Voor schrijvers, door schrijvers
Sprookje

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 268

Lang en gelukkig leven

Ze leefden lang en gelukkig. Daar eindigt menig sprookje mee, hier begint het daarmee.

 In een koninkrijk hier niet zo heel ver vandaan, leefden de meeste mensen lang en gelukkig. Dat hadden ze geleerd van hun ouders en voorouders. Die hadden het belang van gezonde voeding onderkent en droegen dit ook uit. Matig met alcohol, veel bewegen en vooral niet roken.

 Het geheim zit hem ook in de drie R's zo werd hen geleerd, rust, reinheid, en regelmaat. Een al wat oudere wijsheid maar die werkte dan ook verbluffend goed. Verstandig als de mensen vroeger waren werd er geïnvesteerd in gezondheidszorg en onderwijs. Vooral dat laatste is van doorslaggevend belang. Nieuwe inzichten komen tot nieuw beleid wat de hele samenleving ten goede komt.

 Waar nog langer geleden mensen niet ouder werden dan hooguit vijftig jaar is de levensverwachting nu gestegen, dat vraagt om aanpassing van de maatschappij. En juist daar wringt de schoen. De mens blijkt totaal niet tolerant te zijn maar egoïsme viert hoogtij. Door de opkomst van een onzichtbare vijand laat de mens haar ware aard weer eens zien. Ik, ik en God voor ons allen. Nou tref ik God niet in de supermarkt maar de andere ik wel degelijk. Ja, ik behoor tot dezelfde soort maar ik kan me gelukkig beheersen en relativeren. Heb sowieso een prima aankoopbeleid waardoor ik zelden misgrijp. Regeren is vooruit zien, en dan zeker niet het kortzichtige gedoe wat menigeen vandaag de dag tentoonspreid. Een lang en gelukkig leven is wat ik iedereen toe wensen wil maar vanzelfsprekend is dat niet meer.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 346
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "Lang en gelukkig leven"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    20%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...