Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 231
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Langzame wals

| Diane Thone
De autocar slingert zich voorzichtig door de bochten . Het lijkt wel een langzame wals , gecomponeerd door moeder Natuur en gedirigeerd door de tijd. Slow,slow,turn and slow...

Zo gaat dat alsmaar door , een ietsjes vlugger tempo zit er niet in. Niemand die er om maalt , liever trage Piet dan dooie Piet !

Want ,veel fantasie hoef je niet te hebben om te zien hoe onplezierig zo'n up-tempo-tje zou kunnen zijn moest de bus van de smalle weg afgeraken. De lavabrokken links en rechts grijnzen je puntig toe en beloven niet veel goeds...

Het Timanfaya N.P. dus . Maanlandschap van de eerste orde , zo door de natuur geboetseerd na een reeks vulkaanuitbarstingen in de jaren 1730-36 . En nog steeds hier en daar heimelijk heet en gevaarlijk.

En ik zat er met mijn neus bovenop !Had eerst een aanbod van een mannetje afgeslagen dat me nog gauw gauw in zijn autocar wou proppen ,kwestie om de bak vol te krijgen... Nee hoor ,toch bedankt maar ik zag het anders.

Wou aan het raampje zitten.Kinderachtig ? Misschien maar ik was gedreven . Had mezelf voorbereid en wist er alles van . Je mocht de bus niet uit,foto's maken moest vanachter het raam .Dus moest je wel aan dat raam zitten en niet ernaast !

Geduld loont.
Zelfs 10 minuutjes later al . Een nieuwe ,lege bus . Met mij aan het raam .
Weliswaar een smoezelig raam....Talloze vettige hoofden hadden hun afdrukken neergepoot en wrijven met een zakdoek bracht weinig soelaas.
Nou , dan gingen het foto's worden met artistieke "flou"

Gestaag druppelde de bus vol.
Tot bijna vol.
Tot een gezinnetje met kind er nog bij moesten. Met nog een vrije plek naast mij..En in ratelend Spaans vroeg de chauffeur of ik mijn plaats niet wou afstaan.....Damn....Doen of ik hem niet begreep hielp maar voor eventjes , hij begon prompt met handen en voeten te spreken...Vloeken ,zuchten, tandenknarsen....niks hielp tot ik doorkreeg dat ik op de stoel naast hem mocht zitten.

Woow !!!

Een panoramisch uitzicht ! Geen vettigheden te bespeuren ! Geen foto's met "flou" !

En zo zat ik met mijn neus als het ware op de haarspeldbochten. Dat was bijwijlen spannender dan een wielrennersbroek ! Voor de chauffeur was dit "piece -of-cake",hij deed dit klusje meerdere keren per dag.

Het gezinnetje achter mij was blij om naast elkaar te kunnen zitten . Totdat het kind ,na ettelijke walsbewegingen van de bus ,most spugen !

Dat was minder !!

Had ik toch bijna foto's met "flou" !
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 237

(De gemiddelde waardering is 4 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Rappers en andere boefjes

Geschreven door Kees de Vreugd. Geplaatst in Column.
Na een vliegende start leek de metoo hashtag aan het begin van dit jaar tot een bloedeloos einde te komen. De koppen van Harvey Weinstein en Kevin Spacey waren niet lang da...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!