Voor schrijvers, door schrijvers
Sprookje

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 241

Lang en gelukkig leven

© Luc Verschuren op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Ze leefden lang en gelukkig. Daar eindigt menig sprookje mee, hier begint het daarmee.

 In een koninkrijk hier niet zo heel ver vandaan, leefden de meeste mensen lang en gelukkig. Dat hadden ze geleerd van hun ouders en voorouders. Die hadden het belang van gezonde voeding onderkent en droegen dit ook uit. Matig met alcohol, veel bewegen en vooral niet roken.

 Het geheim zit hem ook in de drie R's zo werd hen geleerd, rust, reinheid, en regelmaat. Een al wat oudere wijsheid maar die werkte dan ook verbluffend goed. Verstandig als de mensen vroeger waren werd er geïnvesteerd in gezondheidszorg en onderwijs. Vooral dat laatste is van doorslaggevend belang. Nieuwe inzichten komen tot nieuw beleid wat de hele samenleving ten goede komt.

 Waar nog langer geleden mensen niet ouder werden dan hooguit vijftig jaar is de levensverwachting nu gestegen, dat vraagt om aanpassing van de maatschappij. En juist daar wringt de schoen. De mens blijkt totaal niet tolerant te zijn maar egoïsme viert hoogtij. Door de opkomst van een onzichtbare vijand laat de mens haar ware aard weer eens zien. Ik, ik en God voor ons allen. Nou tref ik God niet in de supermarkt maar de andere ik wel degelijk. Ja, ik behoor tot dezelfde soort maar ik kan me gelukkig beheersen en relativeren. Heb sowieso een prima aankoopbeleid waardoor ik zelden misgrijp. Regeren is vooruit zien, en dan zeker niet het kortzichtige gedoe wat menigeen vandaag de dag tentoonspreid. Een lang en gelukkig leven is wat ik iedereen toe wensen wil maar vanzelfsprekend is dat niet meer.

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Lang en gelukkig leven

Aantal hits voor dit artikel: 223
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Lang en gelukkig levenHans Van Battel 16-03-2020 15:36
Nu krijgen we al goeroe-manifest aties...

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Luizen
| Vera Bijma | Column