• Blogs

  Blogs op Schrijverspunt
 • Informatie

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Is religie ‘out’?

Soms hoor je wel eens dat iemand niet bidt, overigens moet hij of zij dat zelf weten, maar dan denk ik daar achter aan, waarom zo iemand niet meer gelooft in de Hoogste, boven ons. Als geboren en getogen Brabander ben ik opgegroeid met de kerk en de bijbel. 


Geboren in een kleine plaats in een gemeente van 4 kleine of nog kleinere plaatsen, groeide ik op met de kerk, ondanks dat mijn ouders niet echt gelovig waren. Maar ik ging wel steeds elke week naar de kerk, maar het knielen vond ik maar niets. Totdat ik het moment vond, om bij het kerkkoor te gaan en vanaf dat moment zat ik ook elke weekend in de kerk. Mijn middelbare schoolopleiding was op de Havo, die net Havo was geworden en daarvoor een MMS was geweest waar nonnen en een priester nog les gaven; ook nog op de Havo. 
Ik heb tijdenlang het Oude en het Nieuwe Testament moeten lezen en bestuderen, waar ik overigens nooit problemen mee had. Maar na het verlaten van het ouderlijk huis kwam er de klad in, in mijn geloof dan, waarna ik in aanraking kwam met mensen uit Arabische landen. 


Doordat deze contacten ben ik in aanraking gekomen met de Islam, heb ik mijn geloofsovertuiging (Shahada) voor een imam in de moskee uitgesproken en ben ik moslim geworden. In het begin niets of nauwelijks wat aan mijn geloof gedaan, ondanks ik toch bezig was met een Islamitische partij, ben ik me de laatste jaren echt gaan verdiepen in de Islam en probeer ik ook steeds meer te lezen, te leren en te pakken te krijgen over alles wat met ‘mijn religie’ te maken heeft en ik kan er niet mee ophouden. 


Natuurlijk doe ik ook dagelijks mijn gebeden, ondanks het feit dat het niet echt makkelijk is op mijn werk om twee of drie gebeden te doen; daarom doe ik als ik thuiskom er dan vier achter elkaar. Voor het vroege ochtendgebed, Fajr, sta ik echt gewoon op, doe mijn gebed en lees daarna nog enkele Surah uit de Qur’an. 


Ik neem ook niemand kwalijk dat hij of zij niet bidt, u bent allen zelf verantwoordelijk voor uw leven en de invulling van uw leven en dus ook of u gelooft of niet. Maar zo nu en dan hoor ik toch wat meer mensen die het geloof in hun leven een plaats hebben gegeven en daar gloeit mijn hart dan weer voor op. Laatst ook een man, waar ik het helemaal niet van verwacht had, en daar heb ik dan vreselijk veel respect voor, ondanks het feit dat hij dan een ander geloof volgt. Maar het blijft hulde in deze tijd. 


Terugkomend op de vraag, is religie ’out’, dan denk ik dat moet zeggen, dat het niet zo is en dat religie voor velen (weer) een plaats heeft in hun leven, hoe ze dan dat ook invullen en dat geldt ook voor jongeren in onze maatschappij. In ieder geval ik kan niet meer zonder mijn geloof, de Islam, en insha’Allah mag Allah me begeleiden en beschermen op de weg van mijn leven en dat ik nog veel mag leren.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 105
(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor deze rubriek met een hoge waardering van bezoekers.

co2 neutraliteit

dec 01, 2019 Louisa Weijenbergh

Laatste omhelzing

nov 29, 2019 Diane Thone

La chanson des vieux amants

nov 08, 2019 Diane Thone

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…