Blogs

Blogs op Schrijverspunt
  • Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt.

    Een blog is in feite een persoonlijke website met verhalen over het leven van de schrijver. Het is een soort online openbaar dagboek waar de schrijver de lezers op de hoogte houdt.

  • Wil je ook een blog publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het is niet altijd hetzelfde

Hoe vreselijk en/of vreemd het ook mag klinken, maar als een auto ergens op inrijdt, hoeft het niet altijd een aanslag te zijn. We herinneren ons natuurlijk nog de auto die op 30 april 2009 inreed op een optocht op Koninginnedag in Apeldoorn. Maar deze week reed een auto in op het gemeentehuis van Harderwijk. Ik wil benadrukken dat dit geen aanslag is geweest en ook zo afgehandeld zou moeten worden …

 

Afgelopen week deed een automobilist - volgens mij op een onmogelijke plaats - een poging om het gemeentehuis in Harderwijk binnen te rijden, waarbij ik nu de aantekening wil maken - achteraf, voorzien van andere geluiden en berichten - dat dit absoluut geen aanslag is geweest. Sterker nog: ik wil het meer een schreeuw om hulp noemen.

De man had geen eigen woning en woont bij een familielid maar wilde wel verder met zijn leven, maar werd mogelijk niet gehoord door de maatschappij.

Het AD gaf in een artikel zelfs ook aan dat de man geen problemen had met de gemeente en de gemeente ook niets wilde aandoen. De man had persoonlijke problemen en wilde gehoord worden.

 

En er zijn momenten en plaatsen dat dit soort mensen, met persoonlijke problemen, niet gehoord worden door de maatschappij. Laat ik duidelijk zijn, ik keur zijn daad absoluut niet goed, maar ik kan de schreeuw om hulp begrijpen. Ik ben tevens van mening dat zo iemand ook niet gestraft moet worden, maar juist geholpen moet worden. Door opsluiting zal deze man niet geholpen worden, maar er moet naar de arme man geluisterd worden.

Onze maatschappij kan regelmatig hard overkomen, maar we moeten oren en ogen blijven houden voor mensen die het nodig hebben. Vele mensen in onze maatschappij hebben hulp en steun nodig, en dat geldt niet altijd in de zorg, waar het tegenwoordig zo gewoon aan het worden is, dat men familieleden, vader, moeder, man, vrouw, kind, opa of oma, helpt bij een aantal medische of minder medische handelingen.

Naar het nu blijkt, hebben meer mensen hulp nodig in onze maatschappij, die vaak het niet durven te vragen of niet gehoord worden.

 

Laten we openstaan voor hulp aan deze mensen en laat de maatschappij zich ook van de goede kant zien, door deze mensen hulp te bieden, daar waar het mogelijk is, natuurlijk.


Ik hoop van harte dat deze man geholpen kan worden.  

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 214
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten