medio 2019 verschillende organisaties aanschrijft dat er contacten zijn met verschillende mensen die Islamitische pleegouder willen worden, dan geven de meeste organisaties niet thuis, tot en met de grote site pleegzorg.nl toe. Het is net of er met de contacten langs de deuren geleurd moet worden om die mensen te koppelen aan Islamitische kinderen. Wat is er toch aan de hand in Nederland? 


Dat Islamitische kinderen niet zo maar overal neergezet moeten worden, is alom bekend, zie het dossier Yousef die bij twee lesbische ouders werd geplaatst en daardoor geheel van slag is geraakt. Je kan een Islamitisch kind zomaar niet in een niet-Islam omgeving zetten. Deze kinderen brengen een achtergrond, een opvoeding, een religie, een gevoel mee, waar rekening mee gehouden moet worden en dat is vaak heel zwaar voor mensen (te begrijpen) zonder een Islam achtergrond. 

Zelfs een stichting met dito site die specifiek voor deze kinderen is opgezet, is niet (meer) operationeel; met één van de oprichters is contact hierover gezocht, die aangaf dat het werk voor (Islamitische) pleegkinderen vrij zwaar is, wat een dagtaak met zich meebrengt. Natuurlijk is het werk van de organisatie zwaar en zo wie zo is ouder-zijn een dag-en-nacht taak, daar mogen we niet aan voorbij gaan ! 


Dat hoeft natuurlijk niet de reden te zijn, dat er nog steeds er geen contact is tussen (mogelijke) organisaties en Islamitische pleegouders die op zoek zijn. Er zijn artikelen gezien waar weer werd afgegeven op het feit dat een organisatie contacten in Turkije en / of Turkse overheid zou hebben, ja en? Daar kan toch niet het probleem liggen, zeg nu zelf.

Er zijn kinderen in onze maatschappij met een Islamitische achtergrond zonder ouders, die op zoek zijn naar Islamitische pleegouders, die de kinderen de warmte, liefde en de kennis van de Islam kunnen geven. En met grote smart en spoed ! 


In de Qur’an verwijst Soera Al-Baqarah, vers 215, naar de wees, het pleegkind:  “ … Zij vragen jou wat zij als bijdrage moeten geven. Zeg: "Wat jullie aan goeds geven als bijdrage, is bestemd voor de ouders en de verwanten en de wezen en de armen en de reiziger zonder proviand”. En wat jullie aan goeds doen: voorwaar, Allah is daarover Alwetend … “ (vertaling van Sofian S. Siregar).  Volgens bepaalde sites betekent dit vers uit Soera Al-Baqarah dat de Islam, mensen, en dan m.n. de moslims, oproept goed te zijn voor de weeskinderen en zich over hen te ontfermen. 


Dit betekent m.i. dat er toch organisaties in Nederland zouden moeten zijn, die kunnen aangeven hoe mensen die de vraag hebben neergelegd dat ze Islamitische pleegouders willen zijn, geholpen moeten kunnen worden. Ik ben benieuwd of dat nu deze organisaties eens op zullen staan en een reactie gaan geven al is het maar met een contactadres cq. contactformulier, daar er ondertussen best wel mensen zijn, die gemeld hebben dat ze Islamitische pleegouder willen worden. Ik ben afwachtend voor de reacties van deze organisaties.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Organisatie gezocht !"

Geschreven door Henny A.J. Kreeft . Geplaatst in Blog.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart