Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Blogs

  Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

 • Ook meedoen?

  Een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). 
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Blog

Jouw verhaal hier toevoegen?

Het magische dierenrijk

Het magische dierenrijk

Aangezien mijn saga over “humanimals” (mensen gecombineerd met het DNA van een dier) gaat, leek het me verstandig om eens na te gaan welke dieren ik al kende. Hoewel ik een redelijke lijst kon samenstellen bleek ik achteraf veel minder dieren te kennen dan ik had verwacht. Ter land, ter zee en in de lucht vond ik nieuwe diersoorten die mijn fantasie verder stimuleerden. Deze mooie planeet kent veel dieren met uitzonderlijke eigenschappen. De variaties gecombineerd met mensen is eindeloos om in weg te dromen. Dit heeft me geholpen bij het uitdiepen van aparte personages. Ook wat betreft de interacties en gevechten gingen er een nieuwe wereld voor mij open. Natuurlijk zou ik een lijst kunnen opstellen, maar het lijkt me veel leuker om deze dieren in mijn boeken te beschrijven. Eén van de dieren die ik bijvoorbeeld niet kende is de axolotl, een salamander met een extreem regeneratievermogen. Zelfs wanneer er tijdens een gevecht één van zijn ledematen wordt verloren, kan het dier herstellen. Mits er genoeg tijd is kunnen botten, spieren en zelfs zenuwen compleet genezen zonder littekenweefsel er aan over te houden. Dit is maar één voorbeeld om aan te tonen dat echte dieren voldoende stof bieden voor een fantasy verhaal.

Eén van de vragen die ik altijd stel wanneer ik over mijn saga praat is “wat is jouw lievelingsdier?”

Na het antwoord vraag ik de persoon om zich in te beelden dat hij/zij alle voordelen had van het dier zonder er fysiek anders uit te zien. Met een beetje fantasie zijn er mooie dingen mogelijk en het verbaast me soms hoe creatief mensen zijn zonder dat ze het zelf door hebben. Hoewel de dieren voor boek één al vaststaan levert het praten hierover vaak leuke ideeën op. Vraag jezelf eens af wat is jouw favoriete dier en wat zijn de eigenschappen/voordelen van dit dier.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 108
(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…