Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 268

Langzame wals

De autocar slingert zich voorzichtig door de bochten . Het lijkt wel een langzame wals , gecomponeerd door moeder Natuur en gedirigeerd door de tijd. Slow,slow,turn and slow...

Zo gaat dat alsmaar door , een ietsjes vlugger tempo zit er niet in. Niemand die er om maalt , liever trage Piet dan dooie Piet !

Want ,veel fantasie hoef je niet te hebben om te zien hoe onplezierig zo'n up-tempo-tje zou kunnen zijn moest de bus van de smalle weg afgeraken. De lavabrokken links en rechts grijnzen je puntig toe en beloven niet veel goeds...

Het Timanfaya N.P. dus . Maanlandschap van de eerste orde , zo door de natuur geboetseerd na een reeks vulkaanuitbarstingen in de jaren 1730-36 . En nog steeds hier en daar heimelijk heet en gevaarlijk.

En ik zat er met mijn neus bovenop !Had eerst een aanbod van een mannetje afgeslagen dat me nog gauw gauw in zijn autocar wou proppen ,kwestie om de bak vol te krijgen... Nee hoor ,toch bedankt maar ik zag het anders.

Wou aan het raampje zitten.Kinderachtig ? Misschien maar ik was gedreven . Had mezelf voorbereid en wist er alles van . Je mocht de bus niet uit,foto's maken moest vanachter het raam .Dus moest je wel aan dat raam zitten en niet ernaast !

Geduld loont.
Zelfs 10 minuutjes later al . Een nieuwe ,lege bus . Met mij aan het raam .
Weliswaar een smoezelig raam....Talloze vettige hoofden hadden hun afdrukken neergepoot en wrijven met een zakdoek bracht weinig soelaas.
Nou , dan gingen het foto's worden met artistieke "flou"

Gestaag druppelde de bus vol.
Tot bijna vol.
Tot een gezinnetje met kind er nog bij moesten. Met nog een vrije plek naast mij..En in ratelend Spaans vroeg de chauffeur of ik mijn plaats niet wou afstaan.....Damn....Doen of ik hem niet begreep hielp maar voor eventjes , hij begon prompt met handen en voeten te spreken...Vloeken ,zuchten, tandenknarsen....niks hielp tot ik doorkreeg dat ik op de stoel naast hem mocht zitten.

Woow !!!

Een panoramisch uitzicht ! Geen vettigheden te bespeuren ! Geen foto's met "flou" !

En zo zat ik met mijn neus als het ware op de haarspeldbochten. Dat was bijwijlen spannender dan een wielrennersbroek ! Voor de chauffeur was dit "piece -of-cake",hij deed dit klusje meerdere keren per dag.

Het gezinnetje achter mij was blij om naast elkaar te kunnen zitten . Totdat het kind ,na ettelijke walsbewegingen van de bus ,most spugen !

Dat was minder !!

Had ik toch bijna foto's met "flou" !
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Diane Thone
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 377
Publicatie op .
Tags: Blog
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Langzame wals"

Geschreven door Diane Thone . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...