Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Het is niet altijd hetzelfde

| Henny A.J. Kreeft

Hoe vreselijk en/of vreemd het ook mag klinken, maar als een auto ergens op inrijdt, hoeft het niet altijd een aanslag te zijn. We herinneren ons natuurlijk nog de auto die op 30 april 2009 inreed op een optocht op Koninginnedag in Apeldoorn. Maar deze week reed een auto in op het gemeentehuis van Harderwijk. Ik wil benadrukken dat dit geen aanslag is geweest en ook zo afgehandeld zou moeten worden …

 

Afgelopen week deed een automobilist - volgens mij op een onmogelijke plaats - een poging om het gemeentehuis in Harderwijk binnen te rijden, waarbij ik nu de aantekening wil maken - achteraf, voorzien van andere geluiden en berichten - dat dit absoluut geen aanslag is geweest. Sterker nog: ik wil het meer een schreeuw om hulp noemen.

De man had geen eigen woning en woont bij een familielid maar wilde wel verder met zijn leven, maar werd mogelijk niet gehoord door de maatschappij.

Het AD gaf in een artikel zelfs ook aan dat de man geen problemen had met de gemeente en de gemeente ook niets wilde aandoen. De man had persoonlijke problemen en wilde gehoord worden.

 

En er zijn momenten en plaatsen dat dit soort mensen, met persoonlijke problemen, niet gehoord worden door de maatschappij. Laat ik duidelijk zijn, ik keur zijn daad absoluut niet goed, maar ik kan de schreeuw om hulp begrijpen. Ik ben tevens van mening dat zo iemand ook niet gestraft moet worden, maar juist geholpen moet worden. Door opsluiting zal deze man niet geholpen worden, maar er moet naar de arme man geluisterd worden.

Onze maatschappij kan regelmatig hard overkomen, maar we moeten oren en ogen blijven houden voor mensen die het nodig hebben. Vele mensen in onze maatschappij hebben hulp en steun nodig, en dat geldt niet altijd in de zorg, waar het tegenwoordig zo gewoon aan het worden is, dat men familieleden, vader, moeder, man, vrouw, kind, opa of oma, helpt bij een aantal medische of minder medische handelingen.

Naar het nu blijkt, hebben meer mensen hulp nodig in onze maatschappij, die vaak het niet durven te vragen of niet gehoord worden.

 

Laten we openstaan voor hulp aan deze mensen en laat de maatschappij zich ook van de goede kant zien, door deze mensen hulp te bieden, daar waar het mogelijk is, natuurlijk.


Ik hoop van harte dat deze man geholpen kan worden.  

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 292

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De kater

Geschreven door MW Valkenburg. Geplaatst in Kort verhaal.
Rood of wit? Ik twijfel. Waarom de hele avond in een kanten kriebelstring lopen, terwijl ik niet eens weet of Arnout komt? Aan de andere kant, ik zie zijn misprijzende blik...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!