1 post

maandag 13 april

401 Hits.

 Eerst maar het goede nieuws: dit is het laatste DAGELIJKSE blog van mij over het herstel van de beurs. Een maand lang heb ik elke dag iets geschreven met betrekking tot beleggen in aandelen en opties op de Nederlandse beurs. Vandaag leest u dus de laatste.

Is het voorbij dan? Nee, hoor maar ipv dagelijks ga ik over op een wekelijks blog. Mocht er aanleiding toe zijn meld ik me met een extra blog.

 Terug naar de waan van de dag. Zoals gisteren al aangekondigd een lijstje met aandelen waarvan ik persoonlijk denk dat deze het in de nabije toekomst (beleggingshorizon 1 jaar of minder) erg goed zullen doen, zo niet “out performen” ofwel het beter doen dan de AEX index zelf.

 Op de weekgrafiek is de AEX bezig met een mooie solide bodemvorming in het MACD. Durfals openen een call-optie op 9 of 12 maanden OTM of ATM.

 Dan de afzonderlijke aandelen.

 Uniball romdamco westfield.

Zeer koopwaardig aandeel, reden het technisch plaatje van de weekgrafiek. Bodemvorming door het MACD en de RSI heeft de weg van onder het 20 niveau (koopniveau) weer naar boven gevonden en staat nu op 28. Koerstechnisch … hoogste koers € 261. Laagste koers, € 47,04. Huidige koers € 65,46

Adyen

Met een koers van € 775,-- het duurste aandeel uit de AEX-index. Koopwaardig, ja … en erg duur.

ASMI en ASML

Beiden koopwaardig door bodemvorming van het MACD op de weekgrafiek BOVEN de nullijn. Dit impliceert dat beide aandelen zeer stabiel zijn en de weg omhoog flink zal zijn.

 De financials en de verzekeraars, evenals de uitzenders ABN, ING, ASR en NN, Brunel en Randstad. Persoonlijk geloof ik dat deze sectoren hun beste tijd gehad hebben, ik beleg er niet in. Natuurlijk ze lijken koopwaardig maar in de toekomst hebben ze de wind vol tegen.

 Blue chips, Akzo, Dsm, Unilever, Heineken, Philips, RD Shell en Wolters Kluwer allemaal stuk voor stuk solide aandelen met een prima te verwachten (koers)rendement. Voor de rustige belegger zeker het overwegen waard.

De outperformers zullen naar mijn mening te vinden zijn in de volgende aandelen.

 Beter bed, al meerder malen getipt en beschreven.

Just eat, Takeaway, outperformer evenals AH Delhéze.

Fugro en SBM Offshore door hun unieke werkzaamheden.

Alfen en Fastned de economie van de toekomst.

Accel de fietsfabrikant, nwe economie of als resultaat van corona.

Ordina en AND publishers als goedkoop aandeel, hier ook nogmaals Beter Bed.

Core labatories en Pharming uit de Pharma hoek. Hier ook Galapagos.

 

Samen met wat blue chips een uiterst mooie portefeuille. Oefen wat op papier en koop fictief voor € 10.000,-- en verdeel dit bedrag over meerdere aandelen en kijk over een half jaar of een jaar wat u ervan gebakken heeft naar aanleiding van uw eigen keuze.

 

Fijne Paasmaandag nog!

 

Wie het weet, mag het zeggen.

 

 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Luc Verschuren:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
vrijdag 10 april
619
Lezen?
Sprookjes
Casper en Jasper
563
Lezen?
Tussen de rozen
559
Lezen?
Lang en gelukkig leven
557
Lezen?
zaterdag 11 arpil
554
Lezen?