Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding). Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

214 Hits

Publicatie op:
Fooi

Met een oud-collega zit ik jaren geleden op een terras net buiten Roosendaal. Het is uitgeroepen tot beste terras van Nederland. Vanaf een boomtak schreeuwt een pauw. We kiezen een broodje waarvan ik de naam ben vergeten. Krijgen een gewaagde compositie van brood, kleuren en smaken waarover bloemen zijn gedrapeerd. De uitgerekte druppels saus die het gerecht flankeren, zijn volgens ons met een pipet aangebracht. Natuurlijk draait het om de smaak. En die is in één woord: verrukkelijk. Toch zitten we na afloop, starend naar onze lege borden, met een onvoldaan gevoel. De innemende ober vraagt of alles naar wens is. Nou, antwoorden we eensgezind, het was een kinderportie en nu hebben we nog steeds trek. Vervelend, zegt de knul. Hij gaat overleggen met de kok. Even later komt hij terug met twee kommetjes bisque en een mandje stokbrood. Om onze maag verder te vullen, zegt hij met een glimlach. Dat restaurant weet klanten te binden. We laten lovende woorden en een mooie fooi achter. Sindsdien kom ik er vaker. En de porties hebben nu een volwassen formaat.

Twee weken geleden lunch ik met A in een restaurant in het centrum. Een jaar eerder ben ik hier met iemand die na de vraag of we lekker hebben gegeten, antwoordt dat de pittige bonenschotel een flauwe bonensoep is. Krijgen we nooit klachten over, beweert de serveerster. Deze keer bestellen A en ik Italiaanse tomatensoep. De serveerster, dezelfde als vorig jaar, brengt twee grote borden. Ruikt veelbelovend, zeggen we. Beetje lauw, meent A bij de eerste hap. Zouden ze een blik Unox hebben opengetrokken, zeg ik. Of het smaakt, vraagt de serveerster wanneer ze onze halfvolle borden ziet. Weinig trek, zegt A. Niet lekker, zeg ik. Over Unox heb ik het niet. Raar, reageert de serveerster. Iedereen vindt de soep heerlijk. Opnieuw ligt het niet aan de kookkunst van de kok.

Naar een fooi kan ze fluiten. En mij zien ze hier niet meer.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Fooi"

© Hedwig Meesters
13.09.20
Feedback:
Herkenbaar :-)
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: