Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 274

maandag 6 april

 Een groene opening!

  Samen met het mooie lenteweer een goed begin van de laatste week voor het lange Paasweekend. De beurs heeft de weg naar boven gevonden en hopelijk mag dit resulteren in een verder herstel.

 Uitschieters blijven de aandelen die in elke portefeuille thuishoren zoals Koninklijke Olie, met een vlotte 3% erbij ASML en ASMI met respectievelijk 5 en maar liefst 9% erbij. In het kielzog gevolgd door BESI met een plus van ruim 6%. Over de gehele linie lijkt de beurs omhoog te gaan maar hogere koersen dienen wel bevestigd te worden door een toenemend volume, dus er dienen meer kopers te zijn willen de hogere koersen gerechtvaardigd zijn. Soms wordt je op het verkeerde been gezet. Een voorbeeld hiervan is Core Labatories met een stijging van een respectabele 9 % maar met slechts een volume van 53 stuks. Mooie stijging maar zonder de noodzakelijke bevestiging.

 Mocht er deze week nog meer goed nieuws komen betreffende de onzichtbare vijand, bijvoorbeeld dat die bijna verslagen blijkt te zijn dan is de kans aannemelijk dat men dat meteen terug ziet op de beurs met hogere koersen. Andersom geldt het waarschijnlijk ook.

 Al met al, een mooie dag, geniet ervan!

 

 

Wie het weet, mag het zeggen.

 

 

 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 232
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "maandag 6 april"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!