SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Lockdown

Publicatie: | Ans Verdel

 

De lockdown is een feit en dat vraagt weer omdenken. Nadat ik het bericht hoorde dacht ik : Oh dat is eigenlijk ook wel lekker met kerst.Geen verplichte nummers,niet de hele dag in de keuken,ik hoef niet alle winkeltjes af enz.
Een lockdown doet me niet zoveel ,ik ben het type van omdenken en flexibel zijn en zie altijd en overal mogelijkheden in, dat zit gewoon in mijn karakter.
In de eerste lockdown was ik net met vervroegd pensioen gegaan en dacht toen allerlei dingen te gaan ondernemen maar ja dat kon even niet!
Wat dan wel? Nou mijn huis moest nog opgeknapt dus toen ben ik gaan verven, behangen en heb de trap, badkamer en keuken opgeknapt .
En eigenlijk heb ik me toen prima vermaakt en het geen moment gemist dat je verder niet zoveel kon!
En wat ga ik nu eens doen vraag ik me af? In ieder geval een pyjama kerst zonder verplichtingen, lekker op de bank met een hapje en een drankje.
Verder ga ik lekker aan de hobby ,mozaiek, stippen en wandkleden knopen en wat babykleding naaien en bedrukken dus ik ga me niet vervelen!
Tijdens de eerste Coronatijd heb ik het online winkelen en de bezorgboodschappen ontdekt en dat bevalt zo goed dat ik ook niet meer anders ben gaan doen.De keren dat ik nog in een fysieke winkel ben geweest zijn op 1 hand te tellen en ik heb het ook geen seconde gemist dus waarom zou ik nog?
Op mijn boosterprik moet ik nog 3 weken wachten.Mijn eerste vaccinaties vond ik wel spannend want ik werd ineens door de huisarts gebeld of ik gevaccineerd wilde worden maar ik was helemaal nog niet aan de beurt met 60 jaar.Wat bleek :een heleboel 64 en 65 jarigen wilden hem niet omdat het Astra Zeneca was. Volgens de HA was ik gezond en kwam ik nooit in de praktijk. Wie bepaalt of ik gezond ben ,er is 32 jaar geleden voor het laatst bloed geprikt misschien mankeer ik wel van alles? Dat zou kunnen maar ik verwacht het niet was het antwoord.Nou sorry hoor maar als ik een waarzegger wil ga ik wel naar de kermis! Na een bedenktijd ben ik ze wel gaan halen omdat ik zomers naar Zuid Frankrijk ga en er niet op zit te wachten dat ze met wattenstokken in mijn neus gaan wroeten. De booster laat ik zonder nadenken zetten inmiddels.
Voor mij is hele Corona crisis niet meer zo boeiend, ik vind het sneu voor alle ondernemers maar voor mij persoonlijk is het iets geworden dat er op de achtergrond is , het raakt me niet zozeer in het leven van alledag. Wat niet kan kan niet en dan kijk ik naar wat wel kan en de ervaring van de vorige lockdown is dat ik eigenlijk niet zoveel gemist heb!
Er zal heus wel weer eens een einde aan komen en tot die tijd vermaak ik me wel!

 

 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
19.12.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Fijn Ans, zo’n positief verhaal over de Coronatijd. Maar ik denk dat het ook scheelt dat je niet meer werkt en dat je niet in de kinderen zit. Werkenden, ondernemers, schoolgaanden moeten steeds opnieuw weer in een ander ritme zien te functioneren. Dat schakelen maar vooral de onzekerheid van hoelang de ene fase, hoelang de volgende fase, maakt het vermoeiend.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ans Verdel 19.12.21
    Klopt Annemarie dat ik niet meer werk en niet in de kleine kinderen zit dus dat maakt het voor mij eenvoudiger, mijn man werkt nog wel maar heeft zo’n beroep wat altijd gewoon doorgaat.Met steeds schakelen zal het ongetwijfeld een stuk lastiger zijn! Ik heb 38 jaar in de zorg gewerkt en daar wist ik nooit wat voor diensten ik de volgende maand weer had en dat was met mijn kind vroeger ook altijd een heel gepuzzel. Sterkte ermee!
19.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi positief. Fijn.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.