Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Blogs

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Blog

Jouw verhaal hier toevoegen?
 • Start
 • Blogs
 • In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht

In Engeland de jacht, in Nederland de slacht, maar aan de dieren wordt niet gedacht

Schotel mij een berichtje voor waarin ik onrecht jegens ongeacht welk dier bespeur en ik ga steigeren als de naar Texel overgeplaatste Konikpaarden waarvan Staatsbosbeheer bekend heeft gemaakt, dat ze waarschijnlijk zullen worden geslacht.
Hé! In wat voor land leef ik, dat dit soort dingen kunnen gebeuren.

Ik herinner me als de dag van gisteren hoe kwaad ik mij maakte over het lot van die arme paarden en rendieren. Waren het niet 1800 arme onschuldige herten die werden afgeknald? De Konikpaarden zouden netjes worden overgeplaatst. Fantastische zet om ze naar Noord-Spanje te transporteren waar de eigenaar van het reservaat ze op kale grond moest zetten, omdat hij hun voedsel niet kon betalen.
Toch spant de Nederlandse opvang de kroon. Die dieren zorgen voor overlast op Texel en vertrappen de nesten van de gele weidemier. Ze moeten van Texel verdwenen zijn voor het broedseizoen (van wat?) aanvangt en dus hangt hun leven af van het feit of er al dan niet opvang voor hen kan worden gevonden.
Heb je het ooit zo zout gegeten? 

Dus jongens, de burger neemt het heft weer in handen en slingert weer een petitie over het internet, die inmiddels alweer 700 keer is getekend. Zal wel moeten, want instellingen zullen geen hand uitsteken om een oplossing te bieden en geen traan laten om een twintigtal slachtpaarden.
Als ik zo de berichten bekijk door de jaren heen, dan werd en wordt er wat afgeschoten onder het mom van populatiebeheer, dus ach, wat heeft het allemaal voor zin. 
Dit artikel delen?
 • Hits: 81
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal