Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

562 Hits

Publicatie op:
Yoga, verrassend motiverend

Yoga, verrassend motiverend 

Ik heb altijd al een hekel aan sport gehad; alle vormen van sport. Omdat mijn geweten echter zegt dat bewegen goed voor me is, probeer ik daar plichtmatig naar te luisteren. Eén keer per week ga ik naar een sportschool waar ik probeer te genieten van het doelloos lopen op een loopband.

Het fenomeen yoga was me niet onbekend, maar ik vond het altijd zo’n zweverige uitstraling hebben. Een beetje yin en yang liggen doen, niets voor mij. Toch heb ik me onlangs laten verleiden tot het nemen van een drietal proeflessen.

Mijn idee over yoga werd in eerste instantie wel bevestigd. De ruimte was in kaarsenlicht gehuld en op de achtergrond klonk een wazig deuntje. De kaarsen verspreidden ook een bepaalde rustgevende geur die het zweverige beeld compleet maakte.

Ik wilde de yogalessen echter een kans geven en gaf me over aan de sfeer en volgde de instructies nauwgezet op. Het lukte me zelfs om mijn gedachten uit te schakelen en me over te geven aan de geur en de muziek.

Al snel raakte ik vertrouwd met termen als cat pose, downward dog, happy child pose, tadasana, caterpillar, cobra, dangling en zo nog meer. En het zijn echt geen flauwe oefeningen; er wordt behoorlijk wat van je lijf gevraagd.

Ik heb helaas niet altijd tijd om naar een les te gaan en daarom heb ik nu zelf een yogamat aangeschaft en een app op mijn telefoon geïnstalleerd, compleet met rustgevende stem en zweverige muziek. Zo kan ik elke dag oefeningen doen op het moment dat het mij het beste uitkomt en dat is fijn als je onregelmatige werktijden hebt.

Omdat yoga ook met korte sessies gedaan kan worden, ben ik veel meer gemotiveerd om de oefeningen te doen. Ik vind het nog steeds wel wat zweverig, maar leuker dan ik gedacht had. En mijn geweten? Dat zegt dat ik goed bezig ben.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Yoga, verrassend motiverend"

01.08.20
Feedback:
Ha Fief, Leuk inkijkje in je herkenbare yoga-beleving. Zelf heb ik me er in het begin van de lockdown ook even aan gewaagd. Op YouTube probeerde ik redelijk tevergeefs Adrienne na te doen (zoek voor de lol maar eens op ;-)). Ook bij mij was de winst dat ik niet meer dacht: neerwaartse hond, zonnegroet - wat is dat voor een belachelijke terminologie?
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig