Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 274

Het is niet altijd hetzelfde

Hoe vreselijk en/of vreemd het ook mag klinken, maar als een auto ergens op inrijdt, hoeft het niet altijd een aanslag te zijn. We herinneren ons natuurlijk nog de auto die op 30 april 2009 inreed op een optocht op Koninginnedag in Apeldoorn. Maar deze week reed een auto in op het gemeentehuis van Harderwijk. Ik wil benadrukken dat dit geen aanslag is geweest en ook zo afgehandeld zou moeten worden …

 

Afgelopen week deed een automobilist - volgens mij op een onmogelijke plaats - een poging om het gemeentehuis in Harderwijk binnen te rijden, waarbij ik nu de aantekening wil maken - achteraf, voorzien van andere geluiden en berichten - dat dit absoluut geen aanslag is geweest. Sterker nog: ik wil het meer een schreeuw om hulp noemen.

De man had geen eigen woning en woont bij een familielid maar wilde wel verder met zijn leven, maar werd mogelijk niet gehoord door de maatschappij.

Het AD gaf in een artikel zelfs ook aan dat de man geen problemen had met de gemeente en de gemeente ook niets wilde aandoen. De man had persoonlijke problemen en wilde gehoord worden.

 

En er zijn momenten en plaatsen dat dit soort mensen, met persoonlijke problemen, niet gehoord worden door de maatschappij. Laat ik duidelijk zijn, ik keur zijn daad absoluut niet goed, maar ik kan de schreeuw om hulp begrijpen. Ik ben tevens van mening dat zo iemand ook niet gestraft moet worden, maar juist geholpen moet worden. Door opsluiting zal deze man niet geholpen worden, maar er moet naar de arme man geluisterd worden.

Onze maatschappij kan regelmatig hard overkomen, maar we moeten oren en ogen blijven houden voor mensen die het nodig hebben. Vele mensen in onze maatschappij hebben hulp en steun nodig, en dat geldt niet altijd in de zorg, waar het tegenwoordig zo gewoon aan het worden is, dat men familieleden, vader, moeder, man, vrouw, kind, opa of oma, helpt bij een aantal medische of minder medische handelingen.

Naar het nu blijkt, hebben meer mensen hulp nodig in onze maatschappij, die vaak het niet durven te vragen of niet gehoord worden.

 

Laten we openstaan voor hulp aan deze mensen en laat de maatschappij zich ook van de goede kant zien, door deze mensen hulp te bieden, daar waar het mogelijk is, natuurlijk.


Ik hoop van harte dat deze man geholpen kan worden.  

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Henny A.J. Kreeft
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 424
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Het is niet altijd hetzelfde"

Geschreven door Henny A.J. Kreeft . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!