Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Hieronder zijn de laatste blogs te vinden.
  • meedoenWil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het magische dierenrijk

Het magische dierenrijk

Aangezien mijn saga over “humanimals” (mensen gecombineerd met het DNA van een dier) gaat, leek het me verstandig om eens na te gaan welke dieren ik al kende. Hoewel ik een redelijke lijst kon samenstellen bleek ik achteraf veel minder dieren te kennen dan ik had verwacht. Ter land, ter zee en in de lucht vond ik nieuwe diersoorten die mijn fantasie verder stimuleerden. Deze mooie planeet kent veel dieren met uitzonderlijke eigenschappen. De variaties gecombineerd met mensen is eindeloos om in weg te dromen. Dit heeft me geholpen bij het uitdiepen van aparte personages. Ook wat betreft de interacties en gevechten gingen er een nieuwe wereld voor mij open. Natuurlijk zou ik een lijst kunnen opstellen, maar het lijkt me veel leuker om deze dieren in mijn boeken te beschrijven. Eén van de dieren die ik bijvoorbeeld niet kende is de axolotl, een salamander met een extreem regeneratievermogen. Zelfs wanneer er tijdens een gevecht één van zijn ledematen wordt verloren, kan het dier herstellen. Mits er genoeg tijd is kunnen botten, spieren en zelfs zenuwen compleet genezen zonder littekenweefsel er aan over te houden. Dit is maar één voorbeeld om aan te tonen dat echte dieren voldoende stof bieden voor een fantasy verhaal.

Eén van de vragen die ik altijd stel wanneer ik over mijn saga praat is “wat is jouw lievelingsdier?”

Na het antwoord vraag ik de persoon om zich in te beelden dat hij/zij alle voordelen had van het dier zonder er fysiek anders uit te zien. Met een beetje fantasie zijn er mooie dingen mogelijk en het verbaast me soms hoe creatief mensen zijn zonder dat ze het zelf door hebben. Hoewel de dieren voor boek één al vaststaan levert het praten hierover vaak leuke ideeën op. Vraag jezelf eens af wat is jouw favoriete dier en wat zijn de eigenschappen/voordelen van dit dier.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 47
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Haiku bij aquarel

sept 21, 2019 Poëzie Guido Aerts

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Meer schrijfactiviteiten