• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Koeienstront #hondenleven

Publicatie: 01 december 2020

Aan het einde van een lange dag bel ik een collega om onze vergadering i.p.v. digitaal op 1,5 meter afstand in de vrije natuur te houden. De nog relatief nieuwe collega heeft ook een hond en zo combineren we het aangename met werkgerelateerde zaken.

We spreken af in een natuurgebied in de buurt. De honden spelen uitgelaten en enthousiast met elkaar.

Het is mij weleens opgevallen dat wanneer ik in mannelijk gezelschap verkeer, mijn hond jaloers gedrag gaat vertonen. Hij springt dan ineens in sloten, terwijl hij dit nooit doet. Hij gaat continue tussen mij en het gezelschap in lopen of in ondefinieerbare substanties rollen.

De relatief nieuwe mannelijke collega en ik naderen tijdens de wandeling een omgeploegd weiland waar uitvoerig gemest wordt. Terwijl we praten komt er een tractor aan, we roepen de honden. Sam rent op mij af en ik zie van verre al dat hij iets te blij en uitdagend kijkt. En ja hoor meneer zit onder de koeienstront.

Ik ontplof net niet, wat heeft het voor zin, maar balen doe ik wel. Hij stinkt een uur in de wind en zijn hele vacht en halsband zit onder. Sam kijkt tevreden.

Terwijl we verder lopen, vindt Sam het noodzakelijk dicht bij me te blijven en samen met de andere hond rondom mij en de collega rondjes te rennen.

Gelukkig arriveren we bij een meertje. In de hoop dat hij toch even gaat zwemmen, kijkt Sam mij slechts nuffig aan. Ik zie aan de blik in zijn ogen dat er geen sprake is dat hij gaat zwemmen.

Nou dan heeft meneer zijn baasje nog niet ontmoet! Terwijl ik grommend, vloekend en tierend mijn schoenen begin uit te trekken, vraag ik aan de collega of hij mijn witte sjaal van mijn nek wil afwikkelen. Mijn handen zitten inmiddels namelijk ook onder de koeienstront. De collega bekijkt rustig en geamuseerd mijn drukdoenerij. Hij vraagt zich ook hardop af wat er komen gaat.

Terwijl ik mijn sokken en schoenen uittrek en aan de kant smijt, rol ik mijn broek op tot boven de knieën. Ik vang mijn hond, doe de riem om en loop het water in. Nu is het de hond van mijn collega die nog net niet kopschuddend het een en ander beschouwd. Je ziet hem denken, wat een mutsen.

Eenmaal terug bij de auto, springt Sam alvast in de achterbak. Het is een tikkeltje broeierig in de auto. Ik praat nog even met mijn collega en dan nemen we afscheid.

Ik stap in de auto en neem een diepe teug adem. De koeienstront walmt me tegemoet. Ik vraag me ondertussen af wie zijn hondenleven dit nu precies is…

#hondenleven

WAARDERING

HITS

251

Artikel aangepast: 01-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
23.06.21
Feedback:
Inderdaad een mooi stukje. Maar geen blog, wel een cursiefje.

Jammer van enkele schoonheidsfouten. Bijvoorbeeld
...het een en ander beschouwT ipv beschouwD.
....wiens hondenleven ipv wie zijn hondenleven
Show more
02.12.20
Feedback:
Grappig geschreven!
Show more