Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 229
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Yoga, verrassend motiverend

| Yvonne Kapteijns-Kuiper

Yoga, verrassend motiverend 

Ik heb altijd al een hekel aan sport gehad; alle vormen van sport. Omdat mijn geweten echter zegt dat bewegen goed voor me is, probeer ik daar plichtmatig naar te luisteren. Eén keer per week ga ik naar een sportschool waar ik probeer te genieten van het doelloos lopen op een loopband.

Het fenomeen yoga was me niet onbekend, maar ik vond het altijd zo’n zweverige uitstraling hebben. Een beetje yin en yang liggen doen, niets voor mij. Toch heb ik me onlangs laten verleiden tot het nemen van een drietal proeflessen.

Mijn idee over yoga werd in eerste instantie wel bevestigd. De ruimte was in kaarsenlicht gehuld en op de achtergrond klonk een wazig deuntje. De kaarsen verspreidden ook een bepaalde rustgevende geur die het zweverige beeld compleet maakte.

Ik wilde de yogalessen echter een kans geven en gaf me over aan de sfeer en volgde de instructies nauwgezet op. Het lukte me zelfs om mijn gedachten uit te schakelen en me over te geven aan de geur en de muziek.

Al snel raakte ik vertrouwd met termen als cat pose, downward dog, happy child pose, tadasana, caterpillar, cobra, dangling en zo nog meer. En het zijn echt geen flauwe oefeningen; er wordt behoorlijk wat van je lijf gevraagd.

Ik heb helaas niet altijd tijd om naar een les te gaan en daarom heb ik nu zelf een yogamat aangeschaft en een app op mijn telefoon geïnstalleerd, compleet met rustgevende stem en zweverige muziek. Zo kan ik elke dag oefeningen doen op het moment dat het mij het beste uitkomt en dat is fijn als je onregelmatige werktijden hebt.

Omdat yoga ook met korte sessies gedaan kan worden, ben ik veel meer gemotiveerd om de oefeningen te doen. Ik vind het nog steeds wel wat zweverig, maar leuker dan ik gedacht had. En mijn geweten? Dat zegt dat ik goed bezig ben.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 221

(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Blog
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Wasverzachter

Geschreven door Remke Jansen. Geplaatst in Kort verhaal.
WasverzachterZe opende de wasmachine en stopte de berg wasgoed erin. Even later vulde de machine zich met water en zette zich in beweging.Ze plofte in haar favoriete stoel,...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Over mij

21, apr, 2020 Karin Driegen

Gevleugelde uitspraken

26, apr, 2020 Machteld Berkelmans

Koffie met een Belinda

11, mei, 2020 Marieke Vos
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!