Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
  • Home
  • Blogs
  • Het verstand komt niet voor de jaren !
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Het verstand komt niet voor de jaren !

| Diane Thone
What the fuck.....

Mezelf hartsgrondig vervloekend krabbelde ik verder met mijn camera bengelend aan mijn nek, door het halfduister dat slechts spaarzaam verlicht werd door mijn zaklantaarn.

Waar was ik in s'hemelsnaam weer aan begonnen ? Ik had het mezelf plechtig voorgenomen : geen risico's ,geen geklauter in nauwe spleten of waaghalzerij van welke aard ook ! Want ,behorende tot de groep van mensen die hun jeugd al eventjes achter zich hebben gelaten en dagelijks ondervinden dat "arthrose" niet alleen maar een woord voor dokters of apothekers is, moet je je eigen grenzen kennen.

Maar ergens onder mijn schedeldak zit er een oproerkraaiertje dat al die verstandige bezwaren van tafel veegt,risico's minimaliseert en me in mijn oren fluistert dat ik toch geen watje wil zijn .
Dus stond ik ,voor ik het zelf goed wist,een formuliertje te ondertekenen dat me toegang verleende tot het bezoeken van de lava tubes in het Craters of the Moon N.M. De vleermuizen die in die tunnels leven hadden blijkbaar een virus opgelopen via de bezoekers en om verdere besmettingen te voorkomen moest je eerst op je communiezieltje komen verklaren dat je de afgelopen 6 jaar nergens anders in een grot met vleermuizen was geweest.

Zodus ,van alle bovenstaande goede voornemens bevrijd daalde ik af in Indian tunnel die zo'n 260 m lang is en waar er ,doordat er hier en daar het plafond was ingevallen ,zogezegd genoeg daglicht naar binnen viel om een zaklamp overbodig te maken. Zogezegd dus !
Eerst moest je een ijzeren ladder afdalen hetgeen een makkie was en dan stond je in de tunnel. Van een pad geen spoor ,slechts vaag kon je zien waar vorige bezoekers over en tussen de rotsblokken geklauterd waren..En het bleek al vlug geen kattepis te zijn,voorzichtigheid was geboden ,een uitschuiver over de stapels losliggende brokken lava behoorde tot de voor de hand liggende mogelijkheden met een verzwikte enkel of nog erger ,een gebroken been tot gevolg. De rest van je reis kan je dan wel vergeten.
Het daglicht viel maar hier en daar in de tunnel ,voor de rest moest je jezelf bijlichten met je zaklantaarn.

Daar scharrelde ik dus rond ,met één hand hield ik mijn zaklantaarn vast en met de andere probeerde ik te vermijden dat mijn camera tegen de stenen sloeg terwijl ik eigenlijk nog een paar handen tekort kwam om mezelf in evenwicht te houden en die vermaledijde zaklamp op te winden (zo eentje zonder batterijen maar met een zwengeltje.)
Mezelf hartsgrondig vervloekend dus !!

Zwetend ploeterde ik voort ,die 260 meter leken wel kilometers maar uiteindelijk ,na eindeloos lijkend gestrompel kwam er een opening in zicht dat wel eens de uitgang zou kunnen zijn en waarachtig ,ik had het einde van de tunnel zonder kleerscheuren gehaald.
Eindelijk terug bovengronds !
 Maar daarmee  nog niet terug op de begane weg ,eerst nog een fikse 'wandeling' over het ruige ,door spleten doorploegde en met brokken lava bezaaide terrein voordat ,eindelijk , met een zucht van verlichting, er weer een normaal begaanbaar pad voor me lag.
En was er nu iets te zien in die tunnel ? Eigenlijk niet dus die 3 andere heb ik dan maar wijselijk overgeslagen .

Terug thuis las ik ergens dat de Apollo astronauten op dit terrein voorbereid werden op hun maanwandeling.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 249

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: Het verstand komt niet voor de jaren !Hans Van Battel 16-11-2019 22:05
En dan komen die jaren nog nadat het verstand is afgedropen... ;-)
# RE: Het verstand komt niet voor de jaren !Lieven Vandekerckhove 17-11-2019 16:39
:)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Iets sterkers

Geschreven door Amber Fernandes. Geplaatst in Kort verhaal.
Iets sterkers Het is al laat als Victor eindelijk eetcafé de Toog binnenstapt. Behoedzaam sluit hij de deur achter zich, alsof hij ergens is waar hij eigenlijk niet...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!