Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

In Lovely Memory...

Het roestige hekje zwaait knarsend open ,de onaardse stilte valt als een deken over mijn schouders , de hoge Keltische kruisen steken zwart af tegen de ondergaande zon ,Kruis en Zonnewiel met mekaar vergroeid.

Het oude en het nieuwe geloof verenigd.

Licht en behoedzaam zet ik mijn voeten neer , ik wil de doden niet storen.


Toevallig hier voorbij gereden en gestopt ,het vergane kerkje had mijn aandacht getrokken , het lag daar , temidden van de oude grafstenen , ontmanteld , de toren als bewaker van de graven . Het dakloze gebouw als vuilnisbelt voor de afgedankte verkleurde plastic bloemen en verlepte planten.

Ik lees de opschriften : " In Lovely Memory " bekijk de datums en ontdek verwonderd dat er op sommige heel oude grafstenen verse bloemen zijn neergelegd.


De stilte is tastbaar en vredig tot er me , over mijn schouder kijkend , een gevoel van schrik overvalt ....een groepje kruisen , ietwat afgelegen ,lijkt de oorzaak .. En hoor ik nu een flard "nacht op een kale berg " door mijn hoofd spelen ??
Nee zeg ,verdorie , ik geloof toch niet in dat soort dingen ? Maar voor ik erover kan nadenken is het weer weg en is de sfeer terug vredig.

Ik maak nog een paar plaatjes en ga weg.

Het hekje snerpt een krijsend : " See you again ? "
Ik sta terug op straat en maak de bedenking dat ik best minder zou rondlopen op vergane kerkhoven !
Een mens krijgt er rare gedachten van !


Mystiek Ierland....toch een beetje spooky ??
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 56
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

Meer schrijfactiviteiten