Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 268
  • Home
  • Blogs
  • In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht

In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht

Schotel mij een berichtje voor waarin ik onrecht jegens ongeacht welk dier bespeur en ik ga steigeren als de naar Texel overgeplaatste Konikpaarden waarvan Staatsbosbeheer bekend heeft gemaakt, dat ze waarschijnlijk zullen worden geslacht.
Hé! In wat voor land leef ik, dat dit soort dingen kunnen gebeuren.

Ik herinner me als de dag van gisteren hoe kwaad ik mij maakte over het lot van die arme paarden en rendieren. Waren het niet 1800 arme onschuldige herten die werden afgeknald? De Konikpaarden zouden netjes worden overgeplaatst. Fantastische zet om ze naar Noord-Spanje te transporteren waar de eigenaar van het reservaat ze op kale grond moest zetten, omdat hij hun voedsel niet kon betalen.
Toch spant de Nederlandse opvang de kroon. Die dieren zorgen voor overlast op Texel en vertrappen de nesten van de gele weidemier. Ze moeten van Texel verdwenen zijn voor het broedseizoen (van wat?) aanvangt en dus hangt hun leven af van het feit of er al dan niet opvang voor hen kan worden gevonden.
Heb je het ooit zo zout gegeten? 

Dus jongens, de burger neemt het heft weer in handen en slingert weer een petitie over het internet, die inmiddels alweer 700 keer is getekend. Zal wel moeten, want instellingen zullen geen hand uitsteken om een oplossing te bieden en geen traan laten om een twintigtal slachtpaarden.
Als ik zo de berichten bekijk door de jaren heen, dan werd en wordt er wat afgeschoten onder het mom van populatiebeheer, dus ach, wat heeft het allemaal voor zin. 
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Edith E
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 245
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!