• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

muilkorfschaamte #hondenleven

Publicatie: 14 december 2020
Donderdag haal ik Sam op bij de HP (hondenpsycholoog) van de familie, waar hij een paar dagen heerlijk heeft gelogeerd. De HP praat mij bij over Sam zijn gemoedstoestand in relatie tot het afbouwen van de medicijnen. ‘Hij heeft weer interesse in muizen en katten, ook heeft hij als een hert door de wei gesprongen. Wel heeft hij veel honger door de Prednison.’ Onderwijl het verhaal van de HP laat Sam een aantal winden waar een stinkdier nog een puntje aan kan zuigen. ‘Oja’, snuift de HP, ‘helaas heeft hij ook twee kattendrollen gescoord.’
 
Na de terugkoppeling zet ik Sam in de auto. In een soort groene wolk van winderigheid, rijd ik over de snelweg terug naar huis. Ramen gaan open en weer dicht en Sam ruft een vrolijk deuntje tot aan de voordeur. Het zijn de winden die mijn ongerustheid aanwakkeren en toch is bij de laatste avondwandeling alles in orde.
 
De volgende ochtend stap ik fris en fruitig mijn woonkeuken binnen en ja hoor een grote hoop ellende op de vloer. De beslissing is snel genomen. Sam krijgt een muilkorf, om hem tegen zichzelf te beschermen tijdens het loslopen.

Samen met Sam rijd ik naar de dierenwinkel. Als ik de winkel binnenloop, besef ik dat dit tergend voor hem moet zijn. We lopen in een walhalla van snacks. Zijn neus gaat in de lucht en voor ik het weet hangt hij met zijn snoet in een mand met varkensoor.
 
Van tevoren had ik gebeld naar de winkel met de vraag of ze überhaupt muilkorven verkopen. Dus het moment dat de verkoper mij in de smiezen krijgt, kijkt hij angstvallig naar Sam. Vrolijk vraag ik, ‘heeft u voor deze woeste tijger een kinky korfje?’ De ogen van de verkoper rollen nog net niet uit zijn kassen. Hij herstelt zich en voorziet mij van goed advies over de wereld van kinky korfjes, ineens een gevleugelde term, aangezien hij elke zin ermee afsluit.

Thuis gekomen probeer ik de muilkorf om te doen. Sam is woest. Boos en verontwaardigd kijkt hij mij aan. Mijn hart breekt. Samen stappen we de voordeur uit en voor het eerst voel ik ‘muilkorfschaamte’, alsof ik met een woeste onaangepaste hond de straat opga. De eerste angstvallige voorbijganger passeert. Even verderop mag Sam los. Het duurt 10 seconden en hij heeft het korfje van zijn neus weten te ontfutselen. Schalks en kinky kijkt hij me aan. Dressuurpaard waardig loopt hij van me weg, met een dikke wind als toegift.

#hondenleven
WAARDERING

HITS

230

Artikel aangepast: 16-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
15.12.20
Feedback:
Wederom leuk. Een opmerking: het is óf 'ik besef ' óf 'ik realiseer me' . Maar niet 'ik besef me' . Dat hoor ik de laatste tijd vaker maar dat is dus niet correct.
Show more
 • Mariça van de Weerd 16.12.20
  Dankjewel. Ja je hebt gelijk beseffen is niet-wederkerend. Ingeslopen schrijffout.