• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Waarom schrijven soms ook k*t is

Publicatie: 06 juli 2020

Het is zo ver. Mijn meesterwerk overleefde een eerste redactieronde.  Het klikte met mijn redacteurs en met een grapje legden we elke zin onder ons vergrootglas, tot we er tevreden over waren.

In mijn hoofd plande ik al de boekpresentatie en stelde ik een promoplan op. De hernieuwde energie was zo groot dat ik enkele pagina's breide aan mijn volgende boek. Mijn manuscript zat intussen veilig in de handen van een proeflezer. Ik vond het erg spannend en keek uit naar de feedback, zowel de positieve als de verbeterpunten. 

Met de hakken over de sloot

Het bericht van mijn redacteur blonk in mijn mailbox: 'feedback proeflezer en verdere planning' stond in de onderwerpregel. Mijn hart maakte een sprongetje. Ik wachtte tot het logeerpartijtje van mijn zoon zich naar de slaapkamer verplaatste en opende de mail. In de bijlage ontdekte ik de feedback van mijn illustere proeflezer. 

Plots was ik weer een puber van dertien, die met de hakken over de sloot naar het tweede jaar van het secundair onderwijs mocht. Datzelfde gevoel kreeg ik bij het bekijken van de feedback op mijn geesteskind: een vernietigend rapport van 6 bladzijden.  Dat had ik niet zien aankomen, de vorige proeflezers waren positief en sindsdien gebeurde er een hoop werk. Ik was compleet uit mijn lood geslagen en wist niet hoe het verder moest. 

Gelukkig was de reddende hand van mijn redacteur(s) nooit ver weg. Ik raapte mezelf en mijn pen weer op. Samen doorworstelden we opnieuw het manuscript, op hoop van zegen. 

Omgaan met kritiek

Ik besef dat ik een beginnende schrijver ben die nog in een leerproces zit. Ik ben blij met alle hulp die ik krijg. Dankzij de filter van mijn redacteurs kon ik de feedback van mijn proeflezers dankbaar verwerken. Ik ben ervan overtuigd dat het verhaal er enkel beter van werd. Toch was ik die bewuste avond een hoopje ellende, moedeloos in elkaar gezakt onder een dekentje in de zetel. 

Als je een boek schrijft, krijg je vaak de vraag 'Wanneer komt je boek uit?' Het romantische idee van de schrijver die bij kaarslicht een verhaal uit zijn pen tovert, dat instant op een boekenplank in de winkel belandt, is een sprookje. 

Er gaat een heel intensief redactieproces aan vooraf. Een proces waarin je soms zin hebt om je kap (en de computer erbij) over de haag te gooien en een andere hobby te zoeken. Een wervelstorm van inhoudelijke discussies en een zoektocht naar compromissen tussen redacteur en auteur. Herschrijven, zoeken naar synoniemen, schrappen, heel veel schrappen. Frustraties omdat je niet vooruit lijkt te gaan en het maar blijft duren. Tot je uiteindelijk ergens landt en een pareltje in je handen houdt.  

WAARDERING

HITS

463

Artikel aangepast: 06-07-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
03.08.20
Feedback:
Herkenbaar en leuk om te lezen!
Show more
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
Show more