SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Nutteloze huishoudtips – deel 1

Publicatie: | Hedwig Meesters

Het is eb wat onderwerpen voor een blog betreft. Totdat vloedgolven van inspiratie mijn hoofd inrollen, schotel ik je daarom nutteloze huishoudtips voor (al kan het dus ook bij deze ene blijven).

Voor iedereen met een afkeer van viezigheid of met een bovenmatige angst voor besmetting met een ziekmakende bacterie, trap ik af met het promoten van een op tv aangeprezen snoerloze stofzuiger waarmee je de flintertjes van uit elkaar gevallen materialen – beter bekend als stof – tot een wetenschappelijk bewezen diepte uit je tapijt of van je vloer kan zuigen. Met dit apparaat is het een fluitje van een cent om ook muren en plafonds op moleculair niveau schoon te zuigen. En: het maakt de microscopische snippertjes en schilfertjes op je vloer zichtbaar voordat je ze opzuigt. Hoe geweldig is dat! Je hoeft geen vierkante millimeter meer te missen en je niet langer zorgen te maken over de subatomaire deeltjes die je huidige stofzuiger over het hoofd ziet, want op het lcd-scherm van dit mirakel kan je van vier verschillende stofdeelgroottes aflezen hoeveel er worden opgezogen. Bestaat jouw leven uit het najagen van stofwolken en speelt geld voor jou geen rol? Dan is dit slechts 700 euro kostende toestel van Engelse makelij onmisbaar. Het kent nog een voordeel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit hebbedingetje de enige stofzuiger is waar op gadgets verzotte mannen met een hekel aan huishoudelijke taken graag mee in de weer gaan.

Tot slot. Kom jij na al dat sloven alleen maar tot rust als je de regendruppels volgt die langs je raam naar beneden roetsjen, of wanneer je in kleermakerszit voor het deurglas van je wasmachine een volledig kookwasprogramma bekijkt? Dankzij de mini-monitor op deze stofzuiger heb je er een derde ontspanningsmogelijkheid bij. Wil je zen zijn en tegelijk lichaamsbeweging krijgen? Ren dan stofzuigend door het huis terwijl je wezenloos toekijkt hoe al die dankzij de laser tot leven gekomen stofdeeltjes over het lcd-scherm vliegen.     

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.02.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.