Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

222 Hits

Publicatie op:
Halverwege mijn leven
Eind dit jaar word ik vijfenveertig. Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee hoe dat nou heeft kunnen gebeuren, maar ik kan er weinig anders van maken. Het goede nieuws is dat ik pas op de helft ben. Nog niet eens, want ik ben van plan om heel oud te worden. Het slechte nieuws is dat ik ál op de helft ben en voor mijn gevoel soms terug bij af. Want halverwege mijn leven ben ik weer single. Natuurlijk is het de trend om te zeggen dat geluk niet in een ander zit en je eerst van jezelf moet houden. En dat is allemaal waar en ik vind mezelf een schatje. Maar ik geloof dat het ook gewoon de aard van ons soort 'beestje' is om het veel liever samen te doen.
 
Er is veel veranderd in vijfenveertig jaar, maar ook weer niet. Want alhoewel de jaren zich aan de buitenkant aftekenen en ik een berg levenservaring en mooie en pijnlijke herinneringen in mij draag, is er aan de binnenkant ook weer niet zo heel veel veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde persoon. Hooguit meer en echter geworden wie ik al was. Ik hou nog steeds van veel dezelfde dingen en wil in de basis eigenlijk nog steeds hetzelfde. Ik word natuurlijk verondersteld om inmiddels allemaal hele volwassen wensen te hebben: gezond oud worden, dat het goed gaat met mijn kinderen, wereldvrede, een einde aan armoede en niet smeltende ijskappen. En dat wil ik ook heus wel allemaal. Maar diep vanbinnen (oké, niet zo heel diep) wil ik ook nog steeds zoenen met mijn vriendje in de stroomversnelling van het zwembad en op de achterste rij van de verduisterde bioscoopzaal.
 
Bijna twaalf en een half jaar ben ik door het leven gegaan als ‘de vrouw van…’ Ik wilde altijd graag iemands vrouw zijn. Ik vond het een fijn idee om getrouwd te zijn, zelfs al liet de praktijk ervan een hoop te wensen over. Ik hield van de vastigheid, de zekerheid, de veiligheid ervan. Achteraf bleek die zekerheid drijfzand. Die veiligheid een illusie. Soms voel ik me een beetje ankerloos. Alsof de zwaartekracht is weggevallen. Niet omdat ik niet weet wie ik ben zonder man, maar omdat ik mijn leven min of meer opnieuw moet uitvinden. Opnieuw invulling moet geven. Nu ik halverwege mijn leven ben losgeslagen uit de vaste baan waarin ik rondcirkelde, is het een gelegenheid als geen ander om keuzes en prioriteiten te herevalueren. Mijzelf beter dan ooit te leren kennen en te bedenken wat ik echt wil. Wat ik echt nodig heb en belangrijk vind en wat ik absoluut niet meer wil. Als ik straks oud (heel oud!) ben en terugkijk op mijn leven, dan wil ik kunnen zeggen dat ik ben gestopt beslissingen te maken op basis van angst, niet meer altijd de veilige weg heb gekozen, echte liefde en respect niet heb opgegeven voor relatief comfort en schijnveiligheid en volop heb geleefd wie ik werkelijk was. Dat ik een onverbeterlijke dromer en romanticus ben gebleven, ondanks de klappen die ik heb opgelopen. Een leven heb geleid dat echt was en waardevol. Met passie, levenslust en vooral liefde. Heel veel liefde. Als ik straks oud ben, dan wil ik mijn kleinkinderen een heel mooi verhaal kunnen vertellen, liefst met halverwege een 'helluva plot twist'. Hallo, ik. Ik heb je gemist. Vanaf nu gaan we het anders doen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Halverwege mijn leven"

11.10.20
Feedback:
Zoveel openhartigheid, zoveel oprechtheid, heel mooi verwoord.
Ik wens je het allerbeste voor de komende 45 jaren.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig