Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: Blog
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Het paard van de Sint

Publicatie: 06 december 2021

Het Sinterklaasfeest is weer voorbij. Gelukkig zonder veel heftige toestanden tegen Zwarte Piet, behalve dan de protestactie in Volendam die door bewoners op ludieke wijze met eieren en oliebollen werd bestreden.

Toch wil ik er nog even op wijzen dat het een grof schandaal is om het paard van Sinterklaas dag en nacht over daken te laten huppelen. En dan ook nog wekenlang met die oude, bebaarde man op zijn rug te moeten rondzeulen met al die zingende kindjes om hem heen. Daar wordt elk beest toch gestrest van?

Mogelijk kunnen we een rode-mijter-actiegroep oprichten die volgend jaar overal gaat protesteren waar de Sint op zijn paard verschijnt.
Of zullen we ons bij de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Peta aansluiten? Deze groepering is tegen elk dierenleed en willen zelfs spreekwoorden over dieren, vanwege het bagatelliseren van dierenleed, verbieden.
Voorheen waren woorden als neger, blanke, negerzoen en moorkop al verboden. Nu horen we dus ook niet meer zeggen: zo dood als een pier; de koe bij de horens vatten; als een olifant door een porseleinkast; hond in de pot vinden en nog honderden andere uitdrukkingen. Die moeten verbannen worden.
Zo’n club moet dan toch ook dat lieve paard van Sinterklaas, of de arme reetjes van de Kerstman kunnen verbieden.

Laat die oude man met zijn lange mantel maar op de rug van één van zijn Zwarte Pieten kruipen. Oh sorry, Zwarte Piet mag ik niet meer zeggen. Ik bedoel dus één van zijn gekleurde medewerkers.
Van mij hoeft echt niet een kogel door zijn kop als hij dat niet wil, zoals ene Rogier M. dat ooit wilde, waarbij hij ook nog wilde dat de botsplinters in het rond zouden vliegen om de kindertjes heftige nachtmerries te bezorgen.
Zoiets heeft trouwens geen zin, want er staat natuurlijk meteen weer een nieuwe Sinterklaas klaar om hem te vervangen. Dus toch maar niet doen.

Die Rogier is overigens een beroepsdwarsligger. Hij was voorheen, soms samen met een medeonruststoker, Michel van Z. genaamd, activist bij of zelfs initiator van diverse minderwaardige acties, zoals: Kick Out Zwarte Piet; de grauwe eeuw; geen indianen- en cowboyfeestjes; dreigbrieven aan winkeliers die een Zwarte Pietafbeelding in de etalage hadden; kraken van woningen en nog meer van dat soort negativiteiten.

Wel zou Rogier misschien met een andere actie het paardenleed kunnen stoppen, bijvoorbeeld door het paard te stelen, of op zijn minst met de Sint op zijn rug op hol te laten slaan.
Dan kunnen die lieden weer flink lachen.

WAARDERING
HITS
146
AANGEPAST: 07-12-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!