Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

349 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Blogs
  • Kleine rivier met groot geheim(2)
Kleine rivier met groot geheim(2)

 Vanuit Ven-Zelderheide vervolgt het riviertje de Niers haar weg door dit kleine stukje Nederland en komt na vele bochten in een gebied, vrijwel zonder huizen net voor het dorp Ottersum. Het imposante gebouw kan men al van verre zien staan. Het is het landgoed “Roepaen”. Dit landgoed kent een rijke historie welke teruggaat tot 1735.

 Het gebouw heeft de tand des tijds nauwelijks doorstaan. Brand, oorlog, verbouwingen, watersnood, het viel aan bijna alles ten deel. Tijdens de diverse verbouwingen vond men tekeningen op de muren in het gedeelte waar begin jaren 50 'geestelijk gestoorde kinderen' gehuisvest waren. De tekeningen zijn bewaard gebleven en gedocumenteerd. Opvallend zijn diverse levensechte afbeeldingen van deze kinderen samen met hele kleine “kinderen” van amper 35 cm hoog. Ook bestaan er boeken waar tekeningen in staan met soortgelijke getrouwe afbeeldingen uit de tijd dat nonnen hier hun onderkomen hebben gevonden. Er wordt zelfs gefluisterd dat er bewegende beelden bestaan over deze tijd. Ook daar is het volk te zien wat hier kennelijk in harmonie met de bewoners jarenlang heeft geleefd. Het is een goed bewaard geheim dat er een fototentoonstelling blijkt te bestaan over het Niersvolk.

 Wat is er verandert in de tijd dat het Niersvolk zich tegenwoordig amper laat zien? Deze vraag heeft vele wetenschappers al slapeloze nachten opgeleverd. Feit is dat vooral bij de kano-opstapplaats tegenover het landgoed talloze voetafdrukken zijn gevonden van hele kleine voetjes. In het gastenboek van de kanoverhuur schrijven kinderen enthousiast hoe ze gegiechel in het riet hebben gehoord. Ze laten tekeningen achter waar duidelijk groene puntmutsjes te zien zijn tussen het riet.

 Wie ooit in de buurt is van het landgoed, matig vooral uw snelheid want ze steken zo maar de weg over.

 Het landgoed “Roepaen” staat tegenwoordig voornamelijk bekend staat als het 'Paradiso van het Zuiden' met meer dan 100 concerten per jaar. Je moet dan ook niet versteld staan indien je auto voorzien is van kleine voetafdrukken wanneer men weer huiswaarts gaat. Het Niersvolk danst graag op de autodaken van de concertgangers.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kleine rivier met groot geheim(2)"

© Luc Verschuren
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel