Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Inzendingen: 340
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Langzame wals
© Diane Thone op .
Aantal hits: 476
De autocar slingert zich voorzichtig door de bochten . Het lijkt wel een langzame wals , gecomponeerd door moeder Natuur en gedirigeerd door de tijd. Slow,slow,turn and slow...

Zo gaat dat alsmaar door , een ietsjes vlugger tempo zit er niet in. Niemand die er om maalt , liever trage Piet dan dooie Piet !

Want ,veel fantasie hoef je niet te hebben om te zien hoe onplezierig zo'n up-tempo-tje zou kunnen zijn moest de bus van de smalle weg afgeraken. De lavabrokken links en rechts grijnzen je puntig toe en beloven niet veel goeds...

Het Timanfaya N.P. dus . Maanlandschap van de eerste orde , zo door de natuur geboetseerd na een reeks vulkaanuitbarstingen in de jaren 1730-36 . En nog steeds hier en daar heimelijk heet en gevaarlijk.

En ik zat er met mijn neus bovenop !Had eerst een aanbod van een mannetje afgeslagen dat me nog gauw gauw in zijn autocar wou proppen ,kwestie om de bak vol te krijgen... Nee hoor ,toch bedankt maar ik zag het anders.

Wou aan het raampje zitten.Kinderachtig ? Misschien maar ik was gedreven . Had mezelf voorbereid en wist er alles van . Je mocht de bus niet uit,foto's maken moest vanachter het raam .Dus moest je wel aan dat raam zitten en niet ernaast !

Geduld loont.
Zelfs 10 minuutjes later al . Een nieuwe ,lege bus . Met mij aan het raam .
Weliswaar een smoezelig raam....Talloze vettige hoofden hadden hun afdrukken neergepoot en wrijven met een zakdoek bracht weinig soelaas.
Nou , dan gingen het foto's worden met artistieke "flou"

Gestaag druppelde de bus vol.
Tot bijna vol.
Tot een gezinnetje met kind er nog bij moesten. Met nog een vrije plek naast mij..En in ratelend Spaans vroeg de chauffeur of ik mijn plaats niet wou afstaan.....Damn....Doen of ik hem niet begreep hielp maar voor eventjes , hij begon prompt met handen en voeten te spreken...Vloeken ,zuchten, tandenknarsen....niks hielp tot ik doorkreeg dat ik op de stoel naast hem mocht zitten.

Woow !!!

Een panoramisch uitzicht ! Geen vettigheden te bespeuren ! Geen foto's met "flou" !

En zo zat ik met mijn neus als het ware op de haarspeldbochten. Dat was bijwijlen spannender dan een wielrennersbroek ! Voor de chauffeur was dit "piece -of-cake",hij deed dit klusje meerdere keren per dag.

Het gezinnetje achter mij was blij om naast elkaar te kunnen zitten . Totdat het kind ,na ettelijke walsbewegingen van de bus ,most spugen !

Dat was minder !!

Had ik toch bijna foto's met "flou" !
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Langzame wals"

Geschreven door Diane Thone . Geplaatst in Blog.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(529)
7 commentaren
2 nuttige stemmen.
13.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Aanvulling oude waardering.
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart