SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Op de Rembrandtweg

Publicatie: 31.01.2021 | Ingrid Karsten

Op de Rembrandtweg

‘Dag Ingrid, ben je komen lopen?’
‘Nee mam met de bus.’
‘En je was zo goed bezig met lijnen? Is er al wat af?’
‘Nee mam, ik heb een bosje bloemen voor je meegenomen en een flesje wijn voor papa, waar is hij eigenlijk?’
‘Hij zit boven te tekenen, ik ga nu koffie zetten en dan zal ik hem roepen, oh die verdomde knie. Versleten zegt de dokter, ik kon vandaag ook niet gaan wandelen met Nadine, maar dat geeft niet, ik vind het hartstikke leuk dat je er bent. ‘Oh wat een mooie bos bloemen, ik ga ze even in een vaas zetten en dan zet ik daarna koffie.’
Ze loopt naar de keuken en ik hoor haar rommelen met de bloemen en de  vaas. Ik ga zitten op de bank en verlang nu al naar een sigaretje die ik even had gekocht. Ik voel me alleen, verdomd alleen en ik zal nog heel lang alleen zijn. Wat is een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis, mijn vriend kreeg die diagnose ook maar is flink veranderd. Wat is dat met mannen? Ze worden gewoon niet ouder.
‘Hoe gaat het met je Ingrid? Mag ik zeggen dat ik blij ben dat je niet meer de hele dag belt? Wij vinden dat erg vervelend papa en ik. Ik vroeg je al of Joost zijn ouders ook zo vaak belt. Daar had je geen antwoord op maar ik denk dat hij dat dit niet doet. Hoe gaat het verder met je? Heb je nog bezoek gehad?’
Laura is opgenomen,’ zeg ik opeens, ‘ze stond om half acht bij me op de stoep een paar weken geleden en deed erg vreemd. Ze wilde koffie met een drankje en rookte veel. Nu belde ze om te zeggen dat opgenomen is, in eerste instantie vond ik dat heel naar voor haar maar nu denk ik dat ze in hele goede handen is daar.’
‘Ingrid toch wat erg toch! En je weet niet hoe dat komt?
‘Ze was erg gestrest, dat zei ze en ze sliep slecht. Nu denk ik dat ze in goede handen is.’
Mijn moeder staat langzaam op. ‘ De koffie is klaar, ik ga hem even halen.’
Ze loopt naar de gang. ‘Bob, Ingrid is hier.’
‘En heb je nog niets van haar gehoord?’
Nee ze wil alleen Joost spreken en mij niet, ze vroeg aan Joost of hij het nog met me uithield, dus het zit haar erg hoog, ik heb haar een kaart gestuurd maar ik ga haar niet opzoeken.’‘Wil je een zakdoekje, je hebt een beetje etensresten aan je mond en waarom doe je die lippenstift altijd zo dik op? Jammer he dat de kappers dicht zijn of wilde je niet naar de kapper?’
Ja zo gaat het op de Rembrandtweg. Al zolang ik geboren ben. Maar toen was er mijn lieve cavia om me af te leiden.’ Sprankie. En mijn boeken en mijn barbies. Ik besluit een taxi te bestellen na de koffie. Het is wachten op betere tijden. Het valt me op dat ik niet zenuwachtig word of brutaal, ik speel het spelletje mee totdat ik de deur achter me dicht doe.’ Mijn voornemen is alleen nog mensen te gaan bezoeken die ik echt liefheb. Ik denk dat mijn moeder er ook wel eentje is maar ze heeft in al die tijd ons nog nooit bezocht. Maar waar is de vrijheid? Die is er thuis ook niet. En als ik dan eindelijk mijn vader zie, valt er een last van me af. Als hij enthousiast een schilderij laat zien, vaak prachtige kleuren.’ Dan ben ik blij en kom bij.’ Het is bijna mijn verjaardag en het zal er anders uitzien dit jaar.’ Maar ik ben blij dat ik kan schrijven, dit op kan schrijven want vrijheid is een relatief begrip. Ik voel me nog lang geen 57 want ik leef met mijn hart en ziel. Geen man meer in mijn leven meer die dit weg kan nemen.’

Amstelveen. 31 januari 2021

WAARDERING

HITS:

441

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
31.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi geschreven, triest verhaal Ingrid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Top geschreven weer Ingrid. Heb het met plezier gelezen
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.