Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

445 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Blogs
  • Laatste stukje Peloponnesos 🇬🇷
Laatste stukje Peloponnesos 🇬🇷

Zaterdag 19 oktober 

Met grote weemoed begin ik aan dit laatste hoofdstuk van onze trip door de Peloponnesos. 

Vanmorgen ontwaakt in Demitsana . Geslapen met de balkondeuren wijd geopend zodat de pure berglucht het vrije spel naar binnen had . Wat een uitzicht , wat een mooie wereld ! 

Na een vorstelijk ontbijt ( wat naadloos aansloot bij de accomodatie) , de weg naar Athene ingezet . 

Tussenstop gemaakt bij het kanaal van Korinthe. 

Moeilijk te bevatten dat deze doorgang tussen twee wateren door mensenhanden ooit vervaardigd is . Een duizelingwekkende diepe vaargeul die als je van bovenaf naar beneden kijkt respect en ontzag afdwingt. 

Athene naderend merk je dat er meer verkeer aanwezig is . 

Wij die met ons onvolprezen huurautootje de luwte en rust van de Peloponnesos gewoon waren , moesten even “ schakelen “ bij zoveel roering . 

Plots zomaar doemt dan de stad Athene op . Door de warmte hing er een heiige deken over de metropool die Athene is . 

Het centrum naderend ervaren we de immense verkeerschaos van de stad . Men haalt links én rechts in, toetert te pas en onpas , rijd met motors en scooters als Evel Knievel tussen alles door en negeert stelselmatig de stoplichten ongeacht welke kleur deze zijn . 

De man in de Renault scenic ( ramen open en demonstrerend dat hij de originele radio had vervangen door een installatie waarmee je op Lowlands het hoofdpodium kon voorzien op audiogebied) , kwam onaangekondigd op onze weghelft , ons wagentje pareerde deze manoeuvre en voorkwam hierdoor het invullen van een schadeformulier .  

Na een uitdagende rit doorheen het centrum ( na een spoedstage toeterde ons autootje vrolijk mee met zijn omgeving ) kwamen we aan bij het gereserveerde hotel in het hart van de stad . Wendy toog naar de receptie en kwam terug met een van de receptie medewerkers . 

Hij gaf aan terug naar binnen te gaan en dan vandaar uit de garagepoort te openen . We konden instappen 

Na een paar minuten ging inderdaad de poort omhoog . Hmm kleine garage voor 1 auto en dat voor een tamelijk groot hotel . Nou ja , de auto staat tenminste prima . Dat denkend voelden we een schok en plots zakte de “ garagevloer “ naar beneden incluis onze vierwieler met inhoud . 

Een dreun gaf aan dat we “ onder “ waren . Weer ging een poort open , en we stonden , nog steeds onder de indruk van het verticale transport , midden in een soort voorraadkelder waar het personeel aan een kleine tafel van de ongetwijfeld verdiende pauze was aan het genieten . 

De man met het staartje ( waar te nemen omdat hij met de rug naar ons toe zat ) trok het laatste stuk vlees van de souvlaki en gebaarde dat we een paar meter naar voren konden .  Met kleine afstand van de wascontainers dan toch geparkeerd . 

Met  de bagage de kamer opgezocht .  Mooie , complete kamer die paste bij ons voornemen om af te sluiten in stijl . 

Slippers uit en schoenen aan , richting de Akropolis . 

Wat een drukte was daar zeg . Busladingen vol trokken als een processie de berg op . Onwezenlijk om te zien hoe groot dit relikwie uit de oudheid van kort bij is . Been there , done that ! Vaak  gezien in boeken en op tv en nu in het echt . 

Lekker uit de drukte een restaurantje opgezocht en het laatste ( Griekse) avondmaal genoten. .

Bij het hotel aangekomen was het al donker inmiddels. 

Gedoucht en de lift naar het dakterras genomen . 

Daar met een wijntje en een ouzo samen de vakantie geëvalueerd. Terwijl de Akropolis prachtig verlicht recht voor ons stond te pronken . 

Soms heb je voor je op vakantie gaat een voorstelling van hoe het zal zijn . 

Deze afgelopen 10 dagen hebben al onze verwachtingen ruimschoots overtroffen . Wendy vroeg me “  omschrijf eens hoe je deze trip hebt beleefd “ ? 

Ik zei : weet je nog vorig jaar toen we naar Euro Disney gingen met je zoontje ? Ja natuurlijk weet ik dat ! 

Toen gingen we in de attractie van Ratatouille, en werden we in zo’n karretje door die wereld geslingerd . Nou ja , eigenlijk stonden we stil , en trok de attractie als een 3 D film aan ons voor bij . Maar qua beleving was het of we onderdeel waren van die film . Nou dat gevoel heb ik als ik terug kijk. 

Mijn vrouwtje keek me aan en leunde met haar hoofd op mijn linkerschouder . Dit was de mooiste vakantie uit mijn leven stamelde ze , alles klopte , de zon , de omgeving , de mensen , het eten en het drinken , ... wij . 

Ja schat , alles klopte . 

Natuurlijk hebben we thuis de foto’s nog , en als we de ogen dicht doen , is de Peloponnesos heel dichtbij ! 

De Akropolis scheen plots opmerkelijk fel boven op haar berg , en zag dat het meer dan goed was .............


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Laatste stukje Peloponnesos 🇬🇷"