Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 226
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

maandag 30 maart

| Luc Verschuren

 Het wordt bijna eentonig....

 De opening vandaag is weer rood, al lijkt de schade mee te vallen. Er zijn nu al bedrijven die een winstwaarschuwing afgeven.

 Vreemd woord, winstwaarschuwing. Bedoeld wordt natuurlijk dat er minder winst verwacht wordt terwijl op het eerste gezicht de waarschuwing voor iets anders lijkt te bestaan. Zo verbaas ik mezelf wel over meerdere woorden. Verdieping bijvoorbeeld, geheel terecht zodra er beter, nader naar wordt gekeken bij een onderwerp. Maar bij de achtste verdieping?

 Zo kun je je ook verbazen over de bewegingen op de beurs natuurlijk. Kijken we nog even naar de eerder aangehaalde Grandvision en Curetis.

  Grandvision noteert inmiddels alweer boven de € 25 en is daarmee nagenoeg weer op het niveau van voor de grote daling. Wie is blijven zitten, zonder in paniek te verkopen, heeft hier nauwelijks schade opgelopen. Het gezegde wie geschoren wordt moet stilzitten gaat hier zeker op.

  Curetis noteert nauwelijks boven de € 1,-- en de indicatoren wijzen hier alweer op topvorming. Al met al toch geen verkeerd rendement voor degene die meteen gereageerd hebben. Met een oorspronkelijke koers van € 0,39 per aandeel is je geld toch mooi verdubbeld en zelfs nog wat meer. Ga je in de gekte mee en heb je gekocht voor € 3,50 dan zit je nu nog met een flink (papieren) verlies. Of de koers ooit nog in de buurt van de top zal komen..........

 Of de week rustig verloopt of juist niet, dat zal voornamelijk afhangen van de nieuwsberichten en ontwikkelingen omtrent de onzichtbare vijand.

  

Wie het weet, mag het zeggen.

 

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 49

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: maandag 30 maartGuido Aerts 30-03-2020 11:53
Wat ik weet is dat bedoelt hier men een 'd' moet : bedoeld dus. Enig verwantschap met Rop Pengar of in dezelfde beleggingsclub?
Antwoorden
# maandag 30 maartLuc Verschuren 30-03-2020 11:58
Het is nog simpeler, Guido. Op 120w afscheid genomen van mijn pseudoniem, en dat hier doorgetrokken. Vandaar. Dank voor je oplettendheid. Grt.
Antwoorden
# RE: maandag 30 maartGuido Aerts 30-03-2020 15:32
Met die stijl en dat onderwerp lag het voor de hand..
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Onder de brug

Geschreven door stella Mantel. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
 Ik pak mijn dozen om een slaapplaats te maken. Een mager manneke nadert me, al kijkend naar mijn trui en de jenever. ¨Ik wil wat warmte,¨ zegt hij. Dan zet hij e...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Writhersblock

28, feb, 2020 Iris Gryp

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!