• images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  231 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Halverwege mijn leven

Publicatie: 29 augustus 2020
Eind dit jaar word ik vijfenveertig. Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee hoe dat nou heeft kunnen gebeuren, maar ik kan er weinig anders van maken. Het goede nieuws is dat ik pas op de helft ben. Nog niet eens, want ik ben van plan om heel oud te worden. Het slechte nieuws is dat ik ál op de helft ben en voor mijn gevoel soms terug bij af. Want halverwege mijn leven ben ik weer single. Natuurlijk is het de trend om te zeggen dat geluk niet in een ander zit en je eerst van jezelf moet houden. En dat is allemaal waar en ik vind mezelf een schatje. Maar ik geloof dat het ook gewoon de aard van ons soort 'beestje' is om het veel liever samen te doen.
 
Er is veel veranderd in vijfenveertig jaar, maar ook weer niet. Want alhoewel de jaren zich aan de buitenkant aftekenen en ik een berg levenservaring en mooie en pijnlijke herinneringen in mij draag, is er aan de binnenkant ook weer niet zo heel veel veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde persoon. Hooguit meer en echter geworden wie ik al was. Ik hou nog steeds van veel dezelfde dingen en wil in de basis eigenlijk nog steeds hetzelfde. Ik word natuurlijk verondersteld om inmiddels allemaal hele volwassen wensen te hebben: gezond oud worden, dat het goed gaat met mijn kinderen, wereldvrede, een einde aan armoede en niet smeltende ijskappen. En dat wil ik ook heus wel allemaal. Maar diep vanbinnen (oké, niet zo heel diep) wil ik ook nog steeds zoenen met mijn vriendje in de stroomversnelling van het zwembad en op de achterste rij van de verduisterde bioscoopzaal.
 
Bijna twaalf en een half jaar ben ik door het leven gegaan als ‘de vrouw van…’ Ik wilde altijd graag iemands vrouw zijn. Ik vond het een fijn idee om getrouwd te zijn, zelfs al liet de praktijk ervan een hoop te wensen over. Ik hield van de vastigheid, de zekerheid, de veiligheid ervan. Achteraf bleek die zekerheid drijfzand. Die veiligheid een illusie. Soms voel ik me een beetje ankerloos. Alsof de zwaartekracht is weggevallen. Niet omdat ik niet weet wie ik ben zonder man, maar omdat ik mijn leven min of meer opnieuw moet uitvinden. Opnieuw invulling moet geven. Nu ik halverwege mijn leven ben losgeslagen uit de vaste baan waarin ik rondcirkelde, is het een gelegenheid als geen ander om keuzes en prioriteiten te herevalueren. Mijzelf beter dan ooit te leren kennen en te bedenken wat ik echt wil. Wat ik echt nodig heb en belangrijk vind en wat ik absoluut niet meer wil. Als ik straks oud (heel oud!) ben en terugkijk op mijn leven, dan wil ik kunnen zeggen dat ik ben gestopt beslissingen te maken op basis van angst, niet meer altijd de veilige weg heb gekozen, echte liefde en respect niet heb opgegeven voor relatief comfort en schijnveiligheid en volop heb geleefd wie ik werkelijk was. Dat ik een onverbeterlijke dromer en romanticus ben gebleven, ondanks de klappen die ik heb opgelopen. Een leven heb geleid dat echt was en waardevol. Met passie, levenslust en vooral liefde. Heel veel liefde. Als ik straks oud ben, dan wil ik mijn kleinkinderen een heel mooi verhaal kunnen vertellen, liefst met halverwege een 'helluva plot twist'. Hallo, ik. Ik heb je gemist. Vanaf nu gaan we het anders doen.
Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
RATING
STEMMEN
HITS

306

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

De oude waarderingsmogelijkheid is onderaan deze pagina nog te vinden, maar zal waarschijnlijk in de toekomst verdwijnen. Oude waarderingen en commentaren blijven behouden!

Commentaar:

Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.
11.10.20
Feedback:
Zoveel openhartigheid, zoveel oprechtheid, heel mooi verwoord.
Ik wens je het allerbeste voor de komende 45 jaren.
Show more
11.10.20
Feedback:
Leest als een trein! Met name je intro.
Show more
30.08.20
Feedback:
Mooi geschreven, herkenbare gevoelens en gedachten. Goed gedaan Romy!
Show more