• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Ik struikel soms nog net niet over een pluisje.

Publicatie: 02 april 2021
Je zou kunnen zeggen dat ik echt geboren ben voor het ongeluk. Ik stoot mezelf ontelbaar vaak en struikel over van alles en nog wat. Gelukkig lach ik er daarna wel het hardste om van iedereen.
 
Ik ben die kluns die zelfs wanneer ze gewaarschuwd wordt, nog een ongeluk creëert. Zo ook enkele jaren geleden toen ik op vakantie was op Rhodos. Mijn toenmalige vriend en ik bezochten een tempel en moesten een trap beklimmen die zo onregelmatig was als de pest. Op de terugweg naar beneden zei de man die ons een rondleiding gaf nog: ‘Pas op dat je niet valt of je enkel dubbelklapt op de trap’.
Mijn vriend zag het alweer gebeuren en pakte mijn hand vast terwijl ik de trap af liep. Eigenwijs als ik ben, liet ik zijn hand los omdat ik iets moois zag wat ik wilde fotograferen. Op het moment dat ik zijn hand losliet, verstapte ik me, klapte mijn enkel dubbel en lag ik languit op de trap. Tyfus, mijn enkel deed gruwelijk veel pijn. Twee oude vrouwtjes vroegen aan mij of het wel ging en ik knikte dat ik oké was. Ik deed mijn schoen uit en zag dat mijn enkel al een stuk dikker was. Mijn vriend was heel bezorgd maar ik begon gewoon keihard te lachen en zei: ‘Ja het zal ook eens niet, heb ik weer’. Ik strompelde verder de trap af en maakte alsnog de foto van het mooie uitzicht.
 
Dit soort dingen typeren mij gewoon. Mijn vrienden weten niet beter dan dat ze mij regelmatig ‘auww’, ‘oehh’, ‘aahaahaah’, ‘O, nee’, ’Shit’ of ‘Fuck’ horen schreeuwen wanneer ik met ze aan de telefoon zit. Ik hou van bellen, soms wel urenlang. Ondertussen doe ik dan de was, ruim ik op of rommel wat in huis. Het is niet vreemd dat ik tijdens het bellen mijn teen stoot tegen de deurpost of tafelpoot, iets laat vallen op mijn voet, me snijd aan euhhh ja aan wat niet. Tsja, lit happens ?
 
Zo ook vrijdagavond. Ik had heerlijk burgers gemaakt. Black angus burgers op een getoast burgerbroodje met cheddar, rode ui, bacon, sla, tzatziki en siracha mayo. Twizzler fries erbij en eten maar. Jammie! Ik had bij een vriend gekookt en hij vroeg of ik de planken even af wilde spoelen. Hij heeft zo’n kraan die je ook in de keuken van restaurants hebt. De slang kan je lostrekken en zo kan je heel gemakkelijk je borden en andere vaat schoonspuiten.
Ik dacht handig te zijn door de grote planken af te spoelen door de slang los te trekken. Maar zoals ik al zei… Ik ben een kluns en trok dusdanig hard aan die slang dat deze uit mijn hand glipte en de hele keuken natspoot. Dat resulteerde erin dat ik een droog shirt kon aantrekken, de vloer gelijk gedweild kon worden omdat deze zeiknat was en ik er een grote zooi van had gemaakt. ‘Ja, dat zal ik dan voortaan maar doen’ werd me medegedeeld. ‘Prima’, dacht ik. Dan hoef ik nooit meer af te wassen en ik heb echt een hekel aan afwassen haha.
 
Ik ben er ondertussen wel aan gewend en weet niet beter. Ik zou het wel fijn vinden wanneer ik iets minder ongelukjes zou hebben. Mijn huisarts zal ook wel denken… daar komt ze weer. Ik had vorig jaar een hele erge infectie aan mijn ogen waardoor mijn visus ineens gedaald was van 100% naar 30% en ik was hiervoor onder behandeling van het ziekenhuis (het is inmiddels nagenoeg volledig hersteld hoor).
Maar omdat ik een pechvogel ben en echt een kneus, bleef het daar niet bij. Nee, ik moet wanneer mijn visus weer ver genoeg is gestegen, meteen gaan koken waardoor er een vetspetter recht in mijn oog komt en ik naar de huisartsenpost moet en met een oogpatch moet lopen voor 24 uur met een herstellende zalf. Wanneer de 24 uur voorbij is, schiet ik ook nog eens een elastiekje in mijn oog en een dag later wil ik een pistoletje dat net warm uit de oven komt doorsnijden en bammm schiet er zo een stukje van de harde buitenkant recht in mijn oog. Dat dus, een enorme kluns.
 
Ben ik nou echt de enige die continu van die stomme ongelukjes heeft of hebben jullie hier ook last van?
WAARDERING

HITS

298

Artikel aangepast: 02-04-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
07.04.21
Feedback:
Hahaha, nee hoor, ik heb het ooit voor elkaar gekregen om met mijn korte haar tussen het autoportier te komen. En me verstappen of vallen? Niet meer te tellen gewoon.
Show more