Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 272

Ik en de trut: deel II

Beste zeer geachte trut in mij, 

Ik had nog een eitje met je te pellen, weet je nog wel? 
Misschien ben ik dat volgens jou allemaal wel: klein, zielig en mislukt maar de waarheid is  dat nu, op dit eigenste moment, ik heb besloten om je te dogen maar niet meer te geloven als je me zo negatief beoordeelt dat het niet meer realistisch is. Eigenlijk heb je me geholpen. Hoe meer jij me blijft kleineren, hoe meer stof je me geeft in het oefenen om jou wat meer op de achtergrond te zetten. Je mag er zijn, ik gun je dat. Maar op een manier dat het realistisch blijft, kritisch kijken naar mezelf is niet altijd slecht. 

Maar je gaat niet meer dat pad op dat je voor mij alles gaat vergallen. Ik heb je laten groeien tot iets kwaadaardigs, een gezwel , een kanker in mijn hart en mijn ziel. Je belemmert me om te leven. En als ik sterf dan sterf jij ook, maar daar had je waarschijnlijk nog niet bij stilgestaan? 

Dat maakt me dus slimmer dan jij. Ja ik ben je nét dat stapje voor. Zie je daar nu staan, weet je niets meer te zeggen? Tong verloren, trut? Of ga je koppig zwijgen en wachten tot je volgende kans? 
Het blijft stil... stilte voor de storm
Ik bereid me voor op je volgende aanval, want dit krijg ik waarschijnlijk wel terug. 

Je bent sterk, te sterk naar mijn zin. Maar dat ben je alleen maar omdat ik jou die kracht gaf. 
2-0 voor mij vandaag. Ik hoor je nog wel. 

Ondertussen groet ik je met de meeste hoogachting, 

Jouw vriendin, 
Marijke
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Marijke Janssens
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 273
Publicatie op .
Tags: Blog

Geef een waardering voor: "Ik en de trut: deel II"

Geschreven door Marijke Janssens . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Lieven Vandekerckhove 15.01.20
    Volhouden, en schrijven!

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!