Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding). Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

427 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Blogs
  • In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht
In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht
Schotel mij een berichtje voor waarin ik onrecht jegens ongeacht welk dier bespeur en ik ga steigeren als de naar Texel overgeplaatste Konikpaarden waarvan Staatsbosbeheer bekend heeft gemaakt, dat ze waarschijnlijk zullen worden geslacht.
Hé! In wat voor land leef ik, dat dit soort dingen kunnen gebeuren.

Ik herinner me als de dag van gisteren hoe kwaad ik mij maakte over het lot van die arme paarden en rendieren. Waren het niet 1800 arme onschuldige herten die werden afgeknald? De Konikpaarden zouden netjes worden overgeplaatst. Fantastische zet om ze naar Noord-Spanje te transporteren waar de eigenaar van het reservaat ze op kale grond moest zetten, omdat hij hun voedsel niet kon betalen.
Toch spant de Nederlandse opvang de kroon. Die dieren zorgen voor overlast op Texel en vertrappen de nesten van de gele weidemier. Ze moeten van Texel verdwenen zijn voor het broedseizoen (van wat?) aanvangt en dus hangt hun leven af van het feit of er al dan niet opvang voor hen kan worden gevonden.
Heb je het ooit zo zout gegeten? 

Dus jongens, de burger neemt het heft weer in handen en slingert weer een petitie over het internet, die inmiddels alweer 700 keer is getekend. Zal wel moeten, want instellingen zullen geen hand uitsteken om een oplossing te bieden en geen traan laten om een twintigtal slachtpaarden.
Als ik zo de berichten bekijk door de jaren heen, dan werd en wordt er wat afgeschoten onder het mom van populatiebeheer, dus ach, wat heeft het allemaal voor zin. 

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht"

© E.M.L.A. E

In elke boekenwinkel: