1 post

Jachtseizoen

151 Hits.
'Beste 'gevangen' kindertjes van mij ( te weten mijn dochters (11 en 7) en hun bonusbroer (9): Voor jullie zit “Moeders” (ik dus ?) van "IKBENEENSTUKTV".
‘Over enkele minuten open ik de deuren van jullie “cel”. Vanaf dat moment start jullie vluchtpoging. Het doel is om één uur lang uit “Moeders” handen te blijven. Wij bellen elkaar iedere vijf minuten zodat ik jullie locatie doorkrijg. Jullie mogen overal heen vluchten, mits het nergens binnen is en jullie met zijn drieën bij elkaar blijven.
Ik geef jullie een voorsprong van tien minuten en kom jullie vervolgens met de auto achterna. Jullie gaan te voet. Als ik jullie weet te vinden heb ik gewonnen en moeten jullie helemaal gratis mijn auto wassen. Als het mij niet lukt jullie op te sporen, ga ik voor iedereen een cheeseburger en een milkshake halen bij de Mac. Zijn de regels duidelijk? Heel veel succes!’
 
Een uitdaging zoals bij het naspelen van Jachtseizoen gaan mijn kinderen niet uit de weg. Sterker nog; bij het horen van de regels zijn ze geconcentreerd en gretiger dan ooit om mij te verslaan. Dat belooft wat.
Al bij het tweede telefoontje voor het doorgeven van hun locatie blijkt dat de mini voortvluchtigen vlak bij mij zijn.
‘Wij staan bij de watertoren, mam.’
In mijn woonplaats staat een grote watertoren met daar vlakbij een park. Mijn jongste dochter is té nieuwgierig om hier geruisloos voorbij te lopen en ik weet dat mijn bonuszoon de speeltuin in het park fantastisch vindt.
‘Whaha, dan mogen jullie nu gaan rennen!’ zei ik.
Vol zelfvertrouwen parkeerde ik mijn auto vlakbij het aangrenzende park. Vanaf nu zou ik te voet verdergaan. Appeltje-eitje, dat Jachtseizoen.
 
Twintig minuten later ben ik bezweet, buiten adem en een stuk minder overtuigd dat ik ‘mijn gevangenen’ binnen de gestelde tijd terug naar hun cel mag begeleiden. Nog drie telefoontjes en ze hebben me verslagen.
‘We staan op de Oosthavenkade,’ zegt de kinderstem aan de andere kant van de lijn.
Ze klinkt buiten adem maar ik krijg nog niet het gevoel dat ze überhaupt heeft overwogen om op te geven. Maar, bij het ingeven van de locatie in mijn navigatie blijkt dat ze in een straat staan nog geen 250 meter van mij verwijderd. Yes! Ik moet hier alleen nog naar links afslaan en dan heb ik ze. Daarna zet ik opnieuw de auto in een parkeervak en zou ik te voet verdergaan.
 
‘Mevrouw, mevrouw, mag ik u misschien wat zeggen?’ Twee vriendelijk uitziende vrouwen van middelbare leeftijd op een fiets komen naast mij staan. ‘Dit is een weg voor éénrichtingsverkeer. Mijn zus en ik zijn enorm geschrokken toen er plotseling verkeer van rechts op ons afkwam.’
Ik merk dat ik direct begin te blozen. ‘Meent u dat, mevrouw. Dan spijt me dat oprecht, ik heb het niet gezien.’
Het was geen leugentje om bestwil; ik was kennelijk zo bevangen door het spel dat ik wel op overstekende mensen en fietsers lette maar het bord “verboden in te rijden” volledig over het hoofd heb gezien. Nadat ik de vrouwen gerustgesteld heb kunnen achtergelaten besluit ik de kinderen te bellen.
 
‘Hé mam, je mag nog niet bellen hoor,’ legt mijn enigszins gepikeerde oudste dochter mij uit.
‘Jawel, ik bel jullie met een goede reden. Jullie hebben gewonnen, gefeliciteerd!’
‘Hoe kan dat nou, de tijd is nog niet eens voorbij.’
‘Lieve schat, iedereen moet zich aan de Corona-regels en de verkeersregels houden. Zélfs als “rechercheur Moeders”. Ik ben daarnet per ongeluk via de verkeerde kant een weg ingeslagen omdat jullie daar zouden lopen. Dat is tegen de regels en maakt dat jullie hebben gewonnen!’
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Louisa Weijenbergh:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

09.05.21
Feedback:
ja hoe lang houdt dit nog aan he? Erg goed geschreven dit! Een pluim! Groetjes van Ingrid Karsten
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.03.21
Feedback:
Hi Louisa, ik had dit verhaal vanmorgen al een waardering gegeven, maar omdat het twee keer was geplaatst is toevallig de waardering weggevallen. Vandaar dat ik 'm opnieuw post. Nu had ik vanmorgen allebei de versies gelezen en vond de andere net iets beter, maar dat komt eigenlijk omdat ik de eerste regel hier nogal onrustig vind door alle haakjes. Maar dat neemt niet weg dat ik het nog een keer met plezier heb gelezen. Ik vind het heerlijk als kinderen genieten. Leuk dat je dat hebt willen delen. • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 27.03.21
  Wat lief dat je de moeite nam om het opnieuw te doen. Grappig is wel dat ik de tekst vanuit één en hetzelfde Word-document heb gebruikt dus vreemd dat de opbouw anders is.
  Ik doe alles via mijn telefoon.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Life hammer?
431
Lezen?
Column
Voorbereidingsmanagement
425
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
382
Lezen?
Levi wil leven!
375
Lezen?
55 woordenverhaal
Te koop?
358
Lezen?