Voor schrijvers, door schrijvers
324 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

112 Hits

Publicatie op:
Modieuze herfstdag #hondenleven
Een lage felle zon raakt de toppen van de bomen. De stralen breken door het bladerdek en geven het bospad een gouden gloed. Een paddenstoelendorp waar kabouters keurig anderhalve meter afstand houden, heeft ruimte ingenomen. Een gezellige groep ganzen maakt een proefvlucht. Gakkend zoeken ze naar de juiste formatie, voor de lange reis begint. De draden van spinnen en rupsjes zweven door het bos, terwijl de ‘t-shirt’ koeien liggen te herkauwen. Ik geniet met volle teugen van de herfst.
 
Sam heeft het minder naar zijn zin. Die heeft zijn kapje om. Hij kan zich maar moeilijk verhouden tot het snoetje. Hij wil wel op muizen jagen en kuilen graven, maar hij heeft het vooral druk met zijn grootste kapitaal de vrije snuffelruimte te geven.
 
Na de wandeling gaan we naar onze favoriete dierenwinkel waar tevens het kinky kapje is gekocht. Tegenwoordig begroet de verkoper mij uitbundig als ik met Sam langs kom. Deze keer voor een dekje. Meneer kan zichzelf niet meer goed warm houden. Advies van de dierenarts is naast kinky kapje, een trendy jackje.
 
Thuis heb ik al wat research gedaan. Van modieuze jasjes met diverse kraagjes tot aan Chanel-achtige coltruitjes, het is allemaal te koop. Meneer heeft zich van ellende zo klein mogelijk gemaakt. Sam ziet het niet zitten, kinky kapje en modieuze coltrui. Hij is een stoere chien de rue en geen tut. Ik geef hem groot gelijk. Ik kies dus voor het meest praktische dekje. Het doet me denken aan de Gaastra jas van een vriendin, ik mis alleen nog de bootschoenen. Sam lijkt zich senang te voelen, dus we doen het.
 
Bij thuiskomt kijkt hij hoopvol naar me op. Hij heeft honger, nare bijwerking van de prednison. Helaas is het nog niet zover. Zuchtend draait hij zich in een rolletje op zijn kleed en droomt van een chihuahua in roze coltrui met parelketting.

#hondenleven

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Modieuze herfstdag #hondenleven"

15.12.20
Feedback:
Mooi en leuk geschreven!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Dat knagende gevoel (383) Henny A.J. Kreeft 16-05-2020

    Heeft u daar ook weleens last van, een gevoel in uw onderbuik en u niet weet waar het vandaan komt? Ik heb ook regelmatig zo’n gevoel maar ik ben er ondertussen al even achter, wat het is en waar...

    Lees meer: Dat knagende gevoel