• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  231 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Op hol geslagen

Publicatie: 04 september 2021
Mijn hart klopt in mijn keel; akelig snel en zó hard dat iedereen het zou kunnen horen. De schrik zit er goed in nu alles erop wijst dat ik verdwaald ben in dit grote donkere bos. Hoe heb ik zo stom kunnen zijn? Om op dit tijdstip zonder navigatie en zonder telefoon op pad te gaan? En dan óók nog een weg door het bos kiezen!
 
Het was deze middag mijn bedoeling om slechts een kort fietstochtje te maken, maar naar het zich nu laat aanzien, pakt dit helemaal verkeerd uit. Het kan wel eens een latertje worden vandaag. Als ik tenminste ooit nog uit dit verdomde bos kom. Het begint al te schemeren en door het dichte gebladerte lijkt het bos sowieso een stuk donkerder.
 
Nergens zie ik een aanwijzing. Geen fietsknooppuntenkaart. Geen ouderwetse ANWB paddenstoel en geen vertrouwenwekkende voorbijganger die ik even om raad kan vragen. De enkeling die ik wél tegenkom ziet er zo louche uit dat ik er niet over peins om ook maar iets te vragen. Ik zag zojuist twee jonge knapen op een brommertje. Wat doen die eigenlijk hier op deze afgelegen plek in het bos? Die zullen vast niet veel goeds van plan zijn dus maar beter om zo hard mogelijk bij ze vandaan te fietsen. Of dan die oudere man in zijn sjofele kleren op zo’n oude damesfiets. Waarom rijden dit soort kerels toch altijd op een oude damesfiets? Dat moet wel een engerd zijn; kan niet anders. Wegwezen dus en maken dat ik uit dit bos kom.
 
Kon ik maar even rusten, heel even op een bankje zitten, want mijn benen zijn zó moe. Maar nee, dat kan niet. Ik moet doortrappen, doortrappen en nog eens doortrappen, omdat ik niet weet waar en wanneer deze nachtmerrie eindigt. Ik ben hartstikke verdwaald en ongelooflijk bang. En die angst houdt mijn benen in beweging. Ik kijk nog maar eens om in de veronderstelling dat er iemand met slechte bedoelingen vlak achter mij fietst, maar het grote bos is helemaal leeg. Alleen de vogels fluiten alsof er niets aan de hand is. Maar dat is er wel: er is heel veel aan de hand. Tenminste…
 
Opeens sta ik aan de rand van het bos en herken ik de weg die met nog zo’n 25 km te gaan gewoon bij mijn huis uitkomt. Nu ik uit het bos ben, blijkt de zon nog volop te schijnen. Zo donker was het dus helemaal nog niet.
 
Fantasie…. wat kan een eenmaal op hol geslagen fantasie je toch gek maken! Want er is niets, écht helemaal niets aan de hand. Dus fiets ik op mijn gemak naar huis om een uurtje later fluitend mijn straatje in te rijden.
Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
RATING
STEMMEN
HITS

98

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

De oude waarderingsmogelijkheid is onderaan deze pagina nog te vinden, maar zal waarschijnlijk in de toekomst verdwijnen. Oude waarderingen en commentaren blijven behouden!

Commentaar:

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.
08.09.21
Feedback:
Goed beschreven hoe we soms worden meegesleurd door zinloze gedachten.
Show more
04.09.21
Feedback:
Mooi beschreven hoe de fantasie een eigen leven kan gaan leiden.
Show more