SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

NUMBER ONE

Publicatie: | Jan sammels

Als eerste essay wordt dit niet zo’n vrolijke, ik wil wat zeggen over lezen, Lezen en LEZEN.

  1. lezen, de grootste groep, leest razend snel het verhaal, knikt vriendelijk en zegt, mooi, aardig en gaat verder op z’n mobiel.
  2. Lezen, een groep die wat beter leest, maar dan commentaar levert op stijl- of taalfouten.
  3. LEZEN, verreweg de kleinste groep, die leest en huilt of zich schaterlachend naar de volgende zin worstelt.

Zelfs Schrijverspunt realiseert zich niet altijd hun voorlichting. Kijk naar Flitsverhaal, ik citeer: Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.  ‘Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.’

Afgaande op de reputatie van de heer Hemingway schreef hij niet zomaar iets op. Hij verwoordde het leed, misschien van hemzelf of van anderen.

Waarom niet: ‘Te Koop: auto. Doet het af en toe.’ Nog korter en lachen, hou die maar zelf.

Of meer Hemingway-stijl: ‘Zwaartekracht: NO. Geld stroomt altijd omhoog.’ In tien lettergrepen de hele wereldeconomie en een doodschop voor de natuurkunde, maar we houden het positief, ik vind Schrijverspunt een geweldig platform!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.