Voor schrijvers, door schrijvers
 • Blogs

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Blog

Jouw verhaal hier toevoegen?

Lang en gelukkig leven

Ze leefden lang en gelukkig. Daar eindigt menig sprookje mee, hier begint het daarmee.

 In een koninkrijk hier niet zo heel ver vandaan, leefden de meeste mensen lang en gelukkig. Dat hadden ze geleerd van hun ouders en voorouders. Die hadden het belang van gezonde voeding onderkent en droegen dit ook uit. Matig met alcohol, veel bewegen en vooral niet roken.

 Het geheim zit hem ook in de drie R's zo werd hen geleerd, rust, reinheid, en regelmaat. Een al wat oudere wijsheid maar die werkte dan ook verbluffend goed. Verstandig als de mensen vroeger waren werd er geïnvesteerd in gezondheidszorg en onderwijs. Vooral dat laatste is van doorslaggevend belang. Nieuwe inzichten komen tot nieuw beleid wat de hele samenleving ten goede komt.

 Waar nog langer geleden mensen niet ouder werden dan hooguit vijftig jaar is de levensverwachting nu gestegen, dat vraagt om aanpassing van de maatschappij. En juist daar wringt de schoen. De mens blijkt totaal niet tolerant te zijn maar egoïsme viert hoogtij. Door de opkomst van een onzichtbare vijand laat de mens haar ware aard weer eens zien. Ik, ik en God voor ons allen. Nou tref ik God niet in de supermarkt maar de andere ik wel degelijk. Ja, ik behoor tot dezelfde soort maar ik kan me gelukkig beheersen en relativeren. Heb sowieso een prima aankoopbeleid waardoor ik zelden misgrijp. Regeren is vooruit zien, en dan zeker niet het kortzichtige gedoe wat menigeen vandaag de dag tentoonspreid. Een lang en gelukkig leven is wat ik iedereen toe wensen wil maar vanzelfsprekend is dat niet meer.

Dit artikel delen?
 • Hits: 59
(De gemiddelde waardering is 1 door 1 stem(-men)

Reacties   

# RE: Lang en gelukkig levenHans Van Battel 16-03-2020 15:36
Nu krijgen we al goeroe-manifest aties...

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal