Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 250

In Lovely Memory...

DSC 2919 CreativeHet roestige hekje zwaait knarsend open ,de onaardse stilte valt als een deken over mijn schouders , de hoge Keltische kruisen steken zwart af tegen de ondergaande zon ,Kruis en Zonnewiel met mekaar vergroeid.

Het oude en het nieuwe geloof verenigd.

Licht en behoedzaam zet ik mijn voeten neer , ik wil de doden niet storen.


Toevallig hier voorbij gereden en gestopt ,het vergane kerkje had mijn aandacht getrokken , het lag daar , temidden van de oude grafstenen , ontmanteld , de toren als bewaker van de graven . Het dakloze gebouw als vuilnisbelt voor de afgedankte verkleurde plastic bloemen en verlepte planten.

Ik lees de opschriften : " In Lovely Memory " bekijk de datums en ontdek verwonderd dat er op sommige heel oude grafstenen verse bloemen zijn neergelegd.


De stilte is tastbaar en vredig tot er me , over mijn schouder kijkend , een gevoel van schrik overvalt ....een groepje kruisen , ietwat afgelegen ,lijkt de oorzaak .. En hoor ik nu een flard "nacht op een kale berg " door mijn hoofd spelen ??
Nee zeg ,verdorie , ik geloof toch niet in dat soort dingen ? Maar voor ik erover kan nadenken is het weer weg en is de sfeer terug vredig.

Ik maak nog een paar plaatjes en ga weg.

Het hekje snerpt een krijsend : " See you again ? "
Ik sta terug op straat en maak de bedenking dat ik best minder zou rondlopen op vergane kerkhoven !
Een mens krijgt er rare gedachten van !


Mystiek Ierland....toch een beetje spooky ??
Dit artikel delen?
Auteur: ©Diane Thone
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 357
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "In Lovely Memory..."

Geschreven door Diane Thone . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    80%
  • Passend in deze rubriek:
    60%
Show more
0 van de 0 respondenten vond deze review nuttig

Ook jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Lavendel
| Stefaan Desmet | Kort verhaal