Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 230
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Intocht en meer

| Maudy Kruiswijk
Is het schrijfweek deze week?
Vriend (hobby) fotograaf appt voor een bakkie. We spreken om half 12 af bij de Swaenswijk brug.
Ik loop erheen door het park en bekijk onderweg de school. Buiten is niks te zien van de brand die er gisterenavond was. 
Op de brug is het vol. Intocht van Sinterklaas. Ik zie JP al volop plaatjes maken.
Als we door de Raadhuisstraat lopen tref ik oud klasgenoot Bart en we maken een praatje. JP moppert "met jou is er niks aan steeds mannen zoenen onderweg" ?
 
Bij Fijn kunnen we buiten in het zonnetje zitten en de cappuccino en koffie verkeerd smaken prima.
Terug lopen we over de Alphense brug en komen de Sint tegen, dit keer te paard. JP klimt in de olijfboom voor de deur bij Delifrance  maar blijft verder met 2 benen op de grond. Achter de muziek aan lopen we weer richting Swaenswijk brug en daar nemen we afscheid.
Dan begint mijn zaterdagse rondje centrum.
 
Op de brug fietst een echtpaar. Een mandje met daarin een hondje valt van zijn bagagedrager. Het arme beestje rent jankend/krijsend en blaffend naar het mandje bijtend de brug op mijn kant uit. Het mandje zit aan zijn tuigje vast en zijn lijn sleept achter hem aan. Ik zet mijn voet op de lijn en pak de lijn vast. Zijn baasje is vlak bij en maakt het mandje los van het tuigje. Dan kruipt het hondje tegen zijn baasje aan. Eind goed al goed loop ik de Raadhuisstraat in.
Op zoek naar deel 3 van "Dit songboek zocht ik" staat bij Lina's een ambulance voor de deur. Ik wens ze beterschap en loop verder. Dat boek komt wel.
 
Bij de ANWB krijg ik een gouden tip voor het knopen van enkelhoge wandelschoenen en ik moet beloven ze eerst thuis een paar uur te dragen voordat ik op foto wandeltocht ga.
Het rondje markt blijft kort en terug in de Aarhof herinner ik me mijn zaterdagse oliebol. Weer de brug over dus en met een nog warme krentenbol ook weer terug.
 
Ik neem nu de kortste weg terug nog een beetje in de zon.
Het is half 3 en eenmaal thuis voelen mijn nieuwe wandelschoenen als versleten pantoffels zo zacht en comfortabel.

T B67465bace6f6b8efc216779e6a0d8c1op november 19 at 8:32
 

Reacties (0)

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 328

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Spiegelvrouw

Geschreven door Daphne Soares. Geplaatst in Kort verhaal.
“Herinneringen zijn weerspiegelingen van je verleden. Soms reflecteren ze een realiteit, maar vaak worden ze hervormd door emoties, zoals een lachspiegel je verschijning ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!