SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Jachtseizoen

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
'Beste 'gevangen' kindertjes van mij ( te weten mijn dochters (11 en 7) en hun bonusbroer (9): Voor jullie zit “Moeders” (ik dus ?) van "IKBENEENSTUKTV".
‘Over enkele minuten open ik de deuren van jullie “cel”. Vanaf dat moment start jullie vluchtpoging. Het doel is om één uur lang uit “Moeders” handen te blijven. Wij bellen elkaar iedere vijf minuten zodat ik jullie locatie doorkrijg. Jullie mogen overal heen vluchten, mits het nergens binnen is en jullie met zijn drieën bij elkaar blijven.
Ik geef jullie een voorsprong van tien minuten en kom jullie vervolgens met de auto achterna. Jullie gaan te voet. Als ik jullie weet te vinden heb ik gewonnen en moeten jullie helemaal gratis mijn auto wassen. Als het mij niet lukt jullie op te sporen, ga ik voor iedereen een cheeseburger en een milkshake halen bij de Mac. Zijn de regels duidelijk? Heel veel succes!’
 
Een uitdaging zoals bij het naspelen van Jachtseizoen gaan mijn kinderen niet uit de weg. Sterker nog; bij het horen van de regels zijn ze geconcentreerd en gretiger dan ooit om mij te verslaan. Dat belooft wat.
Al bij het tweede telefoontje voor het doorgeven van hun locatie blijkt dat de mini voortvluchtigen vlak bij mij zijn.
‘Wij staan bij de watertoren, mam.’
In mijn woonplaats staat een grote watertoren met daar vlakbij een park. Mijn jongste dochter is té nieuwgierig om hier geruisloos voorbij te lopen en ik weet dat mijn bonuszoon de speeltuin in het park fantastisch vindt.
‘Whaha, dan mogen jullie nu gaan rennen!’ zei ik.
Vol zelfvertrouwen parkeerde ik mijn auto vlakbij het aangrenzende park. Vanaf nu zou ik te voet verdergaan. Appeltje-eitje, dat Jachtseizoen.
 
Twintig minuten later ben ik bezweet, buiten adem en een stuk minder overtuigd dat ik ‘mijn gevangenen’ binnen de gestelde tijd terug naar hun cel mag begeleiden. Nog drie telefoontjes en ze hebben me verslagen.
‘We staan op de Oosthavenkade,’ zegt de kinderstem aan de andere kant van de lijn.
Ze klinkt buiten adem maar ik krijg nog niet het gevoel dat ze überhaupt heeft overwogen om op te geven. Maar, bij het ingeven van de locatie in mijn navigatie blijkt dat ze in een straat staan nog geen 250 meter van mij verwijderd. Yes! Ik moet hier alleen nog naar links afslaan en dan heb ik ze. Daarna zet ik opnieuw de auto in een parkeervak en zou ik te voet verdergaan.
 
‘Mevrouw, mevrouw, mag ik u misschien wat zeggen?’ Twee vriendelijk uitziende vrouwen van middelbare leeftijd op een fiets komen naast mij staan. ‘Dit is een weg voor éénrichtingsverkeer. Mijn zus en ik zijn enorm geschrokken toen er plotseling verkeer van rechts op ons afkwam.’
Ik merk dat ik direct begin te blozen. ‘Meent u dat, mevrouw. Dan spijt me dat oprecht, ik heb het niet gezien.’
Het was geen leugentje om bestwil; ik was kennelijk zo bevangen door het spel dat ik wel op overstekende mensen en fietsers lette maar het bord “verboden in te rijden” volledig over het hoofd heb gezien. Nadat ik de vrouwen gerustgesteld heb kunnen achtergelaten besluit ik de kinderen te bellen.
 
‘Hé mam, je mag nog niet bellen hoor,’ legt mijn enigszins gepikeerde oudste dochter mij uit.
‘Jawel, ik bel jullie met een goede reden. Jullie hebben gewonnen, gefeliciteerd!’
‘Hoe kan dat nou, de tijd is nog niet eens voorbij.’
‘Lieve schat, iedereen moet zich aan de Corona-regels en de verkeersregels houden. Zélfs als “rechercheur Moeders”. Ik ben daarnet per ongeluk via de verkeerde kant een weg ingeslagen omdat jullie daar zouden lopen. Dat is tegen de regels en maakt dat jullie hebben gewonnen!’
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
09.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ja hoe lang houdt dit nog aan he? Erg goed geschreven dit! Een pluim! Groetjes van Ingrid Karsten
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.03.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hi Louisa, ik had dit verhaal vanmorgen al een waardering gegeven, maar omdat het twee keer was geplaatst is toevallig de waardering weggevallen. Vandaar dat ik 'm opnieuw post. Nu had ik vanmorgen allebei de versies gelezen en vond de andere net iets beter, maar dat komt eigenlijk omdat ik de eerste regel hier nogal onrustig vind door alle haakjes. Maar dat neemt niet weg dat ik het nog een keer met plezier heb gelezen. Ik vind het heerlijk als kinderen genieten. Leuk dat je dat hebt willen delen.Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 27.03.21
    Wat lief dat je de moeite nam om het opnieuw te doen. Grappig is wel dat ik de tekst vanuit één en hetzelfde Word-document heb gebruikt dus vreemd dat de opbouw anders is.
    Ik doe alles via mijn telefoon.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.