SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Heet en bezweet

Publicatie: | Nancy vd Ruit

Ze klinken spannender dan dat ze zijn. Opvliegers, zweetaanval, hotflash of een stijger, zoals ik ze wel eens noem. Vreselijke krengen zijn het, die wanneer je dat toelaat, je hele leven behoorlijk kunnen beheersen. Ze beginnen diep onderin je buik en tergend langzaam verspreidt de verzengende hitte zich naar je hals en gezicht. Ineens zit je middenin een reclame voor zontomaatje en onrustig voel je hoe het zweet je aan alle kanten uitbreekt.

Degene waarmee je staat te praten kijkt je licht verontrust aan of doet hard zijn best om net te doen alsof je niet de roodste kop allertijden hebt gekregen. Jemig, wat zou het op dat moment toch fijn zijn als de grond open zou scheuren en je langzaam in een gat zou kunnen verdwijnen. Je kunt geen kant op dus laat je, je lichaam overnemen door die allesoverheersende hitte. Hevig zwetend en met een hoofd dat bijna paars is geworden praat je verder en probeer je krampachtig de indruk te wekken, dat dit de normaalste zaak van de wereld is. De mensen om je heen kijken je inmiddels ook maar meewarig aan. Soms zit er een blik van herkenning tussen en wissel je snel een blik van verstandshouding met elkaar.

Wanneer je niet snel genoeg bent met het vermelden van je persoonlijke hittegolf, krijg je de vraag waar ik altijd wat moeite mee heb. ‘Heb je het warm, meid?’ Jemig, dat zie je toch? Het zweet spuit van alle kanten uit mijn lijf en gezicht dus laat me even met rust en focus je op iets anders, alsjeblieft. Gehoorzaam antwoord je, ‘Ja, ik krijg een opvlieger,’ terwijl je paniekerig zoekt naar iets wat kan fungeren als waaier. Je wordt daar een expert in, want het lukt mij zelfs om met een zak sla, mijzelf wat koelte toe te wapperen.

Zo komt vaak het gesprek op de overgang en al haar charmante bijkomstigheden. De meest opbeurende en opgedrongen horrorverhalen krijg je dan te horen, waar ik nou niet echt op zit te wachten. Positief blijven is en blijft mijn motto. Ik kap dat soort negatieve gesprekken af en vlucht naar huis waar ik mij ontdoe van zoveel mogelijk kleding om heerlijk ongegeneerd uit te kunnen dampen en mijzelf, voor heel eventjes dan, een klein beetje zielig te vinden.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik herken het van de verhalen van mijn moeder. Leuk geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.