Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 272

Is religie ‘out’?

Soms hoor je wel eens dat iemand niet bidt, overigens moet hij of zij dat zelf weten, maar dan denk ik daar achter aan, waarom zo iemand niet meer gelooft in de Hoogste, boven ons. Als geboren en getogen Brabander ben ik opgegroeid met de kerk en de bijbel. 


Geboren in een kleine plaats in een gemeente van 4 kleine of nog kleinere plaatsen, groeide ik op met de kerk, ondanks dat mijn ouders niet echt gelovig waren. Maar ik ging wel steeds elke week naar de kerk, maar het knielen vond ik maar niets. Totdat ik het moment vond, om bij het kerkkoor te gaan en vanaf dat moment zat ik ook elke weekend in de kerk. Mijn middelbare schoolopleiding was op de Havo, die net Havo was geworden en daarvoor een MMS was geweest waar nonnen en een priester nog les gaven; ook nog op de Havo. 
Ik heb tijdenlang het Oude en het Nieuwe Testament moeten lezen en bestuderen, waar ik overigens nooit problemen mee had. Maar na het verlaten van het ouderlijk huis kwam er de klad in, in mijn geloof dan, waarna ik in aanraking kwam met mensen uit Arabische landen. 


Doordat deze contacten ben ik in aanraking gekomen met de Islam, heb ik mijn geloofsovertuiging (Shahada) voor een imam in de moskee uitgesproken en ben ik moslim geworden. In het begin niets of nauwelijks wat aan mijn geloof gedaan, ondanks ik toch bezig was met een Islamitische partij, ben ik me de laatste jaren echt gaan verdiepen in de Islam en probeer ik ook steeds meer te lezen, te leren en te pakken te krijgen over alles wat met ‘mijn religie’ te maken heeft en ik kan er niet mee ophouden. 


Natuurlijk doe ik ook dagelijks mijn gebeden, ondanks het feit dat het niet echt makkelijk is op mijn werk om twee of drie gebeden te doen; daarom doe ik als ik thuiskom er dan vier achter elkaar. Voor het vroege ochtendgebed, Fajr, sta ik echt gewoon op, doe mijn gebed en lees daarna nog enkele Surah uit de Qur’an. 


Ik neem ook niemand kwalijk dat hij of zij niet bidt, u bent allen zelf verantwoordelijk voor uw leven en de invulling van uw leven en dus ook of u gelooft of niet. Maar zo nu en dan hoor ik toch wat meer mensen die het geloof in hun leven een plaats hebben gegeven en daar gloeit mijn hart dan weer voor op. Laatst ook een man, waar ik het helemaal niet van verwacht had, en daar heb ik dan vreselijk veel respect voor, ondanks het feit dat hij dan een ander geloof volgt. Maar het blijft hulde in deze tijd. 


Terugkomend op de vraag, is religie ’out’, dan denk ik dat moet zeggen, dat het niet zo is en dat religie voor velen (weer) een plaats heeft in hun leven, hoe ze dan dat ook invullen en dat geldt ook voor jongeren in onze maatschappij. In ieder geval ik kan niet meer zonder mijn geloof, de Islam, en insha’Allah mag Allah me begeleiden en beschermen op de weg van mijn leven en dat ik nog veel mag leren.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Henny A.J. Kreeft
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 433
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "Is religie ‘out’?"

Geschreven door Henny A.J. Kreeft . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Hans Van Battel 16.11.19
    Doet me stilstaan bij m'n wortels...

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!