Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

I.M.

Ooit schoven mijn twee broers en ik aan tafel bij onze ouders voor een serieus gesprek. Wat als ze er op een zekere dag niet meer zouden zijn? Wat dan? We vonden het wijs om hun wensen vast te leggen. Onze ouders stonden daarvoor open en de scenario's kwamen behoorlijk concreet op papier te staan.

De bedoeling was dat ze in een familiegraf zouden komen te liggen, dat plaats biedt aan drie personen.

Zo, dat was geregeld. Schrijfblok weg, drie bier graag. Maar mijn moeder wilde nog iets inbrengen. 'Wat als één van jullie eerder dan ons komt te overlijden?' We moesten er hartelijk om lachen.

Ruim een halfjaar later stonden we bij het familiegraf om afscheid te nemen van mijn jongere broer, Norbert. Hij is op 2 november 2002 - potverdikkies, alweer zeventien jaar geleden - op 38-jarige leeftijd overleden. Kanker. Niet meer te redden.

De uitvaart in Ilpendam bracht enorm veel mensen op de been. Norbert was erg geliefd. Het gehele dorp liep uit. Vrienden, familie en collega's reden stapvoets, bumper aan bumper door de smalle straten. Uit voorzorg was een ploeg verkeersregelaars opgetrommeld en dat was een goede zet.

De kerk zat stampvol. Tientallen belangstellenden kwamen door fileleed later en pakten zich ergens achteraan samen. Het was een mooi, warm afscheid. Op de klanken van 'Time' van Alan Parsons reden vier vrienden, mijn oudere broer en ik na afloop de witte kist naar buiten.

Tijdens de begrafenis regende het.

Marcel van Stigt
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 46
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

M'n eerste liefje (VI)

nov 13, 2019 Kort verhaal Hans Van Battel

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Meer schrijfactiviteiten