Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding). Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

400 Hits

Publicatie op:
HOE STA JIJ HIERIN..

Bij de ingang van de supermarkt zie ik een caissière die ik wel ken. Met een doekje en een soort WC-eend ontsmet ze de winkelwagentjes. Ze overhandigt mij een wagentje en vraagt terloops hoe ik hierin sta.

Hoe ik hierin sta...Het is half acht in de ochtend, nog geen koffie achter de kiezen en iemand vraagt mij hoe ik hierin sta.  "Ik bedoel, die lockdown en die mondkapjes en zo", verduidelijkt ze. "Hoe sta jij daarin. Wat vind jij daarvan?"

Daar moet ik niet eens zo lang over nadenken, ook omdat ik een beetje genoeg heb van al dat corona-gemekker: "Ik vind het prima", antwoord ik. "Maar ik vind alles prima waar het de corona maatregelen betreft. Als ze morgen vragen of ik voortaan dagelijks in mijn blote reet boodschappen moet doen, dan doe ik dat. Als ik twee keer in de week buiten, ondersteboven aan de ringen moet hangen, dan doe ik dat. Als ik mijn mondkapje elke oneven dag moet insmeren met pindakaas en op even dagen met smeerkaas, dan doe ik dat. Als het kan helpen, waarom niet."

Ze lacht. Twee klanten achter mij die wachten op hun wagentje en meeluisterden staan ook met opengesperde ogen boven hun mondkapje mee te luisteren. "Spannend hè?", zeg ik lachend. 

"Volgens mij spoor jij niet", zegt een van de klanten achter mij. Weet je wel hoe alle ondernemers ervoor staan?"

"Zeker wel maar ik heb iets meer begrip voor de mensen die op de IC liggen en de zorg die voortdurend genegeerd wordt door een stel leegschedelige koopjesjunks en hun dealers in de winkels. Want het kan hen geen reet schelen of er mensen doodgaan door hun verslaving;de black friday's van deze wereld gaan voor niets opzij.

Verder heb ik geen zin meer om mij steeds druk te maken over wéér een nieuwe maatregel of wéér een lockdown of wéér dat oeverloze gezwam van dat complot- gilde. Het punt is, ik heb er toch geen verstand van dus laat ik de beslissingen liever over aan de mensen die er wél verstand van hebben. En die hebben het al moeilijk genoeg zonder ook nog eens bij een serieuze toespraak van Rutte onderbroken te worden door gefluit en geschreeuw van een stel leeghoofdige complot-gekkies.  Over niet spóren gesproken! 

Was ik nog iets vergeten? Niet? Nog een toegift dan: Het leven is geweldig. Het is beroerd dat je een mondkapje op moet maar hee, jij kúnt nog een mondkapje opdoen want jij leeft nog dus dat in aanmerking nemende is het verder een feest."

"Maar.....maar..", hakkelt de caissière.

Ik knipoog naar haar: "met wat ik zeg is het net als met het Evangelie: men dient het ernstig te nemen maar niet al te letterlijk. Lees Reve er maar op na."

Daarna loop ik de winkel in. Het leven gaat door. Er moet nog wel even een boodschap worden gedaan.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "HOE STA JIJ HIERIN.."

© Paco Painter
19.12.20
Feedback:
Goed geschreven en ook nog helemaal waar!
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.12.20
Feedback:
Ook 5 sterren van mij. Goed geschreven, Paco.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.12.20
Feedback:
Ben het helemaal met je eens!
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.12.20
Feedback:
Helemaal mee eens!
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.12.20
Feedback:
Helemaal met je eens, behalve dan dat Evangelie, dat neem ik wel letterlijk :)
Al dat gezeur...
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel