Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Onderscheidend of onderscheiding

Vanaf de eerste letter hier, zal ik maar aangeven: ik ben niet de persoon die voor een lintje is of voor een of andere onderscheiding. Ik ben er niet voor, omdat we gewoon onze plicht moeten doen, of dat het op het werk is of in het gezin of in de maatschappij, betalend of vrijwilliger, het is gewoon je plicht doen. Daarnaast: ik ben niet belangrijk, de mensen die onze hulp nodig hebben, zijn van belang.


Maar van de andere kant heb ik ook begrip voor de mensen die worden voorgedragen om toegelaten te worden tot één of andere orde, omdat ze altijd klaar hebben gestaan en nog steeds staan voor onze maatschappij: chapeau en respect.
Echter de Volkskrant van 26 april gaf het al aan: ‘Lintjesregen is nog altijd te weinig divers”. In het artikel wordt aangegeven dat er dit jaar zo’n 3000 lintjes werden opgespeld, waarvan dan weer zo’n 65 % een man is. Hoeveel lintjes worden opgespeld bij mensen met een migrantenachtergrond, wordt niet bijgehouden, echter - volgens mijn mening - als in hetzelfde artikel de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, oproept om “ … meer vrijwilligers uit minderheidsgroepen voor te dragen … “ dan spreekt dit toch boekdelen.


De Nederlandse opinie is meestal anti-migrant en anti-Islam, maar de migranten en moslims zijn wel degelijk onderdeel van onze maatschappij en zetten zich op hun eigen wijze ook in voor hun deel van onze maatschappij. En daar heb ik respect voor !
Ook de mensen met een migrantenachtergrond, ook moslims, zijn bezig met het opbouwen van de maatschappij, sterker nog, ook met de opbouw van de Nederlandse maatschappij. Ze zijn ook onderdeel van onze maatschappij, we leven allemaal samen op dit kleine Nederlandse grondgebied. En juist daarom, hebben ze ook recht op een lintje, om lid te worden in de orde van Oranje-Nassau.  

Het Volkskrant-artikel is van mening dat dit lidmaatschap in rang de laagste onderscheiding is en wordt gegeven aan Nederlanders die zich buiten de schijnwerpers al decennia inzetten voor clubs, natuurbehoud of het verzorgen van hun buren.


Nu kan ik me niet voorstellen, dat u niemand kent, die in dit mooie plaatje past, dus laten we eens afspreken dat we voor de volgende lintjesregen minimaal één mede-Nederlander van migranten afkomst of een moslim / moslima voor gaan dragen. Ik heb ondertussen al iemand op het oog, maar ik moet natuurlijk een jaar lang mijn mond houden.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 263
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten