Blogs

Blogs op Schrijverspunt
Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

Hieronder zijn de laatste blogs te vinden. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw blog. We nodigen je dan ook graag uit om jouw blog in te sturen. Voor leden is dat gratis. Om een blog toe te voegen is het noodzakelijk eerst in te loggen.
Waardeer je een blog? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Is er een dokter in de zaal !

De zorg is ziek en dat staat momenteel in elke krant, op elke nieuws- en gezondheidssite, in alle sociale media nadrukkelijk op de een of andere manier te lezen. Maar wat is dan de ziekte van de zorg, welke dokter kan deze  ziekte behandelen of is de patiënt ten dode opgeschreven?


In een artikel van de Volkskrant van april jl. konden we lezen dat er nogal wat problemen zijn in de zorg, zoals ‘een aan huis gekluisterde man krijgt te weinig huishoudelijke hulp’, ‘een gehandicapte vrouw moet uren wachten voordat de hulp aanwezig is, die haar helpt bij het aantrekken van de steunkousen’, ‘voor een depressieve jongere is alleen plaats … op een wachtlijst’.

Het lijkt er dus op dat de Nederlandse patiënt flink ziek is, de ziekte zit in bijna alle delen van het Nederlandse lichaam en de vraag is eigenlijk wel serieus te stellen, waar deze infectie vandaan is gekomen. Is het zo, dat er te weinig geld is om de infectie te behandelen of is de behandeling te duur, zijn er te weinig middelen en mensen om al deze patiënten te kunnen behandelen of is er nog een ander probleem en dat is de overdracht van de patiënt van landelijk naar lokale organisaties, die mogelijk niet optimaal is gebeurd?


Als er alleen al gekeken wordt naar het voorbeeld van de huishoudelijke zorg, dan is het beleid van de overheid geweest (om de hulp dichter bij de burger te brengen) dat de zorg goedkoper uit zou pakken, waarna of misschien wel waardoor de marktwerking zou leiden tot lagere tarieven. Echter de thuiszorg heeft dit beleid alleen maar kunnen toepassen door een flinke bezuiniging - er schijnen zelfs geruchten te zijn geweest dat de bezuiniging ongeveer 40 procent is geweest - en dat door deze beleidskeuze van de landelijke Nederlandse arts er steeds meer mantelzorgers ingezet moesten worden. U weet toch wel wat een mantelzorger is: iemand die geen opleiding heeft gehad voor de behandeling van een ziek familielid, maar toch de taken van professionele zorgverleners over moet nemen.


Ook bij de jeugdzorg heeft deze decentralisatie van de Nederlandse zorg aan de zieke patiënt geleid tot een 15 procent bezuiniging, waardoor een aantal gemeenten niet of nauwelijks optimaal jeugdzorg kunnen verstrekken, zoals het beleid zou moeten zijn.

In de ouderenzorg zouden er veranderingen in de stellingen staan om uitgevoerd te gaan worden; één van de zaken die al in werking is gezet, is het meer toelaten van zzp’ers en daardoor het afbouwen van zorgorganisaties (de zgn. thuiszorgorganisaties) als éérste lijn. Hierbij stel ik dan toch weer de professionaliteit van de zzp’ers ter sprake t.o.v. de thuiszorgorganisaties, overigens die allemaal te goede trouw zullen zijn.    

Tenslotte; de krapte op de markt; het UWV gaf in maart jl aan dat er 140.000 zorgvacatures in 2019 zullen zijn, waarbij dan ook de ziekenhuizen betrokken moeten worden.


Al bij al is het slecht gesteld met de doodzieke patiënt Zorg in Nederland (en dan hebben we nog niet alle delen van de patiënt besproken) en als er niet snel een adequate behandeling wordt gevonden, die ook nog betaalbaar is, zonder daarbij de zorgverleners zich elke dag in het zweet te laten werken, dan zal de patiënt Zorg in Nederland heel snel te komen overlijden of zal de patiënt via crowdfunding aan het infuus gehouden moeten worden of zal de patiënt Zorg in Nederland uitwijken naar andere, meestal goedkopere buitenlandse zorgverleners.


Help, is er een echte dokter in de zaal, die wat kan doen voor deze patiënt?   

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 131
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster