Blogs

Blogs op Schrijverspunt
 • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

  Hieronder zijn de laatste blogs te vinden.
 • meedoenWil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Start
 • Mijn blog
 • Recensie – The Lion King (2019) – Originele Versie

Recensie – The Lion King (2019) – Originele Versie

Recensie – The Lion King (2019) – Originele Versie

Met twee keer de musical, regelmatig de animatiefilm en een fan van de muziek van Tim Rice, Elton John en Hans Zimmer mag ik mezelf best een “Lion King-adept” noemen. Voordat ik naar de nieuwe 2019 versie ging, vroeg ik me  af of deze versie nog een toevoeging voor mij zou betekenen of vooral meer van hetzelfde zou zijn. Het eerste bleek waar.

Groot verschil met de eerste animatiefilm is dat deze film zeer realistisch gemaakt is. Het is net op je zelf op de savanne loopt tussen de wilde leeuwen, olifanten en andere dieren. Hoewel je hersenen soms anders doen vermoeden is slechts één shot daadwerkelijk in Afrika gefilmd. De rest… allemaal uit de computer. De hele film is – zeker in een bioscoopzaal – een lust voor het oog. Gevolg van deze realistische insteek is dat je echte dieren (althans, dat dénk je) daadwerkelijk met elkaar ziet praten. De bek beweegt, het gezicht heeft expressie. Slecht heel af en toe stoort dat en krijgt het een “gemaakt” gevoel, vooral als de dialogen wat langer zijn.

Het verhaal is natuurlijk bij vrijwel iedereen bekend. Daar is verder ook niet veel aan gesleuteld. Om de film wat te verlengen zijn een paar dialogen toegevoegd of gewijzigd, maar pakweg 95% van de film zal je herkennen uit de eerste versie. Toch heb ik geen moment het idee dat ik naar een uitgekauwd verhaal aan het kijken ben. En dat komt simpelweg doordat het verhaal zo verschrikkelijk sterk blijft. De combinatie van schuldgevoel, rouw, liefde, goed en kwaad, vriendschap en humor blijft ook in 2019 huizenhoog overeind staan. Ook de stemmencast van de originele versie is dik in orde. Van de diepe stem van Mufasa tot het donkere geluid van Scar; ze passen allemaal precies bij hun karakter.

De bekende liedjes hebben een modern sausje gekregen. Helaas zijn deze transformaties niet allemaal even geslaagd. Het dreigende lied van Scar is nog steeds donker en duister, maar is óók ingekort en verliest daardoor wat aan kracht. Het prachtige “Can You Feel The Love Tonight” wordt in deze versie onder andere gezongen door Beyonce, die naar mijn smaak iets te veel ad lips toevoegt. Het lied wat klassieker houden had – wat mij betreft – een betere keuze geweest.

Als ik bovenstaande teruglees  staat daar heel klinisch wat ik gezien heb. Maar gaat het daar eigenlijk om? Nee. Tijdens de film heb ik – terwijl ik vrijwel elk detail van het verhaal al kende – tóch weer regelmatig kippenvel, schiet de brok wéér in mijn keel als Simba zijn vader dood ziet vallen en neurie ik ouderwets mee met “The Circle of Life” aan het begin van de film. The Lion King is en blijft een must see voor jong en oud. Naast alle commerciële belangen die Disney ongetwijfeld heeft, ben ik heel blij dat het een nieuwe generatie kennis laat maken met dit tijdloze verhaal, in een visueel spektakel die zijn weerga niet kent. Ga dat zien!

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 138
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten