SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Kleine mannetjes

Publicatie: | Hedwig Meesters

In het bos van Wouwse Plantage woont een kabouter. Zijn huis is uitgegraven in een steile slootkant, op de deur staat zijn naam: Felix. In zijn handen heeft hij een kratje bier en een krant, maar dat kunnen net zo goed een pak wijn en een pizzadoos zijn, waarmee hij het trapje afdaalt naar de picknicktafel op een vlak stuk van zijn tuin. Daar kwispelt een hondje. Een lamp met zonnecel zorgt ook in het donker voor licht. In de sloot ligt een roeiboot, op de oever staat een bankje. Die Felix heeft het goed voor elkaar.

Het verbaast me dat kabouters niet zijn uitgestorven. Jonkies zijn zeldzaam. Net als vrouwelijke exemplaren. Afgezien van een enkel smakeloos uitgedost snolletje en de moederkloeken uit de boeken van Rien Poortvliet, heb ik er nooit een gespot. Zelfs niet bij Intratuin. Dwerg-innen bestaan ook niet. Sneeuwwitje hokt met zeven ventjes. En Tolkien rept met geen woord over Hobbit-essen. Ik vermoed dat voortplanting van deze pietepeuterige mannetjes seksloos gebeurt (net als bij vrouwelijke bladluizen) en dat ze ‘s nachts volwassen en volledig gekleed uit een bloemkool kruipen, de kabouter zelfs meteen als bejaarde met witte baard en rode puntmuts. De bedenkers van deze minikereltjes zijn ongetwijfeld mannen met een problematische relatie met hun moeder of schooljuffrouw. Dat er geen vrouwelijke (Christelijke) engelen zijn, is te wijten aan minachting van vrouwen, een van de schadelijke neveneffecten van iedere godsdienst.

Gelukkig hebben we de Smurfin, is Tinkerbel een meisjeself en zijn goede feeën vrouwelijk. Wat algemeen voorkomt, zijn vrouwelijke trollen. Scandinavische landen lopen nu eenmaal voor op het gebied van emancipatie. In dit geval evrouwcipatie. Maar zowel vrouwelijke als mannelijke trollen zijn lelijk, kwaadaardig en jagen kinderen en volwassenen met een tere ziel de stuipen op het lijf. En tegenwoordig proberen ze online discussies en emotionele reacties uit te lokken.

Zie ik toch liever de goedaardige kleine Felix de boskabouter.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
03.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Vrouwelijke trollen, tja... Maar inderdaad, nooit zo over nagedacht, veel vrouwenfiguren zijn er niet in dat fantasieland.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grappig verhaal met een feministische twist. Houd ik wel van. Ik wandel zelf ook weleens bij Wouwse Plantage en heb de kabouter ook gezien. Hopelijk wordt hij met rust gelaten.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.