Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Intocht en meer

Is het schrijfweek deze week?
Vriend (hobby) fotograaf appt voor een bakkie. We spreken om half 12 af bij de Swaenswijk brug.
Ik loop erheen door het park en bekijk onderweg de school. Buiten is niks te zien van de brand die er gisterenavond was. 
Op de brug is het vol. Intocht van Sinterklaas. Ik zie JP al volop plaatjes maken.
Als we door de Raadhuisstraat lopen tref ik oud klasgenoot Bart en we maken een praatje. JP moppert "met jou is er niks aan steeds mannen zoenen onderweg" ?
 
Bij Fijn kunnen we buiten in het zonnetje zitten en de cappuccino en koffie verkeerd smaken prima.
Terug lopen we over de Alphense brug en komen de Sint tegen, dit keer te paard. JP klimt in de olijfboom voor de deur bij Delifrance  maar blijft verder met 2 benen op de grond. Achter de muziek aan lopen we weer richting Swaenswijk brug en daar nemen we afscheid.
Dan begint mijn zaterdagse rondje centrum.
 
Op de brug fietst een echtpaar. Een mandje met daarin een hondje valt van zijn bagagedrager. Het arme beestje rent jankend/krijsend en blaffend naar het mandje bijtend de brug op mijn kant uit. Het mandje zit aan zijn tuigje vast en zijn lijn sleept achter hem aan. Ik zet mijn voet op de lijn en pak de lijn vast. Zijn baasje is vlak bij en maakt het mandje los van het tuigje. Dan kruipt het hondje tegen zijn baasje aan. Eind goed al goed loop ik de Raadhuisstraat in.
Op zoek naar deel 3 van "Dit songboek zocht ik" staat bij Lina's een ambulance voor de deur. Ik wens ze beterschap en loop verder. Dat boek komt wel.
 
Bij de ANWB krijg ik een gouden tip voor het knopen van enkelhoge wandelschoenen en ik moet beloven ze eerst thuis een paar uur te dragen voordat ik op foto wandeltocht ga.
Het rondje markt blijft kort en terug in de Aarhof herinner ik me mijn zaterdagse oliebol. Weer de brug over dus en met een nog warme krentenbol ook weer terug.
 
Ik neem nu de kortste weg terug nog een beetje in de zon.
Het is half 3 en eenmaal thuis voelen mijn nieuwe wandelschoenen als versleten pantoffels zo zacht en comfortabel.

T B67465bace6f6b8efc216779e6a0d8c1op november 19 at 8:32

Reacties (0)

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 207
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten