Voor schrijvers, door schrijvers
 • Blogs

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Blog

Jouw verhaal hier toevoegen?

Midnight Blues

joeMidnight blues.It's the darkest hour
of the darkest night and a million miles
from the morning light.

Het is al laat en ik kan niet stoppen met dwalen op het net ,de slaap wilt niet komen...Ik blijf hangen bij het nummer " Midnight Blues "van Gary Moore ,een Noord Ierse blues gitarist in een uitvoering van Joe Bonamassa .

De muziek zet in ,ik luister en laat me meeslepen..

Het nummer begint traag ,sensueel....de gitaarklanken overspoelen me ,de gitarist gaat helemaal op in het spel ,hij dwingt het instrument tot zachte ,fluisterende klanken.


Every evening after sundown ,as the light begins to fade...

Allengs wordt het spel heviger , de muzikant laat de gitaar janken ,schreeuwen, gillen. ..hij kromt zich over zijn instrument ,het zweet biggelt over zijn gezicht en hij neemt je mee in die hopeloze rollercoaster van vergeten stemmingen en van onderdrukte gevoelens die zich lang geleden in je onderbewustzijn genesteld hebben.

I feel so low ,but I just don't know why these blues won't go away

En dan volgt de ontlading , de klanken worden terug serener ,de bewegingen van de muzikant rustiger en ik zit daar ,omvergeblazen en bedenk..hoe bevredigend moet dat wel niet zijn om zo muziek te kunnen maken...
God wat ben ik jaloers...


Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 426
(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# Zie ik hier een serietje aankomen?Hans Van Battel 25-11-2019 18:05
Het heeft iets jaren '50-zwoels. Ik heb het dan natuurlijk niet over de specifieke muziek in je verhaal, maar zoals ik je daar zie zitten (in of half uit het bed?) doet me wegdromen naar de zwoelheid van een Marlene Dietrich.

"Ooit was het anders" heeft ook zoiets.
Melden aan beheerder
# Link?Guido Aerts 25-11-2019 17:23
Voor je lezers is het leuk dat je de link naar de muziek geeft, dan kunnen ze het ook beluisteren. Oh ja, en in het laatste Engelse zinnetje staat een typefoutje: know ipv now.
Melden aan beheerder
# RE: Link?Diane Thone 26-11-2019 08:54
Aangepast ! Thx !
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…