Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Blog

Aantal gepubliceerde inzendingen: 251

Yoga, verrassend motiverend

Yoga, verrassend motiverend 

Ik heb altijd al een hekel aan sport gehad; alle vormen van sport. Omdat mijn geweten echter zegt dat bewegen goed voor me is, probeer ik daar plichtmatig naar te luisteren. Eén keer per week ga ik naar een sportschool waar ik probeer te genieten van het doelloos lopen op een loopband.

Het fenomeen yoga was me niet onbekend, maar ik vond het altijd zo’n zweverige uitstraling hebben. Een beetje yin en yang liggen doen, niets voor mij. Toch heb ik me onlangs laten verleiden tot het nemen van een drietal proeflessen.

Mijn idee over yoga werd in eerste instantie wel bevestigd. De ruimte was in kaarsenlicht gehuld en op de achtergrond klonk een wazig deuntje. De kaarsen verspreidden ook een bepaalde rustgevende geur die het zweverige beeld compleet maakte.

Ik wilde de yogalessen echter een kans geven en gaf me over aan de sfeer en volgde de instructies nauwgezet op. Het lukte me zelfs om mijn gedachten uit te schakelen en me over te geven aan de geur en de muziek.

Al snel raakte ik vertrouwd met termen als cat pose, downward dog, happy child pose, tadasana, caterpillar, cobra, dangling en zo nog meer. En het zijn echt geen flauwe oefeningen; er wordt behoorlijk wat van je lijf gevraagd.

Ik heb helaas niet altijd tijd om naar een les te gaan en daarom heb ik nu zelf een yogamat aangeschaft en een app op mijn telefoon geïnstalleerd, compleet met rustgevende stem en zweverige muziek. Zo kan ik elke dag oefeningen doen op het moment dat het mij het beste uitkomt en dat is fijn als je onregelmatige werktijden hebt.

Omdat yoga ook met korte sessies gedaan kan worden, ben ik veel meer gemotiveerd om de oefeningen te doen. Ik vind het nog steeds wel wat zweverig, maar leuker dan ik gedacht had. En mijn geweten? Dat zegt dat ik goed bezig ben.

Dit artikel delen?
Auteur: ©Yvonne Kapteijns-Kuiper
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 328
Publicatie op .
Tags: Blog
Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Yoga, verrassend motiverend"

Geschreven door Yvonne Kapteijns-Kuiper . Geplaatst in Blog.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
01.08.20
Feedback:
Ha Fief, Leuk inkijkje in je herkenbare yoga-beleving. Zelf heb ik me er in het begin van de lockdown ook even aan gewaagd. Op YouTube probeerde ik redelijk tevergeefs Adrienne na te doen (zoek voor de lol maar eens op ;-)). Ook bij mij was de winst dat ik niet meer dacht: neerwaartse hond, zonnegroet - wat is dat voor een belachelijke terminologie?
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
 • Passend in deze rubriek:
  80%
Show more
0 van de 0 respondenten vond deze review nuttig
12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
 • Lezenswaardig:
  80%
 • Passend in deze rubriek:
  60%
Show more
0 van de 0 respondenten vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!