Blog
Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Hieronder zijn de laatste blogs te vinden. Selectie op schrijver is mogelijk. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw blog. Om een blog toe te voegen is het noodzakelijk eerst in te loggen

Blogs

Onderscheidend of onderscheiding

Vanaf de eerste letter hier, zal ik maar aangeven: ik ben niet de persoon die voor een lintje is of voor een of andere onderscheiding. Ik ben er niet voor, omdat we gewoon onze plicht moeten doen, of dat het op het werk is of in het gezin of in de maatschappij, betalend of vrijwilliger, het is gewoon je plicht doen. Daarnaast: ik ben niet belangrijk, de mensen die onze hulp nodig hebben, zijn van belang.


Maar van de andere kant heb ik ook begrip voor de mensen die worden voorgedragen om toegelaten te worden tot één of andere orde, omdat ze altijd klaar hebben gestaan en nog steeds staan voor onze maatschappij: chapeau en respect.
Echter de Volkskrant van 26 april gaf het al aan: ‘Lintjesregen is nog altijd te weinig divers”. In het artikel wordt aangegeven dat er dit jaar zo’n 3000 lintjes werden opgespeld, waarvan dan weer zo’n 65 % een man is. Hoeveel lintjes worden opgespeld bij mensen met een migrantenachtergrond, wordt niet bijgehouden, echter - volgens mijn mening - als in hetzelfde artikel de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, oproept om “ … meer vrijwilligers uit minderheidsgroepen voor te dragen … “ dan spreekt dit toch boekdelen.


De Nederlandse opinie is meestal anti-migrant en anti-Islam, maar de migranten en moslims zijn wel degelijk onderdeel van onze maatschappij en zetten zich op hun eigen wijze ook in voor hun deel van onze maatschappij. En daar heb ik respect voor !
Ook de mensen met een migrantenachtergrond, ook moslims, zijn bezig met het opbouwen van de maatschappij, sterker nog, ook met de opbouw van de Nederlandse maatschappij. Ze zijn ook onderdeel van onze maatschappij, we leven allemaal samen op dit kleine Nederlandse grondgebied. En juist daarom, hebben ze ook recht op een lintje, om lid te worden in de orde van Oranje-Nassau.  

Het Volkskrant-artikel is van mening dat dit lidmaatschap in rang de laagste onderscheiding is en wordt gegeven aan Nederlanders die zich buiten de schijnwerpers al decennia inzetten voor clubs, natuurbehoud of het verzorgen van hun buren.


Nu kan ik me niet voorstellen, dat u niemand kent, die in dit mooie plaatje past, dus laten we eens afspreken dat we voor de volgende lintjesregen minimaal één mede-Nederlander van migranten afkomst of een moslim / moslima voor gaan dragen. Ik heb ondertussen al iemand op het oog, maar ik moet natuurlijk een jaar lang mijn mond houden.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 135
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Alle gepubliceerde inzendingen

Hoogste beoordeelding:

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster