Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

343 Hits

Publicatie op:
maandag 6 april

 Een groene opening!

  Samen met het mooie lenteweer een goed begin van de laatste week voor het lange Paasweekend. De beurs heeft de weg naar boven gevonden en hopelijk mag dit resulteren in een verder herstel.

 Uitschieters blijven de aandelen die in elke portefeuille thuishoren zoals Koninklijke Olie, met een vlotte 3% erbij ASML en ASMI met respectievelijk 5 en maar liefst 9% erbij. In het kielzog gevolgd door BESI met een plus van ruim 6%. Over de gehele linie lijkt de beurs omhoog te gaan maar hogere koersen dienen wel bevestigd te worden door een toenemend volume, dus er dienen meer kopers te zijn willen de hogere koersen gerechtvaardigd zijn. Soms wordt je op het verkeerde been gezet. Een voorbeeld hiervan is Core Labatories met een stijging van een respectabele 9 % maar met slechts een volume van 53 stuks. Mooie stijging maar zonder de noodzakelijke bevestiging.

 Mocht er deze week nog meer goed nieuws komen betreffende de onzichtbare vijand, bijvoorbeeld dat die bijna verslagen blijkt te zijn dan is de kans aannemelijk dat men dat meteen terug ziet op de beurs met hogere koersen. Andersom geldt het waarschijnlijk ook.

 Al met al, een mooie dag, geniet ervan!

 

 

Wie het weet, mag het zeggen.

 

 

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "maandag 6 april"