Blogs

Blogs op Schrijverspunt
Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

Hieronder zijn de laatste blogs te vinden. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw blog. We nodigen je dan ook graag uit om jouw blog in te sturen. Voor leden is dat gratis. Om een blog toe te voegen is het noodzakelijk eerst in te loggen.
Waardeer je een blog? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Mausje's

Mijn vader was een voorleesvader. Iedere avond voor het slapen gaan zat hij op 1 van onze bedden en las van het Perendwergje wat dronken werd van zijn perenwijn, van Harlekijntje die op Kasteel Hemelhoog ruzie maakte met de oerlelijke prinses Aldegonde, van Pinkeltje die met Snorrebaard en Wiebelstaartje in het huis van meneer Dick Laan woonde en van Wolkewietje die langs de manenstralen naar aarde werd gestuurd omdat hij hagelstenen had gegooid.
Wij hadden wel tv maar keken niet zoveel. Een heel enkele keer een kinderuitzending. En series als Oebele en Floris.  
Soms was er een deel van Rikkie en Slingertje. Een poppenspel van Rien Baartmans  vanuit poppentheater Merlijn in Haarlem. Ooit ter gelegenheid van een verjaardag zagen we een live spel van Rikkie en Slingertje. 
Later op vakantie in Spanje hadden we een buurjongetje wat ook naar Rikkie en Slingertje keek. Wij waren die leeftijd al te boven maar Brian met zn 3 jaar was fan. En het was voor hem dan ook niet moeilijk om mijn broer te roepen die Rick heet. En ik was Slingertje, eenvoudig.
Zijn moeder was het daar niet mee eens en ging met hem oefenen. Na een paar keer Moosie kwam hij uiteindelijk uit op Mausie en straalde daarbij zo overtuigend dat we het daarbij lieten. Mausie it was. Later door mijn ouders en broer ietsje vervormd tot Mausje.
En bij de honkbalclub weer ingekort tot Maus.
Natuurlijk zijn er nog altijd mensen die me Maudy noemen, tenslotte is dat ook mijn naam. Sommigen korten dat af tot Maud. Da's minder. Ik krijg dan altijd van die Camilla Parker Bowles visioenen. Beetje plomp ..... zeg maar.
Mijn neefjes weten al vanaf geboorte niet anders dan Mausje. "Mausje Jippie laapte nog hè " riep de oudste om zeker te stellen dan mijn kat Siepie niet bij hem in de buurt zou komen. En ook hun zusje weet niet beter dan dat ik Mausje ben.   
Heel soms plakken ze er "tante" voor ...... dan kijk ik altijd even achterom.
Onder de naam Mausje's schrijf ik mijn stukjes en post ik mijn foto's op Facebook 
Mausje it is and allways will be.
Alleen mn broer noemt me Maukelepaukje.... en dat mag hij. En alleen hij weet waar dat vandaan komt.
 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 153
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster